Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Ευρώπη Νίκος Ράπτης Ταυτότητα

Χριστιανική Ευρώπη: η ατζέντα των χριστιανών για την ΕΕ

Αναδημοσίευση από κείμενο που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο 2014

Δημήτρης Αγγελής, Κωνσταντίνος Βεργής, ‘Ανια Λέοναρντ-Μπενάκη, Ελίνα Μακρή, Θόδωρος Παντούλας, Νίκος Ράπτης, Ανδρέας Σταλίδης

EUROPEΤο ότι είμαστε χριστιανοί δε σημαίνει πως ταυτιζόμαστε πολιτικά ή προγραμματικά. Η Πίστη δεν είναι ιδεολογία. Είναι ζώσα σχέση με το Χριστό, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η ελευθερία και η ποικιλομορφία. Μολοταύτα, σε μια Ευρώπη που αποχριστιανίζεται ραγδαία, θεωρούμε πως έχουμε λόγο να διακηρύξουμε μια σειρά από minima, που θεωρούμε πως μπορούν να αποτελέσουν πόλο συσπείρωσης των χριστιανών της Ευρώπης, ώστε να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά στην πορεία των κοινωνιών μας.

 

1. Αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του χριστιανισμού στον ευρωπαϊκό πολιτισμό Όλα όσα σήμερα αποκαλούμε «ευρωπαϊκό μοντέλο», φέρουν εμφανή τη σφραγίδα της χριστιανοσύνης: από το κοινωνικό κράτος ως την ισότητα ανδρών-γυναικών, από τα ανθρώπινα δικαιώματα ως την ανεξιθρησκία, από την διεθνή συνεργασία ως τον αντιρατσισμό και την οικολογική ευαισθητοποίηση. Η νομική αποτύπωση αυτής της πραγματικότητας στις ευρωπαϊκές συνθήκες θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα αναγνωρίσει μια αυταπόδεικτη πραγματικότητα, προστατεύοντας την Ευρώπη από οδυνηρές παρεκτροπές και βίαιες οπισθοχωρήσεις.

 

Η αναγνώριση της συμβολής του χριστιανισμού δεν αποκλείει -ίσα ίσα, επιτάσσει- την αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής και άλλων παραδόσεων στο χώρο της φιλοσοφίας, του δικαίου, της πολιτικής οργάνωσης, του πολιτισμού. Συνδέεται δε με την απαραίτητη ανεξιθρησκία, ακόμα και την ουδετεροθρησκία σε πολλές εκφάνσεις του δημοσίου βίου.

 

2. Ελεύθερη έκφραση του χριστιανισμού στο δημόσιο χώρο Απότοκο της προηγούμενης θέσης αποτελεί η ενεργή υπεράσπιση και νομική κατοχύρωση της απρόσκοπτης λειτουργίας των χριστιανικών εκκλησιών στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η συντήρηση των χριστιανικών ιερών ναών, των χριστιανικών έργων τέχνης και μνημείων, η μισθοδοσία του κλήρου κ.λπ αποτελούν ζητήματα που οφείλουν να επιλύονται σε συνεννόηση με τις χριστιανικές εκκλησίες, σε πνεύμα αναγνώρισης της μεγάλης πνευματικής, κοινωνικής, πολιτιστικής τους σημασίας για το σύνολο της ευρωπαϊκής κοινωνίας, την κοινή μας ευρωπαϊκή ιδιοπροσωπία και την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών μας. Προς τούτο:

 

— Η λειτουργία χριστιανικών σχολείων με ομολογιακό περιεχόμενο οφείλει να αναγνωριστεί ως δικαίωμα των χριστιανών γονέων -και να αναγνωριστεί πλήρως από τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών-μελών.

 

— Η νομιμότητα της χρήσης χριστιανικών συμβόλων στον ευρωπαϊκό δημόσιο χώρο, συμπεριλαμβανομένων των εργασιακών χώρων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των ΜΜΕ οφείλει να κατοχυρωθεί και να καταστεί νομικά ισχυρότερη.

 

Η χριστιανική θρησκεία είναι σήμερα η πλέον καταδιωκόμενη στον κόσμο -και η τάση αυτή ατυχώς δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ήπειρό μας. Το 10% των δύο δισεκατομμυρίων χριστιανών του κόσμου υφίστανται εξαιτίας της πίστης τους από παρενοχλήσεις ως διωγμούς -που επηρεάζουν την κοινωνική, πολιτική, επαγγελματική, οικογενειακή τους υπόσταση, την ελευθερία, τη σωματική τους ακεραιότητα, την ίδια τη ζωή τους. Η υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης των χριστιανών σε όλο τον κόσμο οφείλει να αποτελεί μόνιμο και βασικό στόχο της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ συνολικά και του κάθε κράτους-μέλους της ξεχωριστά.

 

3. Κατοχύρωση του απόλυτου σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και το ανθρώπινο σώμα Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας, σε συνδυασμό με την εξατομίκευση και τον συγκριτισμό, επωάζουν μια μείζονα ανθρωπολογική κρίση. Ακόμα και πραγματικότητες που θεωρούνταν επί χιλιετίες αυτονόητες, όπως η ύπαρξη των φύλων, τίθενται εν αμφιβόλω. Η αρχή και το τέλος της ζωής, η ενδομήτρια ζωή και η ανίατη ασθένεια, ταυτίζονται αυθαίρετα με την ανυπαρξία ή τον θάνατο. Στο όνομα του σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού «κατασκευάζεται» μια αγορά γυναικείων σωμάτων προκειμένου να «τεκνοποιούν» ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Η πλαστική χειρουργική και οι άλλες παρεμβάσεις στο σώμα φλερτάρουν όλο και πιο έντονα με τα εφιαλτικά οράματα του «μετα-ουμανισμού». Ο θεσμός της οικογένειας, και του γάμου, το δικαίωμα των παιδιών να ανατρέφονται από έναν πατέρα και μια μητέρα υπονομεύονται. Στο όνομα της ελευθερίας εμπεδώνονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που αισχροκερδούν από την κακοποίηση των γυναικών και των κοριτσιών, την σεξουαλική εκμετάλλευση, την παιδοφιλία. Η ανεμπόδιστη διακίνηση πορνογραφικού υλικού οδηγεί στον εθισμό εκατομμύρια νεαρούς άνδρες και γυναίκες, διαστρέφοντας τη σεξουαλικότητα ολόκληρων γενεών, θυσιάζοντας την ικανότητα των ανθρώπων να αγαπούν στο βωμό του κέρδους και της ηδονοθηρίας.

 

Είναι προφανές πως ζητήματα που αφορούν το ανθρώπινο σώμα, τη σεξουαλικότητα, την ανατροφή των παιδιών, τα όρια ζωής και θανάτου είναι ατελέσφορο να κρίνονται με μόνο κριτήριο τα «δικαιώματα» ή την οικονομική «αποτελεσματικότητα». Χρειάζεται εμβριθέστερη προσέγγισή τους, υπό το φως ηθικών κριτηρίων, φιλοσοφικών παραδοχών, συνειδητοποίησης των συνεπειών κάθε απόφασης στην κάθε κοινωνία και στο σύνολο της ανθρωπότητας. Ο χριστιανισμός θεωρεί ιερό και αθάνατο κάθε ανθρώπινο σώμα· αναγνωρίζει την αδερφοσύνη μεταξύ όλων των ανθρώπων· αντιμετωπίζει με δέος και σεβασμό την εγγενή σοφία της φύσης. Κηρύσσει την απεριόριστη ελπίδα, το απαραβίαστο της ζωής και της ελευθερίας κάθε προσώπου. Οφείλει να λάβει την πρωταγωνιστική θέση που του αξίζει στις σχετικές διαβουλεύσεις κι αποφάσεις.

 

4. Υπεράσπιση της Κτίσεως, της βιοποικιλότητας, της οικολογικής ισορροπίας, της βιώσιμης ανάπτυξης κι έγκαιρη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της Τον 21ο αιώνα συνειδητοποιούμε πως ο άνθρωπος είναι εις θέση να επιδεινώσει αμετάκλητα τη φέρουσα ικανότητα του πλανήτη Γη. Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε το ανθρώπινο είδος στους ιστορικούς χρόνους. Η ανθρωπότητα καλείται να προσαρμόζει τις ανάγκες της στις δυνατότητες του πλανήτη. Αυτή η πρόκληση καλεί σε μια αξιακή και πολιτική «κοπερνίκεια επανάσταση». Κάθε απόφαση για την οικονομία και τη χρήση της ενέργειας και των πόρων, οφείλει να σέβεται τις οικολογικές και κλιματικές ισορροπίες της Γης, τη βιοποικιλότητα, τη δυνατότητα των επόμενων γενεών να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να προστατεύουν την Κτίση του Θεού.

