Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Κώστας Ζουράρις

Εξώδικη δήλωση Ζουράρι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΟΧΛΗΣΗ

 

zourarisΤου Κωνσταντίνου Ζουράρι του Γεωργίου, _Καθηγητού Πολιτειολογίας και Υποψηφίου Ευρωβουλευτή- κατοίκου Αθηνών, οδός Ομήρου, αριθ. 64, Κολωνάκι.

                           Προς

Ι) Την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιά(Π.Α.Ε-Ο.Σ.Φ.Π), με έδρα στην Πλατεία Αλεξάνδρας 185-34, στον Πειραιά όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΙΙ) Την Αξιότιμη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κοτζαμάνη, Άρειος Πάγος, οδός Λεωφόρος Αλεξάνδρας αριθ. 121, Αθήνα.

ΙΙΙ) Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, _ Αξιότιμο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή_ οδός Λεωφόρος Αλεξάνδρας αριθ. 173, Αθήνα.

ΙV) Το Εκλογικό Κέντρο το κ Ιωάννη Μώραλη _Υποψηφίου Δήμαρχου Πειραιώς_, οδός Λεωφόρος Ειρήνης, αριθ. 15, Νέο Φάληρο. Πειραιάς

V) Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά _ Αξιότιμο Αστυνομικό Διευθυντή_ οδός Ηρώων Πολυτεχνείου αριθ. 37, Πειραιάς.

VI) Τον Τηλεοπτικό σταθμό«ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΑ.Ε.-STAR CHANNEL-» οδός Βιλτανιώτηαρθ. 36, Κάτω Κηφισιά, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

 

                                               ***********

Η παρούσα εξώδικη δήλωση επέχει θέση άμεσης γνωστοποίησης ορισμένων γεγονότων που έλαβαν χώρα, μετά τη λήξη της συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό «STARCHANNEL» όπου και ήμουν προσκεκλημένος στην εκπομπή του διακεκριμένου δημοσιογράφου κ. Νικόλαου Χατζηνικολάου με τίτλο «στον Ενικό» την παρελθούσα Δευτέρα 12 Μαΐου 2014.

Η θεματική εκείνης της εκπομπής συνίστατο στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών, το μέλλον της Ελλάδας και κατά πόσο το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα αποτελέσουν πρόκριμα δια την κεντρική πολιτική σκηνή.

Εν ολίγοις επρόκειτο δια μία αμιγώς πολιτική συζήτηση με κεντρικό άξονα τις Ευρωεκλογές εξ ού και είχε εκλεκτούς προσκεκλημένους συνυποψήφιους μου για την Ευρωβουλή από όλα τα κόμματα.

Εν συνεχεία, διαρκούσης της εκπομπής, εμφανίζεται σε μία μεγάλη οθόνη ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης Πρόεδρος του Ολυμπιακού ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με τον συνδυασμό του κ. Γιάννη Μώραλη και συμμετείχε και ο ίδιος στην πολιτική συζήτηση.

Εγώ τότε έλαβα το λόγο στα πλαίσια των κανόνων του διαλόγου, χωρίς πρόθεση να θίξω ουδέναν, απλώς διατύπωσα μία πολιτική άποψη μου, επισημαίνοντας σφόδρα την διαπλοκή πολιτικής και ποδοσφαίρου, καταδεικνύοντας την ανορθόδοξη και παράδοξη κατ’ εμέ θέση υποψηφιότητας του Προέδρου του Ολυμπιακού και Επιχειρηματία ως υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στο συνδυασμό του κ Γιάννη Μώραλη και εξ αφορμής αυτού επεκτάθηκα λέγοντας ότι εκπροσωπώ όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη εδώ και 55 συναπτά έτη αδικίας εις βάρος της επαρχίας και του ΠανθεσσαλονίκειουΑθλητικού Ομίλου Κωνσταντινούπολης (Π.Α.Ο.Κ).

Περαιτέρω είπα ότι η κακοδαιμονία αυτή συνιστά το βαθύ κράτος των Αθηνών, υποφώσκοντας την επιλήψιμη αυτή σχέση πολιτικής με το ποδόσφαιρο, εκδηλώνοντας την αντίθεσή μου, καθότι το ποδόσφαιρο πρέπει να απέχει από την πολιτική και τανάπαλιν και όχι να δημιουργούνται γόρδιοι δεσμοί συμψηφίζοντας κατ’ ουσίαν δύο εκ διαμέτρου ετερόκλητα μεγέθη χάριν ψηφοθηρίας.

Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία μου σχετικά με την σχέση ποδοσφαίρου πολιτικής στο Αθηναϊκό κατεστημένο, είπα ότι οι Σικελιώτες οι οποίοι είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους συνηθίζουν να λένε μία τέτοια σχέση « η υπόθεσή μας», « ο δικός μας σκοπός», ή άλλως «cosanostra» και κατόπιν με διέκοψε ο κ. Χατζηνικολάου.

Ωστόσο όμως μετά το πέρας της συζητήσεως και προς έκπληξή μου, με προσεγγίζει ένας υπάλληλος του σταθμού με συνοδεία ενός δεύτερου υπαλλήλου- νεαρού, όπου ανυπερθέτως η σωματική διάπλασή παρέπεμπε ότι ανήκε στην ασφάλεια του καναλιού και με ενημέρωσαν ότι το τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού δέχτηκε σωρεία απειλητικών τηλεφωνημάτων από άγνωστους αγανακτισμένους οπαδούς του Ολυμπιακού εις βάρος μου, μόλις μετά την διατύπωση των ως άνω φράσεων μου, σχετικά με τη σχέση ποδοσφαίρου-πολιτικής. Οι άγνωστοι, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά των υπαλλήλων του καναλιού, εκτόξευσαν απαξιωτικά σχόλια με μένος για το πρόσωπό μου, ανοίκειες ύβρεις μειωτικές της προσωπικότητάς μου, καθώς επίσης και απειλές οι οποίες εστρέφοντο, όχι μόνον κατά της σωματικής μου ακεραιότητας, αλλά και κατά της ίδιας μου της ζωής.

Οι εν λόγω κύριοι με συνόδευσαν στο σταθμευμένο ταξί έξω από το κανάλι, όπου και ευρίσκοντο και κάποιες άλλες κυρίες, όπως η κ. Βόζεμπεργκ –υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ, μία κυρία πολίτης που ευρίσκετο στο κοινό.

Ο οδηγός ταξί κατά τη διανομή των διαδρομών άφησε πρώτο εμένα στο σπίτι, μολονότι δεν βόλευε κανονικά με αυτή τη σειρά η εκτέλεση των διαδρομών με βάση τις περιοχές που διέμεναν οι λοιποί συνεπιβάτες.

Προσέτι όταν κατέβηκα από το ταξί, ο οδηγός περίμενε μέχρι να μπω στο σπίτι και ύστερε έφυγε υποβάλλοντας και τις άλλες κυρίες σε μία μικρή ταλαιπωρία αναμονής.

Εγώ κατόπιν όλων αυτών θορυβήθηκα ιδιαίτερα για τυχόν πράξεις βίας εις βάρος μου, γεγονός το οποίο μου προκάλεσε έντονο φόβο και ανησυχία για την ασφάλειά μου, καθότι κάτι ανάλογο είχα υποστεί παλαιότερα όταν διατύπωσα μία γνώμη «τολμηρή», εν σχέσει με τα συμφέροντα των παρισταμένων, σε μία ανάλογη πολιτική συζήτηση, με συνέπεια να υποστώ βαριές εγκεφαλικές κακώσεις, από αγνώστους και να χρειαστεί να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα προήδρευα στην Παλαιά Βουλή το 1997, σε μία εκδήλωση συμπαράστασης προς τονΟτσαλάν, τον ιδρυτή του εργατικού κόμματος στο Κουρδιστάν, στην οποία είχε παρευρεθεί και ο τότε πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης περίπου τον Οκτώβριο του 1997.

Μετά το πέρας της εν λόγω συζητήσεως κατά τις 1.00 ξημερώματα της επομένης, ενώ εγώ περπατούσα αμέριμνος με την χήρα, κ. Μοσκώφ, στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Μαυροκορδάτου, μου επιτέθηκαν αίφνης, χτυπώντας με ανηλεώς και καθυβρίζοντάς με χυδαία, μία ομάδα νεαρών ατόμων, αγνώστων προς εμέ λοιπών στοιχείων, με αποτέλεσμα να παραμείνω για 25 ολόκληρα λεπτά λιπόθυμος προτού διακομιστώ στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να έχω υποστεί εξαιτίας της άνανδρης αυτής επίθεσης από τους αγνώστους, βαριά εγκεφαλική διάσειση με συνέπεια για πέντε χρόνια μετά να έχω ιλίγγους και λιποθυμικές τάσεις.

Σημειωτέον τους αγνώστους παρά την μήνυση την οποία υπέβαλα ουδέποτε τους συνέλαβαν δια άδηλους προς εμέ λόγους.

Η οικογένειά μου, εν γνώσει του προηγούμενου συμβάντος, με συμβούλευσε να μετακινηθώ εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη, πλην όμως τούτο καθίστατο εκ των περιστάσεων φύσει αδύνατο λόγω ήδη προειλημμένων προεκλογικών υποχρεώσεων, καθότι είχα δεσμευτεί να εμφανιστώ σε τηλεοπτικούς σταθμούς ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Άξιο δε μνείας είναι, ότι την επομένη του συμβάντος της τηλεοπτικής εκπομπής, διάφοροι ιστότοποι φίλα προσκείμενοι προς την ομάδα του Ολυμπιακού με διέβαλλαν με καταφρονητικά σχόλια, εξ αφορμής της διατύπωσης της γνώμης μου στην ως άνω εκπομπή, καθόλα ανακριβή, αναληθή και ψευδή,απάδοντα στον νομικό πολιτισμό και στην Δημοκρατία, δια το οποία όμως προς το παρόν, επιφυλάσσομαι να επανέλθω προσηκόντως για να ασκήσω εν ευθέτω χρόνω, παν πρόσφορο ένδικο βοήθημα προς θωράκιση της ηθικής ακεραιότητάς μου, της τιμής και της υπολήψεώς μου και εν γένει της προσωπικότητάς μου.

Γ ι α τ ο υ ς λ ό γ ο υ ς α υ τ ο ύ ς

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Σας γνωρίζω διεξοδικώς και επισήμως, μολονότι το γνωρίζετε το ανωτέρω συμβάν, πλην όμως Σας θέτω προ των ευθυνών Σας, αν τυχόν υποστώ επίθεση από συντεταγμένο «τάγμα εφόδου» οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού για την στάση την οποία τήρησα στην προμνησθείσα εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου «στον ενικό» στο STARCHANNEL διατυπώνοντας ευθαρσώς την πολιτική μου γνώμη.

Περαιτέρω πιστεύω ότι συμμερίζεστε τις ευθύνες Σας, σε περίπτωση που ενεργοποιηθούν οι απειλές προς το πρόσωπό μου, διότι θα πρέπει να εξηγήσετε στους οπαδούς Σας, τους απειλήσαντες κατ’ εμού, ότι κατά την εμπεριστατωμένη τοποθέτησή μου συμμετέχων στην πολιτική συζήτηση της εν λόγω εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, δεν στράφηκα κατά του Προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, μήτε στην ίδια την ομάδα του Ολυμπιακού αυτή καθ’ αυτή, αλλά απλώς κατέδειξα ένα σύγχρονο πολιτικό εν γένει φαινόμενο που ευδοκιμεί, εσφαλμένα κατά τη γνώμη μου, στην Ελληνική πολιτική κονίστρα δίχως να έχω πρόθεση να πλήξω έμμεσα είτε άμεσα ουδέναν, απλώς άρθρωσα ανενδοίαστα μία υποκειμενική πολιτική θέση.

Διορίζω ως πληρεξούσιο και αντίκλητο Δικηγόρο μου, δεκτικό πάσης επιδόσεως, το Δικηγόρο Αθηνών, Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά, κάτοικο Αθηνών, οδός Εμμανουήλ Μπενάκη αριθ. 5 και Πανεπιστημίου αριθ. 59, Αθήνα, τηλ :210-3234919 και 6944-938836.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως παραδώσει το παρόν σε αυτούς εις τους οποίους απευθύνεται προς γνώση του διαληφθέντος περιεχομένου της παρούσας εξωδίκου δηλώσεως-οχλήσεώς μου, καθώς και για τις νόμιμες συνέπειες.

                       Αθήνα, 19-5-2014

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Χάρης Β. Κατσιβαρδάς

 

 

1 comment

Beriev 21 May 2014 at 00:49

Λένε ότι σε έναν τσακωμό πάντα φταίει ο πιο ευφυής, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Μαρινάκης…

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.