Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΕΥΧΟΣ 7 – Βαρυσήμαντο άρθρο «Έγκλημα και ατιμωρησία»

neapolitiki-logoΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (τεύχος 7, Μάρτιος 2014, εκδόσεις Παπαζήση) κυκλοφορεί όλη την Ελλάδα στα περίπτερα και στα κέντρα τύπου.                     

Στο τεύχος φιλοξενείται βαρυσήμαντο άρθρο του πρώην διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου και τακτικού συνεργάτη της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Γιάννη Μαρίνου, με τίτλο «Έγκλημα και ατιμωρησία».

Ανάμεσα στα κύρια άρθρα του περιοδικού, μπορείτε να διαβάσετε τον Κωνσταντίνο Κόλμερ («Ισολογισμός Εξαρτήσεως») και τον Γεώργιο Μπήτρο («Το άνοιγμα της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».

Το τεύχος φιλοξενεί συνέντευξη-σοκ του ναύαρχου Χρήστου Λυμπέρη, στην οποία ο επίτιμος ΑΓΓΕΘΑ προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις γιά την διαφθορά και την σχέση πολιτικής ηγεσίας-ενόπλων δυνάμεων.

Το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους, με τίτλο «Αυτή την Ευρώπη Θέλουμε;», έχει ως αντικείμενο τον Ευρωσκεπτικισμό και γενικωτερα την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Γράφουν σχετικά ο Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης: «Ευρωπαϊκότητα και Ευρωσκεπτικισμός», ο Κώστας Σταματόπουλος: «Γιατί οι φίλοι της Ευρώπης είναι σήμερα ευρωσκεπτικιστές;», ο Νέστωρ Κουράκης: «Συνηγορία για μία πολιτιστική σύγκλιση της Ευρώπης» , ο Γιάννης Μαθιουδάκης: «Ο Habermas και το μέλλον του ευρωπαϊκού προγράμματος» και άλλοι αναλυτές.

Στον Φάκελλο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, που έχει θέμα ««Η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ», γράφουν οι Γιάννης Χατζόπουλος: «Το ΝΑΤΟ σε νέο γεωπολιτικό τοπίο», η Μαρίνα Σκορδέλη: «Η τουρκική απειλή περιορίζει την δυνατότητα συμβολής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ» και η Εκάβη Αθανασοπούλου: «Η πρώτη διεύρυνση του ΝΑΤΟ».

Επίσης στο τεύχος  ο Σωτήρης Δημόπουλος σκιαγραφεί τα νέα αναδυόμενα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή της Ουκρανίας, ο Δημήτρης Μουχλίδης γράφει για την επανάσταση του χρήματος που ακούει στο όνομα bitcoin και η Μαρία Δημητρίου αναρωτιέται «Με τι θα μοιάζουν οι επόμενες εκλογές;»

Στα πολιτιστικά, ξεχωρίζουν τα Επιστημονικά Νέα του Παύλου Καρούσου, οι κριτικές θεάτρου του Γιάννη Δρακόπουλου και κινηματογράφου του Κωνσταντίνου Μπλάθρα, καθώς και η στήλη «Συνέβησαν» και οι βιβλιοκριτικές. Τέλος, η Επιφυλλίδα «Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος» του Χρήστου Μπαλόγλου και το Σταυρόλεξο του Νίκου Λιναρδάτου.

Το τεύχος διατίθεται κεντρικά στις Εκδόσεις Παπαζήση (Νικηταρά 2 και Εμμ.Μπενάκη), κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και στα κέντρα τύπου, αποστέλλεται σε συνδρομητές και αναρτάται διαδικτυακά έναν μήνα μετά την έντυπη κυκλοφορία του με ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.neapolitiki.gr.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.