 

5. Εξασφάλιση τροφής, ύδρευσης, υγιεινής, στέγασης για όλους τους κατοίκους της Ευρώπης, γηγενείς και μετανάστες Τις επόμενες δεκαετίες η Ευρώπη θα κληθεί να προσαρμοστεί σε μια ριζικά διαφορετική παγκόσμια κατάσταση, με βασικό χαρακτηριστικό τη σύγκλιση των οικονομικών δυνατοτήτων στον άλλοτε «αναπτυγμένο» και τον άλλοτε «τρίτο (“αναπτυσσόμενο”) κόσμο». Χωρίς να έχει κριθεί τελεσίδικα αν (και σε ποιο βαθμό) αυτή η σύγκλιση θα σημάνει την υποβάθμιση της ευημερίας στην Ευρώπη, μπορεί να προεξοφλείται πως οι πιο ευάλωτοι πολίτες βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πρωτόγνωρες απειλές, κατά ακόμα και βασικών βιοτικών τους αναγκών. Καθώς θα αναδιοργανώνεται-επανεφευρίσκεται το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, που η μεταπολεμική του διάταξη δεν είναι πια βιώσιμη, ο ορυμαγδός των αλλαγών δεν πρέπει να μας οδηγήσει να χάσουμε τον στόχο της προάσπισης των αδυνάτων: η τροφή, η ύδρευση, η υγιεινή, η στέγαση όλων των πολιτών, γηγενών και μεταναστών, είναι πρώτη προτεραιότητα για όλους όσοι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στη βαρβαρότητα να κυριαρχήσει. Η μέριμνα για τους ασθενείς, τους ξένους, τους φυλακισμένους, τους πεινασμένους και τους διψασμένους αποτελεί Λυδία λίθο για την πορεία του πολιτισμού μας.

 

Εμείς οι χριστιανοί δηλώνουμε παρόντες στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Επιθυμούμε να ανοίξουμε ένα δημιουργικό και γόνιμο διάλογο με όλες τις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Από τη μεριά μας, καταθέτουμε σήμερα τις απόψεις μας. Αναμένουμε να ακούσουμε τις δικές τους.

 

O Δημήτρης Αγγελής είναι θεολόγος, δρ. φιλοσοφίας, μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Φρέαρ·
ο Κωνσταντίνος Βεργής είναι πτυχιούχος πληροφορικής, οικονομολόγος, μέλος της συντακτικής ομάδας του διαδικτυακού περιοδικού Aντίφωνο·
η Ania Leonhard-Benaki είναι δημοσιογράφος, εκδότης της πολωνικής εφημερίδας Tygodnik Ateński·
η Ελίνα Μακρή είναι δημοσιογράφος, βραβευθείσα με το βραβείο Καρλομάγνου νέων, μέλος της συντακτικής ομάδας του διαδικτυακού περιοδικού Café Babel·
ο Θεόδωρος Παντούλας είναι συγγραφέας και βιβλιοπώλης, εκδότης του περιοδικού Μanifestο ·
ο Ανδρέας Σταλίδης είναι διαχειριστής του διαδικτυακού περιοδικού Aντίβαρο·

ο Νίκος Ράπτης είναι εκπαιδευτικός.

 

 

5 comments

Μιχαήλ Μανωλόπουλος 23 May 2014 at 18:20

Πρόκειται για ένα κείμενο που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να μην το προσυπογράψει. Στέκομαι κυρίως στην πολεμική που υπάρχει αυτή την στιγμή στον δυτικό κόσμο απέναντι στις χριστιανικές αξίες. Στον παρακάτω δικτυακό τόπο: http://www.intoleranceagainstchristians.eu/
μπορεί να βρει κάποιος πράξεις μίσους εναντίον των χριστιανών στην «πολιτισμένη» Ευρώπη. Κείμενα όπως το παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν ώστε η αντίδραση στην αντιχριστιανική στάση του πολιτικώς ορθού που κυριαρχεί σήμερα στα ευρωπαϊκά κράτη να μην πάρει ακροδεξιές ή ναζιστικές εκφράσεις.
Μιχαήλ Μανωλόπουλος
Βρυξέλλες

Reply
Λεωνίδας Παπαχρήστου 23 May 2014 at 22:44

«Κατοχύρωση του απόλυτου σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και το ανθρώπινο σώμα.»

Θα προέτεινα μάλλον την εξής τροποποίηση: «Κατοχύρωση του απόλυτου σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, στο ανθρώπινο πρόσωπο, και στην ανθρώπινη φύση.»

Reply
Γεώργιος Ζώης 24 May 2014 at 17:09

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ
Ζ Ω Η Σ Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ

ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ: Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ
Ο Φιλόσοφος Κορνίλιος Καστοριάδης αναφέρει ότι: «Ο Κόσμος μπορεί να Αλλάξει, αρκεί ένας Άνθρωπος να το θελήσει». Ο Επίκουρος μας λέει: «Το κάθε κομμάτιασμα της Γης, σε χωριστές Πατρίδες, πάντα θα μας χωρίζει, ενώ όταν η ΓΗ θα γίνει μια ενιαία Πατρίδα, θα γίνει και κατοικία όλων μας». Ο δε Σωκράτης έλεγε: «Δεν είμαι Πολίτης της Αθήνας και της Ελλάδας, είμαι Πολίτης ολόκληρου του Κόσμου». Για την υλοποίηση τούτων, προήλθε το εντελώς μεγαλειώδες, που έχει να επιδείξει το Ανθρώπινο Γένος, ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, γιατί, με το Ιδεώδες Ολυμπιακό του Πνεύμα, παρέχει την εγγύηση, για μια Ειρηνική συνεννόηση της Ανθρωπότητας, ώστε να προκύψει μια Παγκόσμια Ειρήνη και Πολιτική, αλλά και ένας Νέος Αληθινός Κόσμος, ο Κόσμος του Α΄ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Οπότε θα αναφωνούμε: ΔΟΞΑ ΣΟΙ O ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΣΜΕ ΜΟΥ.

Και οπότε, μόνο έτσι θα παύσει η εκμετάλλευση της λέξης Θεός, από όλους τους αγύρτες αντιπροσώπους των κατασκευασμένων Θεών και Θρησκειών, προκειμένου να παραπλανήσουν και εξαπατήσουν Ανθρώπους και Λαούς. Και μόνο έτσι θα προέλθει και η Αλλαγή του σημερινού Αναληθούς Κόσμου, γιατί ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, θα καταστεί και η μόνη Παγκόσμια Θρησκεία και Κοσμοθεωρία, αλλά και ο μόνος Παγκόσμιος Φορέας, που θα εκφράζει τη Δύναμη και το Όλον, αλλά και θα προσφέρει Σιγουριά και Ελπίδα. Ακόμη θα είναι και ο μοναδικός Παγκόσμιος Φορέας, που θα Καλλιεργεί, δια βίου τον Άνθρωπο στο Πνεύμα, το Σώμα και τη Ψυχή, οπότε θα διαπιστώσει και θα κατανοήσει ο ίδιος ότι, αυτός θα είναι και το απόλυτο ΟΝ πάνω στον Πλανήτη ΓΗ και εκείνος που θα κατασκευάζει, εγκαθιδρύει και γκρεμίζει, αλλά και προβάλει Θεούς, Θρησκείες και Κοσμοθεωρίες.

Ιδού γιατί, με τη εγκαθίδρυση μιας Ενιαίας ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ θα έχουμε: α: Την αποκατάσταση της ταπείνωση που έχει υποστεί το Ανθρώπινο Γένος, εδώ και 20 αιώνες Χριστιανισμού. Β: Την αντικατάσταση όλων των Θρησκειών του Κόσμου, με μια Νέα και Αληθινή Θρησκεία, την ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ώστε να παύση η εκμετάλλευση και ο βιασμός του Ανθρώπου, από τις Θεοκρατούμενες Κοινωνίες. Γ: Την εγκαθίδρυση μιας Ενιαίας ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, για την ύπαρξη μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, μετατρέποντας τους Στρατώνες των Οπλιτών, σε Ξενώνες των Ολυμπιονικών και ε: Την ύπαρξη ενός ισχυρού Παγκόσμιου Νομίσματος, το ΟΛΥΜΠΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Οπότε η εγκαθίδρυση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, θα πρέπει να αρχίσει, από την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας το 2016 και για τον Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ το 016 έτος του, και Πρόεδρος του Κόσμου, στη διάρκεια των Αγώνων Πνεύμα, Σώμα και Ψυχή πλέον, να τεθεί ο Πρόεδρος της Ολυμπιάδας. Με τον τρόπο αυτό, η Ανθρωπότητα θα βρει και πάλι, τον Αληθινό Πνευματικό της δρόμο και τον Ικανό ΟΛΥΜΠΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ της, ώστε να προέλθει στη συνέχεια και ένας Ιδεώδης, αλλά και Αληθινός Κόσμος, ο Κόσμος του: Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Προ όλων τούτων: ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΛΑΟΥΣ, γιατί διαιωνίζουν το διαίρει και βασίλευε Ανθρώπων και Λαών, όπως πράττουν οι Θρησκείες, οι Θεοί και οι Κοσμοθεωρίες του σημερινού Αναληθούς Κόσμου.

Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Σ
Προτού όμως προχωρήσω στην ανάπτυξη του Προλόγου του έργου μου, οφείλω να προκαταλάβω όλους τους συντηρητικούς Χριστιανούς και των άλλων Θρησκειών, προκειμένου να τους διαβεβαιώσω ότι, ο σκοπός μου είναι, να απευθυνθώ, με ειλικρίνεια, ειρηνική προδιάθεση και κυρίως Αγάπη, τονίζοντας ότι, ο Κόσμος σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, απαιτεί μια Παγκόσμια Αλλαγή, ήτοι μια ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. Οπότε υποχρέωση όλων μας είναι, να αποδεχθούμε την ανάγκη μιας ιδεώδους ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, όλης της Ανθρωπότητας, η οποία θα λάβει σάρκα και οστά, με την ύπαρξη μιας Παγκόσμιας Θρησκείας, της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, όνειρο του Νίκου Καζαντζάκη και Άγγελου Σικελιανού. Οι Άνθρωποι θα την αποδεχθούν, παρά τη βαθειά θρησκομανία, προς τις Θρησκείες των και τούτο μόνο, όταν ενημερωθούν με τα πραγματικά και Ιστορικά γεγονότα, όπως είναι: Οι πάμπολλες αγεφύρωτες ιδιαιτερότητες που έχουν όλες του Κόσμου οι Θρησκείες και κυρίως, για τις διχαστικές, αναχρονιστικές και διαιρετικές μεθοδεύσεις των, αλλά και τις αναλήθειες των Ιερατείων, προκειμένου να συντηρούν το διαίρει και βασίλευε Ανθρώπων και Λαών και τούτο, για να επιβιώσουν και να κρατούν τους Λαούς, κάτω από την φοβία του Θεού των. Παράδειγμα οι τρεις Μονοθεϊστικες Θρησκείες της Ανατολής, Χριστιανισμού, Ισλαμισμού και του Ιουδαϊσμού, όπου μετά των Ιερατείων των, προσπαθούσαν πάντα να προβάλλουν τον ιδικό τους Ναό και Θεό, χωρίς να τους ενδιαφέρει, για τον Ναό και Θεό του διπλανού ή του άλλου Κράτους, με αποτέλεσμα να αρχίζουν τα δεινά, οι έριδες, οι σφαγές, οι πόλεμοι, οι καταστροφές και τούτο γιατί δεν ήθελαν να ενωθούν και απολέσουν την Θεϊκή Ηγεμονία των. Μήπως και στις ημέρες μας δεν συνεχίζεται το ίδιο, με το ποιά Θρησκεία και Θεός θα έχει το Παγκόσμιο προβάδισμα; Ήδη με την πρόσφατη τοποθέτησή του ο Πάπας της Ρώμης, ελέω του Θεού του, και ελέω της Εξουσίας του, αφού το Βατικανό έχει και Κρατική οντότητα, θεωρεί ότι, η Καθολική Εκκλησία είναι και η Εκκλησία όλου του Κόσμου. Εξάλλου όπως όλοι μας γνωρίζουμε, όλοι οι Πολιτικοί και Θρησκευτικοί Ηγέτες εν ονόματι του Θεού των διεξάγουν τους πολέμους, αφού πάντοτε επικαλούνται τους Θεούς τους, για να αρχίσουν τις μάχες, τις σφαγές, τις καταστροφές, χρησιμοποιώντας τους Θεούς των, σαν να θέλουν τα δεινά στους Ανθρώπους και Λαούς. Ας ενθυμηθούμε τους πολέμους μεταξύ των Αιγυπτίων και Ασσυρίων, πόλεμοι όμως, για το ποιός Λαός θα κυριαρχήσει στον Κόσμο, αλλά και ποιός Θεός θα επικρατήσει έναντι του άλλου. Ακόμη στη Βίβλο περιγράφονται οι πόλεμοι μεταξύ των Εβραίων και των Φιλισταίων, όπου οι Εβραίοι, προκειμένου να εμψυχώσουν τους Στρατιώτες, τους παρουσίαζαν σαν Ιερό σύμβολο την Κιβωτό, την δήθεν Διαθήκη του Θεού και μάλιστα με την ακολουθία των Ιερατείων. Το αποτέλεσμα, με αλαλαγμούς οι Στρατιώτες να την αποδέχονται, σαν προστάτη και φύλακά των, αφού προηγουμένως είχαν σκοτωθεί χιλιάδες από αυτούς στη μάχη. Ιδού το οξύμωρο και άξιο για κάθε σχολιασμό, αλλά και παραδειγματισμό, από τον κάθε έναν μας. Μήπως και σήμερα δεν γίνεται το ίδιο; Οπότε περίτρανα διαπιστώνεται, ότι όλες οι Μονοθεϊστικες Ανατολίτικες Θρησκείες και όλες του Κόσμου άλλες Θρησκείες, με τους Θεούς των και τα Ιερατεία των, δεν προσπάθησαν στα 2.000 μ.χ. χρόνια να θέσουν ορθές βάσεις, αλλά και να βάλλουν νέες Αρχές και Δομές, με τις οποίες θα μπορούσαν να καλλιεργούνται οι Πολιτικοί Ηγέτες των Λαών και Κρατών και κυρίως οι Θρησκευτικοί Ιεράρχες, έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουν, για την καλυτέρευση του Κόσμου και προπάντων να τολμήσουν να πουν την Αλήθεια, τη μεγάλη Αλήθεια, στους Λαούς, για τον Αναληθή Κόσμο των 20 αιώνων Χριστιανισμού. Για τον λόγο αυτόν και μόνο, οι Πολιτικοί Ηγέτες των Λαών δεν θα πρέπει να είναι Θεοσεβείς και Θρησκευόμενοι της κάθε Θρησκείας και Θεού, γιατί οι Θρησκείες και Θεοί είναι πάμπολλοι στο Κόσμο και κατά συνέπεια θα είναι πάντα διαιρετικοί και μη συνεργάσιμοι μεταξύ των, οπότε θα είναι υποχείρια των Ιερατείων. Ως εκ τούτου ουδέποτε θα έχουμε ενωμένες Κοινωνίες και ενωμένο τον Πλανήτη ΓΗ, γιατί όλες οι Θρησκείες, Θεοί, Άγιοι και Ιεράρχες, επί αιώνες τώρα, δεν έχουν δώσει λύση στα τόσα ανακύπτοντα προβλήματα και προπάντων να τα προλαμβάνουν, όπως είναι: Οι αιμοσταγείς Εικονομαχίες, Σταυροφορίες, οι Βανδαλισμοί, η καταστροφή 20 φορές της Πόλης του Θεού τα Ιεροσόλυμα, ο βάρβαρος Μεσαίωνας, ή άλωση της Κωνσταντινούπολης, όπως και αυτοί οι Α’ και Β’ Παγκόσμιοι Πόλεμοι. Επίσης οι φρικτοί αδελφοκτόνοι πόλεμοι των Λαών και οι σημερινές αιμοσταγείς παρεμβάσεις και μάλιστα, με εξαναγκασμούς των μεγάλων Δυνάμεων, από τους Θεοσεβείς Πολιτικούς Ηγέτες των, ως εκείνου του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. Μπους κατά μικρών Χωρών, λέγοντας μάλιστα ότι άκουσε τη φωνή του Θεού του, για να επιτεθεί στο Ιράκ, δεν είναι παράλογα και ανόητα; Μήπως και όταν έχουμε χιλιάδες θανάτους, Οικονομικές, Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές καταστροφές, από σεισμούς, καταποντισμούς κ.λ.π. έχουμε κάποια προειδοποίηση από οιονδήποτε Θεό, άγιο ή Θρησκεία; Οπότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι, όλοι οι Θεοί και όλες οι Θρησκείες είναι δημιουργήματα και κατασκευάσματα εκείνων των αγυρτών και εκμεταλλευτών του εκάστοτε Ανθρώπινου πόνου, αναγκών και αδυναμιών του.

Με βάσει τα ανωτέρω, περίτρανα διαπιστώνεται ότι, ο ίδιος ο Άνθρωπος, είναι εκείνος, που φέρνει τους Θεούς και αυτός ο ίδιος είναι που τους εξαφανίζει, όπως επί αιώνες τώρα γίνεται και όπως έγινε με τους Φαραώ και άλλους Θεούς και όπως έκαναν και τα εξαδέλφια Αυτοκράτορες του Βυζαντίου, ο Μέγας Κωνσταντίνος και ο Ιουλιανός. Ο μεν πρώτος εγκαθίδρυσε τη Χριστιανική Θρησκεία, με τη μητέρα του Ελένη, ο δε δεύτερος προσπάθησε άμεσα να επαναφέρει την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία, τον Δία, όμως ο αμφισβητούμενος και αιφνίδιος θάνατός του, σταμάτησε το όλο έργο του. Βλέπουμε λοιπόν ότι, πάντα ο Άνθρωπος είναι κυρίαρχος, επί της Γης, αφού αυτός κατασκευάζει τους Θεούς, για να τους χρησιμοποιεί στη συνέχεια, όπως αυτός θέλει και μάλιστα, σαν σύμβολα των Ανθρώπων και Λαών του και μάλιστα, με κανόνες γραμμένες, σε Βίβλους, Κοράνια, Ευαγγέλια κ.λ. γραμμένα όμως όπως τα θέλουν αυτοί οι ίδιοι, προκειμένου εκάστοτε να τους καθοδηγούν, κατά το δοκούν. Για τον λόγο αυτόν, στους 20 αιώνες, ουδείς τους δεν πρότεινε τη μια, αλλά και μοναδική Παγκόσμια προσωπικότητα, που έχει καθιερωθεί, από το Φιλοσοφικό του έργο και την συνεχή ενωτική του προσπάθεια όλων των Ανθρώπων του Πλανήτη ΓΗ, που δεν είναι άλλη, από εκείνον που είπε: «Δεν είμαι Πολίτης μόνο των Αθηνών και της Ελλάδος, είμαι Πολίτης ολοκλήρου του Κόσμου». Και ένα τέτοιο σύμβολο ήταν ο Μέγιστος Φιλόσοφος της Ανθρωπότητας, ο Πανέλληνας και Πανάνθρωπος Σωκράτης, ο μόνος Αληθινός Ολύμπιος Παγκόσμιος Ηγέτης και ο μόνος Ενωτικός, αλλά και διαχρονικός Παγκόσμιος Φιλόσοφος. Όμως κανείς Αυτοκράτορας ή Βασιλεύς τον πρότεινε, για Θεό τους και τούτο είναι αυτονόητο, γιατί αυτός κήρυττε το Ορθόν, το Ιδεώδες, το Δίκαιο και κυρίως την Αλήθεια και ακόμη γιατί ήταν κατά των κατασκευασμένων Θρησκειών και Θεών, όπως και άλλοι Φιλόσοφοι της εποχής του, ο Πλάτων, ο Επίκουρος, ο Ηράκλειτος κ.λ. Όλοι τους πίστευαν ότι, το μόνο Ανώτατο κυρίαρχο ΟΝ πάνω στον Πλανήτη ΓΗ είναι ο Άνθρωπος, όταν Καλλιεργείται διαχρονικά, από τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ, Πνεύμα, Σώμα και Ψυχή.

