Τηλεοπτική συνέντευξη του Βασίλειου Μαρκεζίνη στις 21 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη στην Τηλεόραση του Αχελώου στις 21 Μαρτίου 2014 και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδιονυσίου, ο οποίος επιμελείται την εκπομπή.

Ο κ. Μαρκεζίνης μιλάει για τα δύο πρόσφατα βιβλία του, καθώς και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Πριν τη συνέντευξη στο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα βιογραφικό του κ. Μαρκεζίνη το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδιονυσίου από τον τηλεοπτικό σταθμό.

2 thoughts on “Τηλεοπτική συνέντευξη του Βασίλειου Μαρκεζίνη στις 21 Μαρτίου 2014

  1. Σε μια ώρα τα λέει όλα ο άνθρωπος, απλά και ξάστερα.

    Και φυσικά γι’αυτό το λόγο η πολιτικο-οικονομική ελίτ της χώρας του “δίνει βήμα” μόνον στο …Αχελώος TV.

  2. “Αυτοί που μας κατάστρεψαν δεν μπορούν να μας σώσουν”
    Σωστό. Αλλά ποιός μπορεί; Ακούω αυτή τη λέξη “ανάπτυξη” και με πιάνουν τα γέλια. Βλέπουμε και στην “αναπτυγμένη” Δύση τα αποτελέσματά της. Το χειρότερο είναι που συρθήκαμε μέσα από αλλεπάλληλες εθνικές καταστροφές – Μικρασιατική, Εμφύλιος, Κύπρος, σημερινή κατάρρευση – να αλλοτριωθούμε από το Δυτικό πρότυπο που πλέον παράγει μόνο τζογαδόρους, που ποντάρουν στις κατά τόπους καταστροφές και μαζικούς καταναλωτές.
    Γενικευμένη ανομία και κλεπτοκρατική λεηλασία που καλλιεργήθηκε από πάνω ως κάτω στην ελληνική κοινωνία, επιδοτήσεις και δανεικά, κατέστρεψαν κάθε παραγωγική και ηθική δύναμη και μας οδηγούν στον αφανισμό, μέσα σ’ένα παγκοσμιοποιημένο παμφάγο οικονομικό σύστημα που δεν θα κορέσει την βουλιμία του, αν δεν αφομοιώσει τους πάντες. Άλλωστε, στον μεταμοντέρνο κόσμο μας τι χρειάζονται τα μαλακά μέλη, το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε νοημοσύνη και μόρια τέτοια που να μπορούν να επιζήσουν σε αναερόβιες συνθήκες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *