Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Κωνσταντίνος Χολέβας

Το μέλλον του έθνους και οι κρίσιμες εκλογές

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

ekloges

Πολλές συζητήσεις γίνονται για την οικονομία, την ανεργία, το ΕΥΡΩ και αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο εν όψει των κρισίμων εκλογών και επιλογών της 25ης Ιανουαρίου. Θα ήθελα σήμερα να θυμίσω ορισμένους άλλους σημαντικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την σωστή επιλογή, την αποφυγή τυχοδιωκτικών και ψευδοεπαναστατικών προτάσεων και την καταψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή μού αρέσει να ομιλώ κυρίως με θέσεις και όχι με αρνήσεις, προτείνω ρητά και κατηγορηματικά να ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρτία και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Καλώς ή κακώς στις προσεχείς εκλογές έχουμε δύο επιλογές. Ή τη συνέχιση των σταθερών βημάτων προς την έξοδο από τα Μνημόνια σε συνεραγασία με εταίρους και δανειστές ή την ρήξη με την Ευρώπη και την διακυβέρνηση από επικίνδυνους μαθητευόμενους μάγους. Σέβομαι όλα τα άλλα κόμματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά η κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει πειραματισμούς. Ή κατοχυρώνουμε όσα κερδίσαμε με τις θυσίες όλων μας ή πάμε στον γκρεμό.

Ιδιαιτέρως με ανησυχούν οι θέσεις και οι πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε τομείς, οι οποίοι άπτονται της εθνικής μας ταυτότητας, της Άμυνας, της Παιδείας και της Ασφάλειας του Πολίτη. ΟΙ πολυπολιτισμικές και δήθεν προοδευτικές απόψεις των μαρξιστών- λενινιστών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποτύχει σε ολη την Ευρώπη. Οι Συριζαίοι δεν αγαπούν την έννοια του Έθνους, αποφεύγουν και τη λέξη ακόμη, σε μία εποχή κατά την οποία σε όλη την Ευρώπη καταγράφεται η πανηγυρική επιβίωση του εθνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θαυμάζει την πολυπολιτισμικότητα, την ώρα που η Μέρκελ, ο Κάμερον, αριστεροί διανοούμενοι και πολλοί άλλοι παραδέχονται ότι η ιδεολογία αυτή κατέρρευσε παταγωδώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε λάβει θέση υπέρ του διχοτομικού Σχεδίου Ανάν, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να μιλήσει για ανακήρυξη της ΑΟΖ, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει ειδικό επιτελείο γι’ αυτόν τον σκοπό και έχει διακηρύξει την πρόθεση της χώρας μας να προχωρήσει σε βήματα δυναμικά σε συνεννόηση – κατ’ ανάγκην- με τις γειτονικές χώρες. Θυμίζω χαρακτηριστικά την τριμερή συμφωνία Ελλάδος- Κύπρου- Αιγύπτου.

Στα θέματα Ορθοδοξίας και σχέσεων Εκκλησίας- Πολιτείας η Νέα Δημοκρατία δεν ζητεί αναθεώρηση των σχετικών άρθρων του Συντάγματος. Και στην πράξη βλέπουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ως κυβερνήτης τον σεβασμό του προς την Εκκλησία και διατήρησε τους διακριτούς ρολους με πνεύμα συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόθεση να διακόψει τη μισθοδοσία των κληρικών, να μετατρέψει την Εκκλησία σε απλό σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου, να κατεβάσει τις εικόνες από σχολεία και δικαστήρια και να μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών από Ορθόδοξο σε θρησκειολογικό. Η πρόσφατη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει τους θρησκεύοντες ψηφοφόρους δεν πείθει. Είναι πολύ γνωστές οι δηλώσεις του ότι είναι άθεος καθώς και η ανακοινωση του κόμματός του, η οποία καλούσε τον λαό της Λαμίας να μην μετάσχει στη Δοξολογία και στη Λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Λουκά κατά την επέτειο της απελευθερώσεως από τους Γερμανούς.

Η συμμετοχή του κ. Τρεμόπουλου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη καταδεικνύει ότι η ευαισθησία του κόμματος στο Μακεδονικό ζήτημα είναι ανύπαρκτη και η σχέση του με τη Ιστορία μας προβληματική Θυμίζω επίσης τα συνεχή δημοσιεύματα της «Δημοκρατίας» για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ακραία στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των λαθρομεταναστών. Η αθρόα είσοδος και η απονομή ιθαγενείας θα διαλύσει την εθνική μας ταυτότητα και θα μας μετατρέψει σε παράδεισο των τζιχαντιστών.

Ψηφίζω για μία Ελλάδα Ορθόδοξη, δημοκρατική και ασφαλή.