Ιδού και το αποτέλεσμα των 2.000 χρόνων Χριστιανισμού, όπου δημιουργήθηκε μια εποχή ανιστόρητη, αφού πάντοτε συντασσόταν μυστικά από τους γραφείς, τα Ιερατεία και τους Μοναχούς και μάλιστα προς αποκλειστική χρήση της Δεσποτικής και Θεοκρατικής τους γραφειοκρατίας. Και ιδού γιατί η Ιστορία, ως ρητή συλλογή της μνήμης και καταγεγραμμένη, είναι αυτή της εποχής της Αρχαίας Ελλάδας και των νεότερων χρόνων, μετά τον 18ο Αιώνα, ενώ στις υπόλοιπες εποχές, απλώς υπήρχαν πολλοί χρονογράφοι, λίγο ή πολύ ευφυείς και πάντοτε κατευθυνόμενοι, από τα Ιερατεία. Οπότε όλοι μας βλέπουμε, ότι μόνο στην εποχή του Αρχαίου Ελληνισμού συγκροτήθηκε και αναδύθηκε η γνώση και η Αλήθεια, ενώ στις άλλες Εποχές, τις Θεοκρατικές Κοινωνίες, των Μονοθεϊστικων Θρησκειών, όπως είναι του Χριστιανισμού, Ισλάμ και Ιουδαϊσμού, παρουσιάζονται σαν γενεαλογίες δυναστειών και πριγκίπων, χαλίφηδων και βασιλικών οικογενειών και Ιερατικών προυχόντων και του κύκλου των. Βλέπουμε λοιπόν ότι, ο Χριστιανισμός και κάθε άλλη Θρησκεία του Κόσμου, όπως και οι κάθ’ ομοίωση αυτών Κοσμοθεωρίες και Πολιτικές Ηγεσίες, δεν κατανόησαν τη σημασία που είχαν τα Πνευματικά Όπλα των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων.

Κατόπιν των ανωτέρω αναφερομένων, διαπιστώνεται ότι και εκ των πραγμάτων πλέον, τίποτε το καλό και ορθόν μπορούν πλέον να δώσουν οι μέχρι τώρα Θρησκείες, Θεοί και τα Ιερατείων των. Το μόνο που κατόρθωσαν να κάνουν στα 2.000 μ.χ. χρόνια, ήταν να ανακόψουν τη Αληθινή Πολιτιστική και Πνευματική πορεία του Αρχαίου Ελληνισμού – Ολυμπισμού και να παραμείνει η Ανθρωπότητα στη στασιμότητα, του πίστευε και μη ερεύνα και με το επαναλαμβανόμενο Αιώνες τώρα, από τα Ιερατεία, σε κάθε δύσκολη στιγμή του Ανθρώπου: Τι μας απομένει τώρα; Η σωτηρία μας, από τον Θεό, με αποτέλεσμα να επέρχεται και πάλι το τέλμα στην περαιτέρω έρευνα και να σταματά, κάθε άλλη προσπάθεια, που θα μπορούσε να κάνει ο Ανθρώπινος Νους. Κατόπιν όλων τούτων, θέλω να προβληματίσω τον κάθε έναν χωριστά, ώστε να κάνει μια νέα αρχή, για μια νέα επανεξέταση και αναθεώρηση των απόψεών του, τηρώντας πάντα την αρχή που λέει: «Ερευνάται τας γραφάς» και όχι τη αρχή του: « Πίστευε και μη ερεύνα», ή και αυτού που λέμε: « Έτσι τα βρήκαμε, έτσι και τα τηρούμε». Οπότε όλα αυτά τα 2.000 χρόνια, δεν του δόθηκε η ευκαιρία να σκεφτεί και να αναζητήσει το ορθό και το αληθινό, για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, οπότε και πάλι πρέπει να αναρωτηθεί. Μήπως ο Άνθρωπος, από τον φόβο προς τον Θεό, τους Αγίους, τα Ιερατεία και την ευνουχισμένη Πολιτική Εξουσία, αλλά και τους συνεχόμενους διχασμούς, πολέμους και κατακτήσεις, που συνεχίζονται ακόμη Καλογηροκρατείται, εικονοπροσκυνείται, Εκκλησιαζοληστείται, Αγιολατρεύεται και Λειψανολατρεύετα, αλλά και ΘαυματοΑγιολαγνίζεται, ΨευδοΑναστοΦωτίζετα και Δεσποτοκαθοδηγείται; Ασφαλώς αυτό συμβαίνει, παράλληλα με την παράλογη επιβολή της αγάπης του Ανθρώπου, προς το Θεό, από τα Ιερατεία, εξαναγκάζοντάς τον να τηρεί την προσταγή του Αποστόλου Παύλου: «Να υποτάσσεστε στο Θεό και την Εξουσία», όπως και του ψαλμού, που λέει: «Μετά φόβου Θεού προσέρχεστε», όπως και οι Χριστιανικές απόψεις που λένε ότι, ο Άνθρωπος είναι αμαρτωλός και κυρίως ανάξιος, έναντι του Θεού του, κάνοντάς τον έτσι να συγκρούεται, με την κατάπτωση και την αδυναμία του να αποδειχθεί άξιος, με αποτέλεσμα να παραμένει πάντα στην αθλιότητά του και τη διαρκή ταπείνωση, ως Ανθρώπινη Οντότητα. Ιδού πως δημιουργήθηκε εκείνο το: «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, από τον Γ. Παπαδόπουλο, αφού και αυτός ήταν Θεοσευούμενος. Ιδού πως ανεξέλεγκτα δημιουργούνταν και οι Ιερατικές καταχρήσεις και εκμεταλλεύσεις κατά πάντων και πάντοτε, όπως βγαίνει, από τις πολλές καταδικαστικές αποφάσεις, κατά Ιερατείων και Ιεραρχών, του Εφραίμ κ.λ.π. Και ιδού πως δημιουργήθηκαν και οι παρεμβάσεις των Ιερατείων, στις Πολιτικές Ηγεσίες, ως εκείνης του Σεραφείμ στον Πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου, λέγοντάς του: «Πρόσεχε Ανδρέα, εγώ έχω μεγαλύτερο μαγαζί και μάλιστα γωνιακό», με αποτέλεσμα να ανακοπούν οι μεταρρυθμίσεις και να αποπέμψει τον Υπουργό του Αντώνη Τρίτσι .

Για όλες τις ανωτέρω απόψεις και πράξεις των Ιερατείων, οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι, μας λένε ότι, αυτές οι ιδέες και πράξεις είναι και παράλογες και ασύλληπτες. Ο Πλάτωνας μάλιστα παρότρυνε όλους τους Ανθρώπους να γίνουν κύριοι της ζωής των, χωρίς τις φοβίες οποιουδήποτε Θεού, καθόσον όλα τα πράγματα, που μπορούν να αποτελούν την δυστυχία, μπορούν να αποφευχθούν και να γίνουν όπως εμείς επιθυμούμαι. Τις ίδιες απόψεις είχαν και άλλοι, όπως ο Ηράκλειτος, ο Επίκουρος, ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης. Ο Αριστοτέλης μάλιστα λέει, πως θα ήταν παράλογο να πούμε ότι αγαπάμε τον Δία.

Ιδού γιατί άμεσα πρέπει να επαναλειτουργήσουν, η Ακαδημία Πλάτωνα και Επικούρειος Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών, όπως λειτουργούσαν προτού καταργηθούν, από τους δύο Αυτοκράτορες του Βυζαντίου τον Ιουστινιανό και τον Θεοδόσιο, ώστε να προέλθει άμεσα η ανάδυση της Αλήθειας και η απελευθέρωση του Ανθρώπινου Πνεύματος, αλλά και η πλήρης Αλλαγή του Αναληθούς σημερινού Κόσμου. Οπότε ιδού η τόλμη όλων μας, ώστε εδώ και τώρα, να λάβει σάρκα και οστά η Ένωση του Κόσμου ολοκλήρου, κάτω από την μια και Ενιαία ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, στον Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, τον οποίον ήδη διανύουμε, με καθυστέρηση 2.000 χρόνων, όπως αναφέρομαι στο τέλος του Πρόλογου.

