Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις

Πώς θα αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία των «αντιεθνικιστών»

Για άλλη μία φορά, στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε βιβλιοπωλείο στην Αθήνα, από τραμπούκικα/φασιστικά στοιχεία. Η επίθεση αυτή έρχεται μετά από μια σειρά παρόμοιων επιθέσεων που έγιναν τον τελευταίο μήνα ενάντια σε τρία ακόμη βιβλιοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό.

Πιο συγκεκριμένα, τα βιβλιοπωλεία αυτά που δέχτηκαν την οργή και το μένος των θρασύδειλων κουκουλοφόρων, είναι τα εξής: το βιβλιοπωλείο «Γεωργιάδης» και το βιβλιοπωλείο «Πελασγός» στην Αθήνα, καθώς και το βιβλιοπωλείο «Ιερά Ελλάς» στη Θεσσαλονίκη. Το τέταρτο κατά σειρά βιβλιοπωλείο ήταν αυτό της «Νέας Θέσης», στην οδό Ιπποκράτους, πάλι στην Αθήνα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω βιβλιοπωλείων είναι ότι διακινούσαν βιβλία με εθνοκεντρικό και αρχαιολατρικό περιεχόμενο, καθώς και έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κάτι που «ερέθισε» τα κοσμοπολίτικα συμπλέγματα των νεοφασιστών.

Η Συντροφική Συσπείρωση Ενάντια στην Αντιεθνικιστική Τρομοκρατία πέρα από υπεκφυγές του τύπου «ναι μεν, αλλά…», καταδικάζει απερίφραστα αυτού του είδους τις επιθέσεις, καθώς θεωρεί ότι έχουν καθαρά φασιστικό και προβοκατόρικο χαρακτήρα. Πρώτιστα όμως στρέφονται κατά του συνόλου του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, τον οποίο αφενός αποπροσανατολίζουν με λογικές τύπου “antifa” (αναπαραγωγή του χουλιγκανισμού, του μίσους και της βίας χωρίς πολιτική στόχευση), αφετέρου τον στοχοποιούν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, η οποία απεχθάνεται την φασιστική βία των πάσης φύσης παρακρατικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, οι εμπρησμοί των βιβλιοπωλείων:

1.      ΠΡΟΩΘΟΥΝ την λογική της τυφλής βίας ως μέσου άσκησης πολιτικής και μεταφέρουν την πάλη κατά της Ακροδεξιάς, από το πεδίο της ταξικής/αντιφασιστικής συνειδητοποίησης των λαϊκών μαζών, στο πεδίο της χουλιγκανικής βίας, των μολότωφ και των ανοιγμένων κεφαλιών. Νικητής σ’ αυτόν τον αέναο κύκλο αίματος είναι, όχι αυτός με την πιο τεκμηριωμένη ιδεολογική θέση, αλλά αυτός που θα σπάσει τα περισσότερα κεφάλια «ιδεολογικών εχθρών», ή αυτός που θα κάψει τα περισσότερα βιβλιοπωλεία που δεν είναι… «της αρεσκείας του»!

2.      ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ τον χώρο της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από τον πολιτικό αγώνα που, αντί να πολεμάει με νύχια και με δόντια κατά της Νεοταξικής καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εμπορευματοποίησης των ζωών μας, της ακρίβειας, της λεηλασίας των πολυεθνικών, της –με φασιστικό τρόπο- «πολυπολιτισμικοποίησης» της ελληνικής κοινωνίας, του εργασιακού μεσαίωνα και της καταστροφής του περιβάλλοντος, αναλώνεται σε μια στείρα αντιπαράθεση με κάποια υπολείμματα της παραδοσιακής ακροδεξιάς, η απήχηση της οποίας δεν ξεπερνάει το 1-2%.

3.      ΗΡΩΟΠΟΙΟΥΝ στα μάτια του λαού την Ακροδεξιά, η οποία πλέον έχει κάθε λόγο να προβάλλεται ως η «διωκόμενη» από το «αριστερό παρακράτος», που τυγχάνει ασυλίας από το «δεξιό κράτος». Είναι χαρακτηριστικό ότι ΟΛΕΣ οι επιθέσεις έχουν γίνει μέρα-μεσημέρι, στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, με τις αστυνομικές δυνάμεις σε απόσταση αναπνοής, οι οποίες μάλιστα δηλώνουν «ανίκανες» να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των «αγνώστων». Κι αυτό, παρότι οι καθεστωτικές δυνάμεις καταστολής γνωρίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τους ακροκινούμενους χώρους (τόσο της άκρας αριστεράς, όσο και της άκρας δεξιάς), τους οποίους άλλωστε ελέγχουν ποικιλοτρόπως εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

4.      ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ το συντηρητικό δεξιό αίτημα των μικροαστών για «περισσότερο κράτος» και «ισχυρότερη αστυνομία», για να καταστέλλει όχι πρακτικές άμετρης βίας όπως η προαναφερθείσα, αλλά οποιεσδήποτε μελλοντικές αγωνιστικές δράσεις που θα στρέφονται κατά της εξουσιαστικής αυθαιρεσίας.

5.      ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ την πιο καταδικαστέα εκδοχή του ιστορικού φασισμού, που είναι η βία –αναγνωρίζοντάς της (χρησιμοποιώντας την) ότι είναι η «μόνη μορφή πειθούς» ενάντια σε οποιαδήποτε ιδεολογική διαφωνία. Επομένως, οι κουκουλοφόροι εμπρηστές (είτε δρουν εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, είτε επιτίθενται σε υπαλλήλους και επισκέπτες βιβλιοπωλείων) αποδεικνύονται ως οι καλύτεροι πρεσβευτές της φασιστικής αντίληψης περί πολιτικού αγώνα και δικαιώνουν «μετά θάνατον» την λογική στην οποία τα παλαιά φασιστικά καθεστώτα στηρίχθηκαν για να εγκαθιδρυθούν.

