Monday 25 March 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις

Η διαστρέβλωση της λαϊκής βούλησης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Η διαστρέβλωση της λαϊκής βούλησης για να αιτιολογούνται λανθασμένες πολιτικές στο Κυπριακό, αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη η οποία  μας ανησυχεί.

Έναυσμα για το σημερινό σχόλιο, μας έδωκε η δήλωση του Εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ, κ. Άντρου Κυπριανού, στην προχθεσινή πρωϊνή εκπομπή του Λάζαρου Μαύρου,όταν προσπαθούσε να αντικρούσει κριτική για τις θέσεις του κ. Χριστόφια σε σχέση με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ως βάση λύσης του Κυπριακού.

 

Η δήλωση του κ. Κυπριανού άφηνε ξεκάθαρα να νοηθεί ότι ο Λαός ψήφισε Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία για τη θέση του ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, και για να μας φέρει  το Συναιτερισμό δύο Συνιστώτων Κρατών,  στα οποία «πίνει νερό».

 

Διαφωνούμε κάθετα με τον κ. Κυπριανού. Ο Λαός ψήφισε απλά Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σίγουρα όχι γιατί θέλει ( ο Λαός) λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ο Λαός ενήργησε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όπως και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 34 χρόνια . Ψήφισε στα πλαίσια της Κομματικής πόλωσης που σκόπιμα δημιούργησαν οι Κομματικές Ηγεσίες.

 

Η Πολιτική Ηγεσία του τόπου ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να ζητήσει τη γνώμη του Λαού πάνω στο θέμα, μέσα από ένα Δημοψήφισμα, χωρίς να τίθεται θέμα «καρέκλας», Βουλευτικής ή Προεδρικής. Αντίθετα προχωρεί στη βάση των όσων  η ίδια αποφάσισε και δημιουργεί συνεχώς τετελεσμένα υπέρ της  λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, για την οποία δεν πήρε έγκριση από το Λαό. Όταν μάλιστα το 2004, η Πολιτική Ηγεσία αφού επέτρεψε να προετοιμαστεί το απαράδεκτο Σχέδιο ΑΝΑΝ το οποίο ήταν η ενσάρκωση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας την οποία είχε λάβαρό της για 30 χρόνια και θυμήθηκε το Λαό ,ίσως για άλλοθι, και τον κάλεσε σε Δημοψήφισμα να αποφασίσει, για κάτι απαράδεκτο το οποίο όχι μόνο δεν έπρεπε να είχε εκπονηθεί αλλά  έπρεπε να είχε απορριφθεί από την ίδια την Ηγεσία, ο Λαός το καταψήφισε. Αποφάσισε και είπε ΟΧΙ στην ουσία και τη φιλοσοφία του Σχεδίου, που ήταν η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

 

Ο Λαός τότε δεν είχε να κρίνει συνθήματα και υποσχέσεις . Είχε μπροστά του την πραγματική μορφή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.  Παρά τη σαφή Λαϊκή βούληση στο Δημοψήφισμα η Ηγεσία του τόπου συνεχίζει να την αγνοεί και να τη διαστρεβλώνει συντηρώντας τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στο «τραπέζι», διότι αυτό ικανοποιεί τους Βρεττανούς και τους Αμερικανούς συνοδοιπόρους των Τούρκων κατακτητών στους οποίους επιτρέπεται να ποδηγετούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

 

Γιαυτό καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να σεβαστεί το Λαό και να σταματήσει να διαστρεβλώνει τη βούληση του σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού. Αυτό που ο Κυπριακός Λαός επιζητεί στο Κυπριακό είναι να ελευθερωθεί η Πατρίδα, να φύγουν τα Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και οι Τούρκοι έποικοι, και να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες, Έλληνες και Τούρκοι   στα σπίτια και τις περιουσίες τους και να ζήσει σε αυτόν τον τόπο σε ειρήνη, ως ισότιμος Ευρωπαίος πολίτης .

Πρέπει να σταματήσουν όλες οι πολιτικές ενέργειες οι οποίες εδραιώνουν το παράνομο Καθεστώς ως ξεχωριστή Τουρκική οντότητα , είτε ως Συναίτερο , είτε ως Συνιστών Κράτος και να επιδοθούμε σε ένα πραγματικό αντικατοχικό αγώνα με τους πιο πάνω στόχους που έχουμε ήδη αναφέρει.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.