Οπότε για όλα τα προαναφερόμενα, εμείς όλοι του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ οφείλουμε να δώσουμε μια νέα, αλλά και Αληθινή θεώρηση της έννοιας Θεός, ιδιαίτερα στους Νέους Ανθρώπους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι, την έννοια Θεός και Θείο τη γεννά ο κάθε Καλλιεργημένος Νους του Ανθρώπου και όχι κάποιος αόρατος Θεός και μάλιστα αφανείς στις δύσκολες στιγμές του Ανθρώπου, όπως ψευδώς μας λένε τα Ιερατεία. Άρα η έννοια Θεός δεν πρέπει να μας επιβάλλεται και να λατρεύεται, σαν να υπάρχει κάποιος Θεός στους ουρανούς, ή αλλαχού, και μάλιστα με πάμπολλους Θεούς, σε όλο το Κόσμο. Άρα η έννοια Θεός είναι μια μυστηριώδης, μυθοποιημένη και κυρίως μυστική τάση, που πάντοτε επικρατούσε, από την Πρωτόγονη Ανθρώπινη Κοινωνία και από τους επιτήδειους και αγύρτες εκμεταλλευτές του Ανθρώπινου πόνου και της αδυναμίας του και συντηρήθηκε μέχρι σήμερα. Ιδού γιατί ο Κόσμος των 2000 μ.χ. χρόνων ήταν ένας αναληθής Κόσμος, κατασκευασμένος, από την θεωρία της Εξουσίας του Θεού και του Αυτοκράτορα ή του Βασιλέως, ένας Κόσμος του πίστευε και μη ερεύνα, με άλλα λόγια ένας Κόσμος του σκοταδισμού και του Θεϊκού φόβου, σε αντίθεση με τον Κόσμο που θα τον διαδεχθεί, ο Κόσμος του Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Ο Κόσμος αυτός θα είναι ένας Νέος Αληθινός Κόσμος, εκείνον που δρομολόγησαν οι Αρχαίοι Πρόγονοί μας, για ολόκληρο τον Πλανήτη ΓΗ και ο οποίος σήμερα επανέρχεται και πάλι, μετά από 2.000 χρόνια και ήδη διανύει τον Α’ ΑΙΩΝΑ του, μετά το τέλος του 20ου αιώνα. Εξάλλου, διά μέσου των Αιώνων, αποδείχθηκε, ότι μόνον ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, με πλήρη την εννιά του, του Όλου και της Δύναμης, της Σιγουριάς και της Ελπίδας, θα μπορεί να διαμορφώνει, αλλά και να Καλλιεργεί τον Άνθρωπο στο Πνεύμα, στο Σώμα και την Ψυχή, και να τον καθιστά και το μόνο ανώτατο Κυρίαρχο ΟΝ, πάνω στον Πλανήτη ΓΗ. Οπότε τα παραμύθια ας παύσουν, από όλες τις αναχρονιστικές και κλειστές Θρησκευτικές Κοινωνίες των Ιερατείων. Ιδού γιατί αυτές οι κλειστές Θρησκευτικές και Θεϊκές Κοινωνίες, όλου του Κόσμου, με τις Δοξασίες των, τους Αρχιερείς και τα ιδικά των Ιερατεία, θα πρέπει να απομονωθούν και να παραμείνουν στις κλειστές μεταξύ των Κοινωνίες. Συμπέρασμα: Όταν έχουμε ένα μεγάλο σεισμό, ή ένα άλλο επικίνδυνο Φυσικό Φαινόμενο, αλλά και ένα οιαδήποτε άλλο τυχαίο ατύχημα, βλέπουμε ότι ο μεν, δια Βίου Καλλιεργημένος Άνθρωπος, από τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, θα ενεργοποιηθεί άμεσα, για τη προστασία του και με λίγη Τύχη θα σωθεί, ενώ ο πιστός Άνθρωπος στο Θεό, στον οιονδήποτε Θεό του Πλανήτη Γη, όχι μόνο θα αδρανήσει, αλλά και θα προσευχηθεί και θα πει: Θεέ μου, ή Χριστέ μου, ή Παναγία μου, ή Αλλάχ, σώσε με, χωρίς να κάνει κάτι στο πρώτο δευτερόλεπτο, άρα θα χάσει χρόνο και θα υποστεί βλάβη και ίσως χαθεί.

Με βάσει τα ανωτέρω, ήρεμος ο καθένας από εμάς θα μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να ακολουθήσει την ιδική του επιλογή και πορεία, έως ότου η Νέα ΚΟΣΜΟΣΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ επικρατήσει στο Κόσμο ολόκληρο και γίνει η νέα ενιαία και κραταιά Κοσμοθεωρία της Ανθρωπότητας, με παράλληλη την εγκαθίδρυση μιας ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, μέσα στον Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Ιδού γιατί εμείς του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, προ όλων των ανωτέρω, όλα μεν τα αναγνωρίζουμε και όλους τους τιμούμε, αρκεί να λάβουν υπόψη ότι, άλλες ήταν οι εποχές εκείνες και άλλοι οι Άνθρωποι, οπότε οφείλουμε να προσαρμόζονται στις νέες αποκαλύψεις, και ανακαλύψεις, αλλά και τις νέες παρουσιαζόμενες ανάγκες των Ανθρώπων, αφού γνωρίζουμε ότι, οι Καιροί διαμορφώνουν τους Ανθρώπους και οι άνθρωποι οφείλουν να προσαρμόζονται προς αυτούς. Οπότε, ο κάθε ένας, στο μέλλον να μην παρασύρεται και συμπεριφέρεται, σαν άβουλη αγέλη, από τους πάμπολλους αγύρτες και εκμεταλλευτές των αδυναμιών μας, όπως του πόνου, της αμάθειας και των αναγκών μας. Ιδού γιατί ο Κόσμος άρχισε να προβληματίζεται και θέλει να μάθει την κάθε δυνατή Αλήθεια, κατά πόσον ο Κόσμος των 20 αιώνων Χριστιανισμού, Ισλαμισμού, Ιουδαϊσμού, αλλά και όλων των άλλων Θρησκειών έγινε ποιό σοφότερος, από τον προϋπάρχοντα Κόσμο του Αρχαίου Ελληνισμού. Και ιδού γιατί ο Αρχαίος Έλληνας Ιστορικός Ηρόδοτος, έθεσε και τα θεμέλια της ελεύθερης διανόησης της Ανθρωπότητας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει η σκέψη της Ελεύθερης Βούλησης των Ανθρώπων, όπως και ο Φιλόσοφος Ηράκλειτος, ο οποίος έφερε και αυτός στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, την πλήρη διαβεβαίωση της Οικουμενικής ικανότητας όλων των Ανθρώπων, ώστε να φθάσουν στην Αλήθεια. Και ιδού η αναδυόμενη Αλήθεια, με το ένα και Αληθινό Φως της ΔΑΔΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, το περιφερόμενο σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα και την κάθε γωνιά του Πλανήτη ΓΗ και σήμερα στους ουρανούς και τα βάθη των θαλασσών. Αλλά και ιδού γιατί το εκπορευόμενο, από την ΟΛΥΜΠΙΑ Αληθινό Φως, ενσαρκώνει την ενότητα όλων των Λαών του Κόσμου, σε αντίθεση του Αναληθούς, μυστηριώδους και κατασκευαζόμενου φωτός της Αναστάσεως, που φέρνει συμπλοκές και διχασμούς, στο Ναό της δήθεν Αναστάσεως του Χριστού. Άρα με την επαναλειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνα και την Επικούρειο Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ, που Καλλιεργεί τον Άνθρωπο Πνεύμα, Σώμα και Ψυχή, θα αφυπνιστούμε, για να απαλλάξουμε τη Παιδεία μας, από το παπαδο-μάντρωμα, όπου διαχρονικά έχει υποστεί μια ακραία θλιβερή, αλλοπρόσαλλη και μια εξωπραγματική Καλογερίστικη παιδεία, όπως εκείνο το ξεκίνημα της ημέρας, με μια αλλοπρόσαλλη και Αναληθή Προσευχή του: «Πάτερ Ημών, εν τοις Ουρανοίς κ.λ. Ο νεότερος Φιλόσοφός μας Κορνήλιος Καστοριάδης μας λέει: «Εδώ βρίσκεται ο πυρήνας της ρήξης και ο χαρακτήρας της αιώνιας Αλήθειας, αλλά και η ανακάλυψη και ο φωτισμός της Αβύσσου, γιατί για εμάς τους Έλληνες, η Άβυσσος μίλησε, επομένως δεν μπορεί να είναι πλέον Άβυσσος, όπως συμβαίνει να είναι στο Χριστιανισμό και σε κάθε άλλη του Κόσμου κατασκευασμένη Θρησκεία». Οπότε εμείς του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, οφείλουμε να επιτύχουμε μια καλύτερη αρμονία και ισορροπία της ζωής, όπως έγινε προ 2.500 έτη και όπου ουδέποτε άλλοτε έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ιδού γιατί ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ δεν χωρίζει τους Ανθρώπους, σε Εθνότητες, Φιλές, χρώμα, Θρησκείας και πιστεύω τους, όλους τους αποδέχεται και τους καλεί να αναβαπτιστούν στην Κολυμπήθρα του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, ώστε αναγεννημένοι, ενωμένοι και Αληθώς φωτισμένοι θα αναφωνούν στο μέλλον το: ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ και στην κάθε επίκλησή τους το: ΟΛΥΜΠΙΣΜΕ ΜΟΥ. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα γίνει και πάλι ο ομφαλός του Κόσμου, η ασφαλής φωλιά του Πνεύματος, αλλά και η Ελπίδα όλων των Λαών και Κρατών του Πλανήτη ΓΗ και σε παγκόσμια μορφή θα λειτουργήσουν: α. Στη Πνύκα, οι Γενικές Συνελεύσεις των Λαών, β. Στους Δελφούς οι Πνευματικές και Πολιτιστικές Συνελεύσεις και γ. Στην Αρχαία ΟΛΥΜΠΙΑ, ως κοιτίδα του Φωτός οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα Καλλιεργούν τον Άνθρωπο Πνεύμα, Σώμα και Ψυχή, όπως στην Αρχαία Ελλάδα.
Προ όλων των ανωτέρω, είναι γνωστό, σε όλους πλέον, ότι εμείς οι Έλληνες εκείνο που έχουμε να παρουσιάσουμε στο Κόσμο ολόκληρο, πέραν από το Αρχαίο Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα, τους Αρχαίους έλληνες Φιλόσοφους, τη νησιωτική Ελλάδα, τη γαλάζια θάλασσα και τον ουρανό, αλλά και τη φιλοξενία, δεν είναι άλλο, από τους Αρχαίους Ελληνικούς Ναούς και Βωμούς, τα Στάδια και τους 12 Ολύμπιους Θεούς και κυρίως τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ. Οπότε όλοι μας οφείλουμε, εδώ και τώρα να ζητήσουμε την Αναστήλωση των Αρχαίων Ελληνικών Ναών, Βωμών, Σταδίων και Αγαλμάτων, τουλάχιστον του τριγώνου, των Στηλών του Ολυμπίου Διός και Πνύκας, το Στάδιο Ολυμπιακών Αγώνων στην ΟΛΥΜΠΙΑ και το Μαντείο των Δελφών.
Ιδού και ο σημερινός προβληματισμός: Αλήθεια αγαπητοί μου φίλοι, σήμερα εάν υπήρχε έστω και ένας Αρχαίος Έλληνας, με την ίδια ανησυχία και Αναζήτηση του Απολύτου, ακόμη εάν συνεχιζόταν ο Αρχαίος Ελληνισμός, με την επικράτηση του τότε Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ιουλιανού, θα είχε κάποιος την τόλμη να μας καθυβρίζει, όπως συμβαίνει σήμερα με τους Έλληνες Χριστιανούς; Ιδού και η παρέμβασή μας, όπου μέσα από τους Φορείς του Συντάγματος, των Νόμων και τη Βουλή, θα εκφράσουμε απερίφραστα την όλη αντίθεσή μας, στα σημεία εκείνα του Συντάγματος, όπου Άρθρα έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ των, όπως είναι το Άρθρο. 3, που έρχεται σε αντίφαση, με το άρθρο 13, που αναφέρεται στη διαφορετικότητα του κάθε Θρησκεύματος και Πίστης των Ελλήνων Πολιτών, αλλά και με την Αρχή του Συντάγματος, που λέει ότι, το Σύνταγμα ανήκει σε όλους τους Έλληνες Πολίτες και όχι μόνο στους Έλληνες Χριστιανούς, με αποτέλεσμα να προέλθει το: «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Οπότε εμείς του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος θα προτείνουμε, να εξαλειφθεί το Άρθρου 3, αφού το Άρθρο αυτό καλύπτεται πλήρως, από το Άρθρο 13. Επίσης το Άρθρο 16 παρ. 2 να απαλειφθεί, διότι αναφέρεται στην ανάπτυξη της Θρησκευτικής συνείδησης της Παιδείας, καθόσον έρχεται σε αντίφαση με το Άρθρο 13. Ομοίως το Άρθρο 33 παρ.2. και αυτό πρέπει να απαλειφθεί, στο μέρος που λέει: «Ορκίζομαι στο όνομα της ομοούσιας και αδιαιρέτου της Αγίας Τριάδας, όπως και η αόριστος, αναληθής, αλλά και απροσανατόλιστη προσευχή του Πάτερ Υμών εν τοις Ουρανοίς… αντικαθιστώντας την, με μια νέα και κυρίως Αληθινή Προσευχή, που θα διέπεται από τα Ιδεώδη του Αρχαίου Ελληνισμού – Ολυμπισμού και του αυριανού Δημιουργούμενου Αληθινού Κόσμου, του Κόσμου του Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Ακολούθως οι Πολιτικοί Ηγέτες, θα είναι απελευθερωμένοι, από κάθε Θεοφοβία και Θεοπιστία, ώστε να μην γίνονται έρμαια των Ιερατείων. Θα προτείνουμε να προέλθει και ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, όπως και της Παιδείας, από Θρησκείες, Θεούς και τα Ιερατεία των. Άμεσα θα δρομολογήσουμε την υπαγωγή όλων των Εκκλησιών και Ναών στους Δήμους, όπως και αυτών των Ιερέων, που θα πληρώνονται από τους Δημότες εκείνους, που θα επιθυμούν να εκκλησιάζονται και να τηρούν τα Χριστιανικά Μυστήρια. Τούτο θα γίνει δια μέσου των Κ.Ε.Π. με τον Α.Φ.Μ. Κατόπιν οφείλουμε να ανατρέψουμε την αδιαφανή διαμόρφωση του Πολιτικού Χάρτου της Πατρίδας, που συντηρείται, από της Επαναστάσεως του 1821, μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη υλοποιηθεί τα οράματα του Λαού μας, που ήταν να δει ότι, το Κράτος του και να υπάρχει, αλλά και να του ανήκει. Ιδού γιατί σαν Έλληνες του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, που γνωρίζουμε ότι, ο Κόσμος είναι κάτι το αναπόδραστο, οφείλουμε να κάνουμε τη μεγάλη Παγκόσμια Αλλαγή, οπότε καλούμαστε, από την Ιστορία να συμβάλλουμε, αλλά και να επιδράσουμε καθολικά στην Οικουμένη, για να αλλάξουμε τη ροή της Ιστορίας όλου του Κόσμου, κάνοντας μάλιστα καλύτερη χρήση της γνώσης, με την εγκαθίδρυση της ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, μέσα στον Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Και ιδού γιατί οφείλουμε να διαβεβαιώνουμε και τον Κόσμο ολόκληρο ότι, δεν θα αλλάξει κάτι, όσον αφορά τις Αρχές, Ιδέες και μορφές της κάθε Κοινωνίας, όλα θα υπάρχουν, μόνο που θα υπάρχει μια Ολύμπια Παγκόσμια Μέριμνα και τούτο, για το καλό όλων των Λαών του Πλανήτη ΓΗ.