 

Οι πολλαπλές επιθέσεις σε βιβλιοπωλεία δεν είναι τυχαίες. Εντάσσονται στην ιδεολογική τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, ο οποίος αρνείται να «καταπιεί» την κοσμοπολίτικη και «πολυπολιτισμική» προπαγάνδα, επιμένοντας, παρ’ όλα τα ελαττώματά του, να εμμένει στις εθνικές και αγωνιστικές παραδόσεις του, όπως αυτές έχουν αποκρυσταλλωθεί σε μια ιστορική πορεία πολλών δεκάδων αιώνων.

Όσο εθελοτυφλούμε επαναλαμβάνοντας το εφησυχαστικό «έλα μωρέ, τρία-τέσσερα εθνικιστικά βιβλιοπωλεία κάηκαν μόνο», τότε η βία θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα. Τα χτυπήματα κατά των «ακροδεξιών» δημιουργούν ένα ιστορικό προηγούμενο, ώστε οι στόχοι να μεταφερθούν αργά ή γρήγορα και αλλού. Αν δεν υπάρξει μια μαζική και ΔΥΝΑΜΙΚΗ αντίδραση ενάντια στην τρομοκρατία των «ταλιμπάν» του «πολυπολιτισμικώς ορθού», δεν θα αργήσει η μέρα όπου θα χτυπηθούν χώροι και βιβλιοπωλεία, τα οποία πρόσκεινται στο χώρο της πατριωτικής Αριστεράς. Ήδη, πολλά έντυπα της φασιστικής τρομοκρατικής συμμορίας “antifa”, κηρύττουν τον πόλεμο, όχι μόνο ενάντια σε ακροδεξιούς, αλλά και ενάντια σε αριστερούς που δεν προσκυνούν το παραμύθι του κοσμοπολιτισμού.

 

Κατόπιν όσων αναλύσαμε, προβαίνουμε στις εξής θέσεις/διαπιστώσεις:

1.      Η βία γεννάει βία. Από τη στιγμή που επιλέγεις αυτόν τον τρόπο για να επιβάλεις τις όποιες ιδέες σου (ή για να αντικρούσεις άλλες), πρέπει να είσαι υπεύθυνος να δεχτείς οποιαδήποτε ώρα και στιγμή τις συνέπειες των επιλογών σου. Αν και είμαστε ενάντια στη βία -είτε αυτή προέρχεται από μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες, είτε από καπήλους των αριστερών ιδεών- θεωρούμε ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΜΙΤΟ ότι μετά τις παρακρατικές επιθέσεις ενάντια σε βιβλιοπωλεία, κάθε αναρχικό και αντιεξουσιαστικό στέκι που δεν καταδικάζει ρητά και ξεκάθαρα τους υποκινούμενους θρασύδειλους φασίστες, αποτελεί ΝΟΜΙΜΟ ΣΤΟΧΟ των όποιων ακροδεξιών θελήσουν να πάρουν το «αίμα τους πίσω» για τις επιθέσεις που δέχτηκαν.

2.      Τις επιθέσεις αυτές οφείλουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να καταδικάσουν τα δύο κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και όσα έντυπα ή φορείς πιστεύουν ότι η λογική της βίας προωθεί τον εκφασισμό της κοινωνίας.

3.      Κυρίως ο χώρος της πατριωτικής επαναστατικής Αριστεράς οφείλει να λάβει μια ξεκάθαρη στάση απέναντι στην παρακρατική βία, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αποτελεί τον επόμενο στόχο των «πολυπολιτισμικών» καννιβάλων, εξαιτίας της αντινεοταξικής/πατριωτικής στάσης που κρατάει, σε πείσμα των καιρών και των συρμών…

4.      Ο αγώνας ενάντια στην «αντιεθνικιστική» τρομοκρατία πρέπει πάνω απ’ όλα να επικεντρωθεί ενάντια στους ΗΘΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ των επιθέσεων, που δεν είναι άλλοι από τους μεγαλοδημοσιογράφους-κήρυκες του εθνομηδενισμού και της «πολυπολιτισμικοποίησης» της κοινωνίας μας. Κάθε κήρυγμα μίσους και εμπάθειας των αυτοαποκαλούμενων «προοδευτικών» εις βάρος του ελληνικού λαού, της ιστορίας του και του πολιτισμού του, αποτελεί και κάλεσμα για ωμή βία ενάντια σε όσους αντιστέκονται στο ισοπεδωτικό πνεύμα της παγκοσμιοποίησης. Επομένως, κάθε ΑΝΟΧΗ απέναντι σε ανθελληνικές και «πολυπολιτισμικές» προπαγάνδες, αποτελεί ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Όλων μας.

 

Οι κοσμοπολίτες έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στην ελληνική κοινωνία, και τα παρακρατικά τσιράκια τους έχουν επιστρατευθεί για να τον φέρουν εις πέρας. Για να καλύψουν τις φασιστικές πρακτικές τους, τα φασισταριά αυτά τολμούν να κρύβονται πίσω από τις αριστερές ιδέες για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

Όμως οι αριστερές ιδέες δεν έχουν ανάγκη τις φασιστικές πρακτικές για να επικρατήσουν!

 

Συντροφική Συσπείρωση

Ενάντια στην Αντιεθνικιστική Τρομοκρατία.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.