Monday 25 March 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Ραφαήλ Καλυβιώτης

Η ολοκληρωτική προπαγάνδα δεν αντιμετωπίζεται με αυτούς τους πολιτικούς

rockon-propaganda-full-movie

του Ραφαήλ Καλυβιώτη*

Ένα ανίκανο πολιτικό προσωπικό είναι φυσικό να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή. Αδυνατεί να αντιληφθεί την ουσία πίσω από την τακτική της που είναι βασισμένη στην Λενινιστική και Γκαιμπελική προπαγάνδα. Τα ολοκληρωτικά μορφώματα ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν το καλούμενο Κόμμα – Κράτος. Το τελευταίο βασίζεται στην ψυχολογία των μαζών που έχει περιγραφεί από τον Γκουστάβ Λεμπόν.

Τα Πρόσωπα όταν εκπίπτουν σε μάζες έπειτα από μία οικονομική κατάρρευση αποδομούν τις αξίες πάνω στις οποίες συνάφθηκε το Κοινωνικό Συμβόλαιο. Έτσι, προτιμούν να υποκαταστήσουν την ανασφάλεια που αισθάνονται στη μορφή του Ενός, του συλλογικού πατέρα, ο οποίος θα εκδικηθεί για αυτούς το σύστημα που τους έφερε στην καταστροφή. Είναι σαν τους έφηβους που περιμένουν από το δικό τους πατέρα να τους σώσει από τον άδικο δάσκαλο στο σχολείο.

Προτιμούν να προβούν σε μαζική αυτοκαταστροφή βγάζοντας τα απωθημένα τους εναντίον ενός σκληρού συστήματος ανταγωνισμού στο οποίο δεν κατάφεραν να πετύχουν. Είναι έτοιμες οι μάζες να παραδώσουν την ατομική τους ελευθερία ώστε να πάρουν χαρά από την καταστροφή. Σε αυτό το σημείο η μόνη διαφορά του κομμουνισμού με τον εθνικοσοσιαλισμό έγκειται στο ότι ο πρώτος τους υπόσχεται να δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο ενώ ο δεύτερος τους υπόσχεται εκδίκηση.

Το Κόμμα – Κράτος για να έλθει στην εξουσία λοιπόν ξέρει τί θέλει να ακούσει ο “μαζάνθρωπος”. Θέλει να ακούσει ότι δεν έφταιξε ο ίδιος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά το “σύστημα” που τον εμπόδιζε. Για αυτό και η τακτική “λάσπη στον ανεμιστήρα” πιάνει σε αυτές τις κοινωνικές συνθήκες και ευννοούνται αυτά τα μορφώματα. Επειδή ακριβώς ξέρουν ποιες είναι οι συνθήκες που τους ανεβάζουν στην εξουσία αλλά και διότι γνωρίζουν ακριβώς το τί είδους ψέμματα πρέπει να πουν. Έτσι δικαιολογείται και η τακτική Μιχαλολιάκου να χρησιμοποιεί μία ακατάσχετη ονοματολογία. Βγαίνει από τη θέση του απολογούμενου και πλεόν απολογούνται όλοι σε αυτόν. Διότι δεν απευθύνεται στον λογικό νου που είτε θεωρεί πως φταίει το πολιτικό προσωπικό είτε όχι, δεν βρίσκει στη Χρυσή Αυγή διέξοδο. Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν πληγεί από την κρίση οικονομικά και δεν είναι ούτε έτοιμοι να κάνουν συλλογική αυτοκριτική, αλλά, κυρίως, σε αυτούς που δεν αντέχουν την αποτυχία.

* Ο Ραφαήλ Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών.

5 comments

Beriev 6 June 2014 at 01:48

1) “Αδυνατεί να αντιληφθεί την ουσία πίσω από την τακτική της που είναι βασισμένη στην Λενινιστική και Γκαιμπελική προπαγάνδα.”

Η ΧΑ είναι γεγονός ότι στην αρχή της ανόδου της στα πολιτικά πράγματα ακολούθησε “γκαιμπελικού” τύπου προσέγγιση στην επικοινωνία και στη δράση της (βοήθεια σε ανήμπορους Έλληνες του κέντρου, συσσίτια, “εκκαθαρίσεις” περιοχών από λαθρομετανάστες κλπ) αλλά τώρα πλέον αυτή η δυνατότητα που είχε αρχικά, εξαιτίας των σκληρών μέτρων από μέρους της πολιτείας, έχει περιοριστεί δραστικά.

Από την άλλη μεριά η προπαγάνδα της πολιτικοοικονομικής ελιτ της χώρας είναι καθολική σε όλα τα ΜΜΕ πλην ενός site που έχει η ΧΑ το οποίο έχει ελάχιστη προπαγανδιστική ισχύ συγκριτικά με το μέγεθος φιλο-“συστημικών” ΜΜΕ.

Οπότε η παραπάνω συλλογιστική του συγγραφέα είναι λανθασμένη. Όπως φαίνεται το “σύστημα” κατάλαβε πολύ καλά την προπαγανδιστική μέθοδο της ΧΑ και την περιορισε πλήρως. Αλλού λοιπόν είναι η αιτία της σχετικής ανόδου της ΧΑ.

2) “Τα Πρόσωπα όταν εκπίπτουν σε μάζες έπειτα από μία οικονομική κατάρρευση αποδομούν τις αξίες πάνω στις οποίες συνάφθηκε το Κοινωνικό Συμβόλαιο.”

Στην Ελλάδα σήμερα δεν έχουμε μια απλή οικονομική κατάρρευση, έχουμε κατάρρευση όλου του οικονομικο-κοινωνικού μοντέλου των τελευταίων 40 ετών.

Δεν αποδομεί λοιπόν ο “λαός” τις αξίες του κοινωνικού συμβολαίου αλλά έχει καταρρεύσει και αυτολυθεί το ίδιο το κοινωνικό συμβόλαιο της τελευταίας τεσσαρακονταετίας.

3) “Προτιμούν να προβούν σε μαζική αυτοκαταστροφή βγάζοντας τα απωθημένα τους εναντίον ενός σκληρού συστήματος ανταγωνισμού στο οποίο δεν κατάφεραν να πετύχουν.”

Ποιο είναι το “σκληρό σύστημα ανταγωνισμού στο οποίο δεν κατάφεραν να πετύχουν” οι ψηφοφόροι της ΧΑ (που υποννοεί ο συγγραφέας); Δηλαδή οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ θεωρούνται οι …”επιτυχημένοι”; Δεν γίνεται αντιληπτό τι θέλει να πει ο συγγραφέας εδώ.

Στο ζήτημα δε της “αυτοκαταστροφής” υπάρχει και η προσέγγιση του να την αντιληφθεί κανείς και ως “αμοιβαία καταστροφή” αφού αυτή τη στιγμή η πολιτικο-οικονομική ελιτ της χώρας προσπαθεί να διασώσει τα “κεκτημένα” της εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, μην αφήνοντάς της άλλη διέξοδο απάντησης παρά μόνον τα άκρα.

Υπό την προσέγγιση λοιπόν της “αμοιβαίας καταστροφής” (μέσω της συνειδητής επιλογής ενός ακραίου “κόμματος” όπως η ΧΑ), η επιλογή των ψηφοφόρων της ΧΑ φαίνεται “λογική”.

4) “Το Κόμμα – Κράτος για να έλθει στην εξουσία λοιπόν ξέρει τί θέλει να ακούσει ο “μαζάνθρωπος”.”

Το “Κόμμα-Κράτος” υπάρχει στην εξουσία από το 1983 περίπου. Αυτό και μας κατέστρεψε.

5) “Έτσι δικαιολογείται και η τακτική Μιχαλολιάκου να χρησιμοποιεί μία ακατάσχετη ονοματολογία.”

Ποια τακτική Μιχαλολιάκου αγαπητέ συγγραφέα; Ο Μιχαλολιάκος είναι φυλακή. Μίλησε χτες για πρώτη φορά για 15 λεπτά μετά από …οκτώ μήνες.

Και όπως φαίνεται είναι φυλακή με ένα παιδαριώδες κατηγορητήριο. Άλλος ένας λόγος της ανόδου του. Το κατηγορητήριο είναι τόσο αστείο (όσο έχει διαρρεύσει) που το αντιλήφθηκε μεγάλο μέρος του κόσμου.

6) “Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν πληγεί από την κρίση οικονομικά και δεν είναι ούτε έτοιμοι να κάνουν συλλογική αυτοκριτική, αλλά, κυρίως, σε αυτούς που δεν αντέχουν την αποτυχία.”

Για ποια “αποτυχία” μιλάει ο συγγραφέας; Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, μετά από εντολές των ξένων δανειστών, αποσκοπούν (εμφανέστατα) στην διάλυση της μικρομεσαίας τάξης της χώρας. Η χώρα μας π.χ. στην ανεργία των νέων είναι στην τρίτη θέση όχι της Ευρώπης αλλά του κόσμου, κάτω από το Κόσσοβο και την Βοσνία…

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2229rank.html?countryname=Greece&countrycode=gr&regionCode=eur&rank=3#gr

Ο συγγραφέας ας μην μέμφεται ως “αποτυχημένο” τον κόσμο που τον χτύπησε η κρίση.

Ζούμε σε συνθήκες ακραίου οικονομικού πολέμου. Ο “επιτυχημένος” από τον “αποτυχημένο” απέχει μια τρίχα, όπως σε έναν κανονικό πόλεμο ο ζωντανός από τον νεκρό…

Και για να συνοψίσουμε:
Η ΧΑ αποτελεί ένα ακραίο κόμμα με ναζιστικές καταβολές (ευθέως δεν τις αρνήθηκαν ποτέ). Ο ηγετικός της πυρήνας αποτελείται από άτομα αμφιβόλου παρελθόντος και ποιότητας, αλλά μέχρις εκεί.

Για την άνοδό της μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει η πολιτικο-οικονομική ελιτ της χώρας που ελέγχει εν πολλοίς τα πράγματα και την πραγματική “προπαγάνδα” στην Ελλάδα παρά η ίδια η ΧΑ.

Reply
Πατριώτης 6 June 2014 at 18:37

“Ένα ανίκανο πολιτικό προσωπικό είναι φυσικό να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή”

Η μόνη σωστή διαπίστωση μέσα σ’ ένα νεφελώδες και άκρως θεωρητικό άρθρο, άνευ πρακτικής αξίας, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, ότι, παρά τα πρωτάκουστα για δημοκρατικό (ο Θεός να το κάνει) πολίτευμα κατασταλτικά μέτρα, ή και ίσως εξ αιτίας αυτών, η ΧΑ συνεχίζει να ανεβαίνει.

Η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται ούτε με κατασταλτικά μέτρα (φέρνουν μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα), ούτε με θεωρητικολογίες, αλλά με πράξεις, που το ανίκανο πολιτικό προσωπικό, αδυνατεί, ή ίσως δεν θέλει, να πραγματοποιήσει, για να μην …. κακοχαρακτηρισθεί (sic). Υπάρχει ακόμα και η αριστερά, της οποίας τα αυτιά έχει γίνει πια θεσμός να χαϊδεύονται.

Η φτώχεια, η εξαθλίωση και η εξαπάτηση(*) του πολίτη από το πολιτικό σύστημα, είναι ο ένας πυλώνας, που στηρίζει την ΧΑ. Ο άλλος είναι η λαθρομετανάστευση, ομού με την εγκληματικότητα. Αναφέρω δε τις δύο αυτές μαζί, διότι ευρίσκονται σε άμεση σχέση.

Στα επί μέρους, με καλύπτει ο Beriev.

(*) Πρόσφατο παράδειγμα εξαπατήσεως. Η εφαρμογή του “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”.

Reply
NF 7 June 2014 at 14:39

Aς δουμε μερικους απο τους αποτυχημενους οπαδους της Χρυσης Αυγης που προσχωρησαν στο κομμα αυτο επειδη δεν αντεχουν την αποτυχια και επειδη θελουν να βγαλουν τα απωθημένα τους εναντίον ενός σκληρού συστήματος ανταγωνισμού στο οποίο δεν κατάφεραν να πετύχουν.

Στις τελευταιες εκλογες προσχωρησαν στη Χρυση Αυγη και ηταν υποψηφιοι της:
-Ο διακεκριμενος καρδιοχειρουργος Βασιλης Χαλβατζούλης
-Ο Δρ Επαμεινωνδας Σταθης, τ. Διευθυντης της Α Ορθοπεδικης Κλινικης του Ευαγγελισμου (το μεγαλυτερο νοσοκομειο της χωρας)
-Δυο πρωην Στρατηγοι του Ελληνικου Στρατου εκ των οποιων ο ενας κατελαβε υψηλοτατες επιτελικες θεσεις στο ΝΑΤΟ. Αμφοτεροι εξελεγησαν.
-Ο καθηγητης Αστροφυσικης του Πανεπιστημιου Πατρων Χρηστος Γουδης. Ο Καθηγητης Γουδης μεταξυ αλλων εργαστηκε ως ερευνητης στο περιφημο Ινστιτουτο Max Planck !!!!!

Η ποινικη διαδικασια κατα της Χρυσης Αυγης ειναι διατρητη, διαβλητη και καθολου αμεροληπτη, οπως παραδεχεται και ο κ. Ναπολεων Λιναρδάτος, μελος του Δικτυου των Συντηρητικων.

Επομενως καλα θα κανει ο κ. Ραφαήλ Καλυβιωτης να ειναι πιο προσεκτικος.

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι η Χρυση Αυγη ηταν νεοναζιστικο κομμα στο παρελθον, και αυτο ειναι κακο και απολυτως κατακριτέο. Οι πολιτες θα κρινουν αν πρεπει να το παραβλεψουν ή οχι.

Εγω εχω πει οτι η λυση θα πρεπει να προελθει απο επεμβαση του Στρατού και οχι απο τα υπαρχοντα κομματα. Ο Στρατός επεβαλλε τον Ελευθεριο Βενιζελο το 1909, και τους Πλαστηρα-Γονατα το 1922. Και τους επεβαλλε με πραξικόπ……. (ουπς, συγγνωμη, ηθελα να πω “Επανάσταση”, “Κινημα”!) Τελος παντων, οπως και να το λενε, αυτο πρεπει να γινει και τωρα.

Reply
Μαριάνκα 7 June 2014 at 20:12

Άλλη μία έκθεση τρίτης γυμνασίου.

Reply
Kostas Dimopoulos 9 June 2014 at 19:47

@marianka

Εάν δεν έχετε κάτι άλλο εκτός από αρνητικά σχόλια, τότε:

α) Δώστε μας ένα δείγμα γραφής του ανωτέρου επιπέδου σας
ή
β) Μην ξαναδιάβασετε άρθρα στο Αντίβαρο

Για κάθε άλλη περίπτωση, υπάρχουν ειδικοί Επιστήμονες.

Το να κρύβομαι πίσω από μία οθόνη, ένα ψευδώνυμο και απλά να στάζω χολή δεν είναι δείγμα και πολύ υψηλής πνευματικότητας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.