Ιδού αγαπητοί μου φίλοι γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλο Λαό της εποχής, επιδίδονταν στη Καλλιέργεια των Ανθρώπων, στο Πνεύμα, το Σώμα και τη Ψυχή, για να καταστήσουν τον Άνθρωπο, ως το ανώτατο πνευματικό ΟΝ στο Πλανήτη Γη, ώστε στη συνέχεια να προέλθει κα η τελειότητα, η λαμπρότητα και το μεγαλείο, αλλά και η αιώνια αξία του Ανθρώπινου Γένους. Ιδού γιατί, ο Βίος των Αρχαίων Ελλήνων , έγινε Παγκόσμιος βίος και το Πνεύμα είχε φθάσει και αυτό στα ύψη, που άλλοτε δεν έχει φθάσει, αλλά και ιδού γιατί, οι Ελληνικές Λέξεις είχαν αρχίσει να λάμπουν, σαν φωτεινές Αψίδες στο Παγκόσμιο Στερέωμα. Οπότε, άρχισαν να προβληματίζονται, για τους πέριξ αυτών Λαούς και Κράτη, που θα αποτελούσαν και το πιθανό αυριανό κίνδυνο, όσον αφορά την ασφαλή συνέχιση του Δημιουργικού και Πνευματικού τους έργου, αλλά και την εξασφάλιση της ειρηνικής των διαβίωσης. Κατόπιν τούτου έκριναν, ότι, με την επικράτηση, ενός Παγκόσμιου Θεσμού, που θα εξέφραζε την Δύναμη, την Ολότητα και θα Προσέφερε τη Σιγουριά, αλλά και την Ελπίδα, απεφάσισαν να του δώσουν την ονομασία ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ. Με τον θεσμό αυτόν διεξήγαγαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΠΝΕΥΜΑ, ΣΩΜΑ και ΨΥΧΗ, Καλλιεργώντας τη Νέα Γενιά, τον Άνθρωπο γενικότερα στο ανώτατο Πνευματικό, Σωματικό και Ψυχικό επίπεδο, ώστε να είναι αυτάρκεις και να μην έχουν ανασφάλειες και εξαρτήσεις, από Θεούς και Θρησκείες. Προς τούτο, άρχισαν να έχουν συνεχείς ανταλλαγές επισκέψεων, αλλά και επαφές, με τους γείτονές τους και όλον τον τότε γνωστό Κόσμο, ώστε να υπάρχουν μόνιμες και Καλλιεργημένες σχέσεις, αλλά και ανταλλαγές επισκέψεων. Ακόμη, για την αποφυγή επιδρομών και πολέμων, καθιέρωσαν και τον Θεσμό των Εκεχειριών, δια μέσου του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, καταβάλλοντες την κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ενώσουν, όλους τους Έλληνες και τους πέριξ αυτών Λαούς, αλλά και όλους τους Λαούς του Κόσμου. Για τον λόγο αυτόν τους καλούσαν να συμμετέχουν στις Εορτές των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4ετία. Τότε ήταν που προήλθε και αυτή η Ιδέα της Παγκοσμιότητας, ήτοι της Ένωσης όλων των Λαών και Κρατών, υπό τον Ολύμπιο Παγκόσμιο Ηγέτη, τον Μέγα Αλέξανδρον, προκειμένου να προέλθει μια Παγκόσμια Ειρήνη και Πολιτική. Για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω, οι Αρχαίοι Έλληνες προέβλεψαν να αρχίσει και ένας Νέος και Αληθινός Αιώνας, ο Α΄ ΑΙΩΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, με το τέλος της αντίστροφης μέτρησης. Φεύ: Προήλθε ο θάνατος του Παγκόσμιου Ολύμπιου Ηγέτη όλων των Λαών, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πραγματικό μπάχαλο, με τους πάμπολλους Θεούς, Θρησκείες, Αυτοκράτορες, Βασιλείς, Κοσμοθεωρίες και προπάντων ψευδοπροφήτες. Οπότε προήλθε η κυριαρχία του Κόσμου, από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και η μετά από 200-300 χρόνια η επικράτηση της Χριστιανικής Θρησκείας και η καθιέρωση του 1ου Αιώνα Χριστιανισμού, με μεθόδους αναληθείς, παραπλανητικούς και μυστηριώδεις και κυρίως, με εξαναγκασμό, προς τους Λαούς, από έναν άφρονα και αλαζονικό Βυζαντινό Αυτοκράτορα, του Μονοκράτορα της τότε Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, του Μέγα Κωνσταντίνου. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει και εδραιωθεί η Εξουσία, ελέω του Θεού και Ανακτόρου, θέτοντας και πάλι σε εφαρμογή το δίπτυχο της παλαιάς Εξουσίας, Θεού και Βασιλέως, ήτοι μορφή Ναού και Ανακτόρου. Την πανούργα αυτή μέθοδο του Μέγα Κωνσταντίνου, ακολούθησαν και οι μετέπειτα Αυτοκράτορες και οι Βασιλείς στα 2.000 μ.χ. χρόνια, με την μόνη εξαίρεση του Αυτοκράτορα Ιουλιανού, του Παραβάτη, κατά τα Ιερατεία του Χριστιανισμού, καθόσον ήταν αντίθετος με το γκρέμισμα του Αληθινού και του Ωραίου Κόσμου, του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος. Σήμερα μπορεί να γκρεμίστηκαν οι Αυτοκρατορίες και οι Βασιλείες, όχι όμως και οι Θρησκείες, με τους Θεούς, καθόσον ακολούθησαν την αρχή που λέει: «Εκεί που εξαφανίζονται Θεοί και Θρησκείες, όπως των επί 2.000 χρόνων Φαραώ και άλλων Θεών, άλλοι Θεοί και Θρησκείες παρουσιάζονταν και μάλιστα από τους ίδιους αγύρτες, όπως έγινε με τις τρείς μεγάλες Ανατολίτικες Θρησκείες του Χριστιανισμού, Ισλαμισμού και του Ιουδαϊσμού.

Ιδού γιατί σήμερα ο Ελληνισμός, με τον Ολυμπισμό, που συνεχίζουν να έχουν βαθύτατες τις ρίζες στη Πολιτική Ελευθερία, δύνανται να χαράξουν και πάλι, μια μεγάλη Παγκόσμια Πολιτική, αφού γνωρίζουμε ότι, τα Πολιτικά Συστήματα και όλες οι Θρησκείες, με τις Θεοκρατούμενες Κοινωνίες που συντηρούν, εδώ και 2.000 χρόνια, χωρίζουν τους Ανθρώπους, Λαούς και Κράτη, αντίθετα η Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία και ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, με τις δημιουργημένες και πάλι Δημοκρατικές Ελεύθερες Κοινωνίες θα μας δώσουν τα όπλα εκείνα, που θα μας ενώσουν και πάλι. Και ιδού γιατί ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ σήμερα παρουσιάζεται, ως η Παγκόσμια Μορφή του Όλου και της Δύναμης, της Σιγουριάς και της Ελπίδας, για να κάνει τη μεγάλη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. Οπότε ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ μας προσκαλεί να μεταβούμε, στον Αληθινό Κόσμο του Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, έστω και μετά από 20 αιώνες καθυστέρηση και εγώ, ως ο Δημιουργός του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ και Ιδρυτής Πρόεδρος της Πολιτιστικής – Πολιτικής Κίνησης «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ», τις Πανεπιστημιακές μου Σπουδές και τη 33χρονη ζωή στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την Καλλιέργειά μου, από τα Ιδεώδη του Αρχαίου Ελληνισμού, Ολυμπισμού και κάθε άλλης καθιερωμένης Ιδεώδους Παγκόσμιας Θεωρίας, σας διαβεβαιώνω ότι: Ο Νέος Ιδεώδης και κυρίως Αληθινός Αιώνας του Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, θα αντικαταστήσει ειρηνικά τον Αναληθή και μυστηριώδη Κόσμο των 20 Αιώνων Χριστιανισμού και μάλιστα, χωρίς να ακολουθήσει τη Χριστιανική εκείνη καταστροφική μανία του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Οπότε σας παραθέτω το όλο έργο μου, σε Βιβλίο των 400 σελ. και σε 10 Κεφάλαια:
1. ΠΕΡΙΛΗΨΗ: (ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ) 2. Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ . 3. Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ μιας ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 4. Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. 5. Η ΑΝΑ τον ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗ της ΦΛΟΓΑΣ, της ΔΑΔΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. 6. Οι ΙΕΡΕΙΣ και ΝΑΟΙ να ΥΠΑΧΘΟΥΝ στους ΔΗΜΟΥΣ 7. Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ του ΠΛΑΤΩΝΟΣ και ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.
8. Η ΑΛΛΑΓΗ του ΚΟΣΜΟΥ στον Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ . 9.ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ . 10. Ο ΥΜΝΟΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ.
e-mail: olympismos@gmail.com Τηλ: 6946364209. Το έργο από τη google, γράφοντας: blogger:user.profile:olympismos ή olympios oramatismos ή http://www.olympismos.com η Olympia laiki symmaxia ή olympismosblogger

Reply
Γεώργιος Ζώης 24 May 2014 at 17:14

…… Και ιδού γιατί είναι ανάγκη να απαλλαγούμε, από τον Αναληθή και Ψευδοπροφητικό Κόσμο, με τις απαξιωτικές θεωρίες και θεωρήσεις του, που προέρχονται και απευθύνονται, σε άλλες εποχές, αλλά και σε άλλο Κόσμο. Οπότε ο πιστός Κόσμος του Χριστιανισμού, Ισλαμισμού, Ιουδαϊσμού, αλλά και κάθε άλλης κατασκευασμένης Θρησκείας του κόσμου, θα πρέπει να προβληματιστεί και να κρίνει, αν αυτός ο Κόσμος των 20 αιώνων Χριστιανισμού έγινε σοφότερος, από εκείνον τον Κόσμο του Αρχαίου Ελληνισμού, ο οποίος, ως γνωστόν βίαια ανεκόπη και μάλιστα, μέσα από διχαστικές απόψεις των δύο πρώτων Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, που ήσαν εξαδέλφια, του Κωνσταντίνου και του Ιουλιανού, καθόσον ο δεύτερος, ήταν υπέρ της συνέχισης του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, όπως και της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας, ήτοι αυτού του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, οι οποίοι θαυμάζονται, από ολόκληρο τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

Και ιδού γιατί, εμείς οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στις παρούσες Κοσμογονικές ανακατατάξεις του κόσμου, χρησιμοποιώντας πλήρως το Πνευματικό μας Οπλοστάσιο, αφού προηγουμένως λάβουμε υπόψη και όλα τα λεγόμενα του Πλάτωνα, όπου παρότρυνε τους Ανθρώπους να γίνουν κύριοι της ζωής των, χωρίς να έχουν τις φοβίες οποιουδήποτε Θεού, καθόσον όλα τα πράγματα, που μπορούν να αποτελούν την δυστυχία μας, μπορούν και να αποφευχθούν και να γίνουν όπως εμείς οι ίδιοι τα θέλουμε. Εξάλλου η Ευδαιμονία έρχεται, από τη γνώση του Ανθρώπου και τη γνώση αυτή μας την προσφέρει απλόχερα ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, αφού Καλλιεργεί την Νέα Γενιά, τον Άνθρωπο γενικότερα στο ΠΝΕΥΜΑ, το ΣΩΜΑ και την ΨΥΧΗ. Ιδού γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ο ομφαλός του Κόσμου, η ασφαλής φωλιά του Πνεύματος, αλλά και η Ελπίδα όλων των Λαών του Πλανήτη ΓΗ, οπότε σε παγκόσμια μορφή θα πρέπει να λειτουργήσουν: α. Στη Πνύκα οι Γεν. Συνελεύσεις των Λαών, β. Στους Δελφούς οι Πνευματικές και Πολιτιστικές Συνελεύσεις και γ. στην Αρχαία ΟΛΥΜΠΙΑ ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ να Καλλιεργεί τους Νέους, τη Νέα Γενιά, τον Άνθρωπο γενικότερα στο Πνεύμα, το Σώμα και την Ψυχή και όχι μόνον κατά την Καλλιέργεια του Σώματος, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Εξάλλου εμείς οι Έλληνες εκείνο που έχουμε να παρουσιάσουμε στο Κόσμο, πέραν από τη νησιωτική Ελλάδα, τη γαλάζια θάλασσα, τον γαλάζιο ουρανό, τον Ήλιο, αλλά και τη φιλοξενία, δεν είναι άλλο, από αυτό το Αρχαίο Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα, τους Αρχαίους Έλληνες Φιλόσοφους, τους Αρχαίους Ναούς, Βωμούς, Στάδια, αλλά και τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ. Οπότε: Απαιτείται και η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ, ΒΩΜΩΝ, ΣΤΑΔΙΩΝ και ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ, αρχής γενομένης, από τον πέριξ χώρο του ΣΤΑΔΙΟΥ των ΑΡΧΑΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ στην ΟΛΥΜΠΙΑ, τις ΣΤΗΛΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ και τον χώρο του ΜΑΝΤΕΙΟΥ των ΔΕΛΦΩΝ.

Αλλά και ιδού γιατί απαιτείται και η ανάπτυξη μίας Διεθνούς Κοινής Γνώμης, ώστε να φθάσει στο σημείο εκείνο που θα θέτει τα θεμέλια μιας Ισχυρής Οικουμενικής Κυβέρνησης, της ενιαίας ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Οπότε θεωρούμε σημαντική τη σημερινή φωνή όλων των Λαών του Κόσμου, που επιζητούν, αλλά και απαιτούν έναν Νέον και προπάντων Αληθινό Κόσμο, με τα στοιχεία της ενότητας και της Δημοκρατίας, γκρεμίζοντας τα σύνορα και καταργώντας τους εξοπλισμούς, πολέμους, αλλά και τις δεινές τυραννίες και δεσποτείες, που προέρχονται από τις συμπράξεις των Πολιτικών Εξουσιών και των Ιερατείων των Θρησκειών. Με τις συνεργασίες αυτές, όπως όλοι μας γνωρίζουμε δημιουργήθηκε το σημερινό Πνευματικό σκοτάδι, το οποίο, όσο ποτέ άλλοτε συνεχίζει να γίνεται πυκνότερο και αδιαπέραστο στο Διεθνές Πολιτικό Πεδίο. Οπότε η σύγχυση των Ιδεών και Αντιλήψεων είναι δεδομένη σε όλον τον Κόσμο, όπως και το χάος, το δέος, η αναρχία και κυρίως οι Πόλεμοι θα βλέπουμε να συνεχίζοντα. Προς τούτο, στον Νέον και Αληθινό Κόσμο του Α΄ ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, πρέπει: α. Να εγκαθιδρυθεί μια ισχυρή ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. β. Να Αντικατασταθούν όλες οι Θρησκείες του Κόσμου, με μια Νέα και Αληθινή Θρησκεία, την ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ και γ. Να υπάρξει ένα Παγκόσμιο Νόμισμα, το ΟΛΥΜΠΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. (Το πρώτο αποδέχθηκε ο κ. Μπαρόζο, για την Ε.Ε. και το τρίτο ο νυν Πρόεδρος της Κίνας, προτείνοντας ένα Παγκόσμιο Νόμισμα). Όσον αφορά δε, για την ύπαρξη μιας Παγκόσμιας Θρησκείας, ο Κόσμος ολόκληρος θα το αποδεχθεί, προκειμένου να απαλλαγεί, από τις εξτρεμιστικές, διχαστικές ιδιαιτερότητες και τις αγεφύρωτες τάσεις των πολλών Θεών και Θρησκειών, που συντελούν στη συνέχιση του διαίρει και βασίλευε Ανθρώπων και Λαών του Πλανήτη ΓΗ. Ιδού και η αποστολή όλων των αυριανών Πολιτικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών και Πνευματικών Ανδρών του Τόπου μας, αλλά και του Κόσμου ολοκλήρου, ενωμένοι να προβούμε στη επικράτηση του αυριανού Αληθινού Κόσμου, του Κόσμου του Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, «Διανύουμε ήδη το 016ο έτος», καθότι η Αλλαγή του σημερινού Αναληθούς Κόσμου των 20 αιώνων Χριστιανισμού είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί εδώ και τώρα.

Με βάση όλα τα ανωτέρω καταλήγουμε ότι, όλα τα Πολιτικά Συστήματα, οι Κοσμοθεωρίες και οι Θρησκείες του Κόσμου, χωρίζουν τους Ανθρώπους και τους Λαούς, ενώ αντίθετα η Αρχαία η Ελληνική Φιλοσοφία, αλλά και ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, είναι εκείνα τα Πνευματικά όπλα, που μας υπόσχονται να μας ενώσουν και πάλι, προς όφελος ολόκληρης της Ανθρωπότητας. Μόνο έτσι θα εκπληρωθεί και το όνειρο του Αρχαίου Έλληνα Φιλόσοφου του Επίκουρου, που έλεγε «Το κάθε κομμάτιασμα της Γης, σε χωριστές Πατρίδες, πάντα θα μας χωρίζει, ενώ όταν η ΓΗ θα γίνει μια ενιαία Πατρίδα, θα γίνει και κατοικία όλων μας». Ο δε Σωκράτης έλεγε: «Δεν είμαι Πολίτης της Αθήνας και της Ελλάδας μόνο, είμαι Πολίτης ολόκληρου του Κόσμου». Ιδού γιατί ήταν και ο Μέγας Φιλόσοφος και κατά τον Καλλιεργημένο Νου του Ανθρώπου, θα έπρεπε και να ήταν ο Θεός ολόκληρης της Ανθρωπότητας. Και ιδού γιατί τότε προήλθε, τελειοποιήθηκε και έγινε το εντελώς μεγαλειώδες, που έχει να επιδείξει το Ανθρώπινο Γένος, ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, ο οποίος, με το Ιδεώδες Ολυμπιακό του Πνεύμα, διαχρονικά παρέχει την εγγύηση, για μια Ειρηνική συνεννόηση της Ανθρωπότητας, ώστε να προκύψει μια Παγκόσμια Ειρήνη και Πολιτική, αλλά και ένας Νέος Αληθινός Κόσμος, ο Κόσμος του Α΄ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Οπότε όλοι εμείς οφείλουμε να προτείνουμε:

Κατά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία το 2016, και του Α΄ ΑΙΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, το 016 έτος του, να παραβρίσκονται όλοι οι Αρχηγοί των Κρατών του Πλανήτη ΓΗ και δοκιμαστικά Αρχηγός όλης της Ανθρωπότητας, κατά την χρονική περίοδο της τέλεσης της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, να τεθεί ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, για να γίνει και ο πρόδρομος, για την εγκαθίδρυση αύριο της Ενιαίας και ισχυρής ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αντί του σημερινού αναποτελεσματικού και αδύναμου Ο.Η.Ε.. Ακόμη να αποφασιστεί εκεί ότι, όλες οι μετέπειτα ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ να γίνονται μόνιμα στο Χώρο που τις γέννησαν, το Χώρο των Ιδανικών, του Πνεύματος, της Ειρήνης και της Ελευθερίας και προπάντων στο χώρο, από τον οποίον πηγάζει και το μοναδικό Αληθινό Φως ολόκληρης της Ανθρωπότητας, το Φως του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, που μεταλαμπαδεύεται, από την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, στο Κόσμο ολόκληρο, φωτίζοντας την κάθε γωνιά του Πλανήτη ΓΗ.

Προβληματισμός: Αλήθεια, σήμερα εάν υπήρχε έστω και ένας Αρχαίος Έλληνας, και εάν συνεχιζόταν ο Αρχαίος Ελληνισμός, με την επικράτηση του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ιουλιανού, θα είχε κάποιος την τόλμη να μας καθυβρίζει, όπως συμβαίνει σήμερα με τους Έλληνες Χριστιανούς; Οπότε οφείλουμε να αναφωνούμε: ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΣΜΕ ΜΟΥ.

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 25 May 2014 at 08:10

«Εξασφάλιση τροφής, ύδρευσης, υγιεινής, στέγασης για όλους τους κατοίκους της Ευρώπης, γηγενείς και μετανάστες», ἀκόμη καὶ ἂν αὐτὸ σημαίνει χειροτέρευση τῶν συνθηκῶν τροφῆς, ὕδρευσης, ὑγιεινῆς, στεγάσεως γιὰ τοὺς κατοίκους τοῦ κόσμου ἐκτὸς Εὐρώπης ; Δὲν εἴμαστε ὅλοι σὲ ἕναν πεπερασμένο πλανήτη, ὁπότε οἱ χαριστικοὶ μισθοὶ στὸν ὑπάλληλο τῆς ΕΥΔΑΠ, γιὰ παράδειγμα, εἶναι ὑποχρεωτικῶς εἰς βάρος ἑνὸς ἀστέγου στὴν Ντάκκα τοῦ Μπαγκλαντές ; Ἐκεῖνα τὰ ὡραῖα μὲ τοὺς δύο χιτῶνες δὲν εἶναι Χριστιανικά ; Καὶ ποῦ πῆγε ἡ αὐταπάρνηση, ἡ θυσία μέρους τῆς καλοπεράσεώς μας, ἔστω, γιὰ ὅσους περνοῦν οὐσιωδῶς χειρότερα άπὸ τήν, ἐντὸς Εὐρώπης, ἀφεντιά μας ; Δἑν πρέπει μιὰ διακήρυξη Χριστιανῶν νὰ γράφει ρητῶς ὅτι, ὡς νῦν προνομιοῦχοι, θὰ πρέπει νὰ δεχθοῦμε μείωση τῆς καλοπεράσεώς μας ; Νὰ συνεισφέρουμε μὲ δική μας θυσία γιὰ νὰ ἔλθουν αὐτὰ τὰ ὡραῖα ποὺ ζητᾶμε ;. Διότι δὲν τὸ βρίσκω καθόλου Χριστιανικὸ νὰ προβάλλουμε μόνον αἰτήματα (κλαδικὴ τοῦ ΠΑΣΟΚ εἶναι ἡ Χριστιανικὴ πίστη 😉 καὶ νὰ περιμένουμε νὰ τὰ ἱκανοποιήσουν μὲ θυσίες τους μόνον ἄλλοι (νὰ πληρώσει τὸ μεγάλο κεφάλαιο, κατὰ τὸν ἀθάνατο μπακαλιάρο τῆς ἀριστερᾶς).

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.