Κ.Χ. 11.1.2015

3 comments

Ανδρέας 18 January 2015 at 18:51

Βλέπω ότι συνεχίζεις να γράφεις για την Ν.Δ. ότι πρέπει να ψηφίσουμε αυτήν .Βέβαια δικαιολογεἰς απόλυτα έτσι την κάθοδό σου στις ευρωεκλογές με την Ν.Δ. Ένα κόμμα της απόλυτης διαπλοκής και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού .Ένας ορθόδοξος που έζησε τα ψέμματα που είπε ο Σαμαράς και βγήκε στις προηγούμενες εκλογές (αν δεν έγινε νοθεία) θα πάει τώρα να τον ψηφίσει πάλι για τις καλύτερες μέρες ; Αυτό το δέχεται ο Χριστιανός ; Θα ψηφίσει αυτόν που τον κορόιδεψε .Δεν του φτάνει μία φορά !!
Εκτός βέβαια η επίσκεψή του στον Ιερώνυμο τον έκανε τώρα συνετό και Χριστιανό που πρέπει εμείς να τον ψηφίσουμε ποιόν ; Αυτόν που συνέχισε το μνημόνιο και φέρνει στην πλάτη του αν όχι στην ψυχή
του 6000 και νεκρούς .Αυτόν που αποδέχθηκε πλήρως υποταγμένος στην τρόικα και εκπλήρωσε τις εντολές τόσο της δανειακής σύμβασης όσο και του μνημονίου όπου οικειοθελώς οι πατριδοκάπηλοι ΕΚΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. Αυτό για σένα είναι ή δεν είναι προδοσία ; Ο κ. Κασσιμάτης είπε ότι δεν έπρεπε να υπογραφεί ούτε με το μπιστόλι στον κρόταφο . Θα πρέπει λοιπόν να περάσουν ή όχι από δικαστήριο όλοι αυτοί που αποδέχτηκαν να υπογράψουν και να εφαρμόσουν αυτό το άθλιο σύμφωνο πλήρους υποταγής στους παγκοσμιοποιητές των λαών ;Να αφήσουμε την ψήφιση των νόμων περί ρατσισμού και περί ομοφυλοφἰλων επί εποχής του ; Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά μας έχει φτάσει να χρωστάμε πάνω από 700 δίς γενικά αλλά αυτά δεν λέγονται στο λαό από τα διαπλεκόμενα κανάλια παρά μόνο το success story της επιτυχούς ανάπτυξης της Ελλάδας μας. Τελειώνοντας αντιγράφω από το βιβλίο του Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκα της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ σελ 44 : Και σαυτούς συμπεριλαμβάνω και όλους τους τελευταίως κυβερνήσαντες πολιτικούς μας μη εξαιρουμένου του Σαμαρά . Εσείς λοιπόν τι ρόλο παίζεται σαυτό το παιχνίδι είστε με τους παγκοσμιοποιητές ; Από τα γραφόμενά σας αυτό φαίνεται δηλαδή είστε ένας προβατόσχημος λύκος .

Reply
Ανδρέας 18 January 2015 at 21:25

Επαναλαμβάνω τις τελευταίες μου φράσεις που δεν πέρασαν :
Τελειώνοντας αντιγράφω από το βιβλίο του Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκα της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ σελ 44 :
Η Αμερική που χρησιμοποιείται για την επίτευξη της παγκόσμιας κυριαρχίας είναι “πόρνη” γιατί με αισχρό τρόπο αντλεί και απομυζεί επί δεκαετίες τον πλούτο των ξένων λαών. Επίσης είναι “βασιλεύουσα επί των βασιλέων της γης” καθώς στο άρμα της πολιτικής της επιρροής έχουν προσδεθεί πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις τόσων χωρών που γαλουχούνται στα πανεπιστήμιά της και επιλέγονται για να την υπηρετούν από τις θέσεις της εξουσίας τους . Είναι οι πολιτικοί της ανικανότητας και της προδοσίας που αναρριχώνται έρποντας και κατακτούν θώκους “πορνεύοντας”με τα αμερικανικά κατευθυντήρια κέντρα πολιτικής, συναινώντας στο ξεπούλημα των εθνών τους , εγκαταλείποντας τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας τους , παραμυθιάζοντας τους λαούς τους με αισχρά ψεύδη.-

Και σαυτούς συμπεριλαμβάνω και όλους τους τελευταίως κυβερνήσαντες πολιτικούς μας μη εξαιρουμένου του Σαμαρά . Εσείς λοιπόν τι ρόλο παίζεται σαυτό το παιχνίδι είστε με τους παγκοσμιοποιητές ;
Από τα γραφόμενά σας φαίνεται ότι είστε ένας προβατόσχημος λύκος .

Reply
ΤΑ 20 January 2015 at 22:30

Αρκετά ορθά σχολιάζει ο φίλος Ανδρέας.
Πώς να υποστηρίξεις τον υποτελή και πειθήνιον προς τους συγχρόνους Δαρείους, έστω και εάν αυτός ενδύεται τον καλό Χριστιανό;
Πάντοτε προτιμότερος είναι κάποιος που δεδηλωμένως εμφανίζει την ιδεολογική του ταυτότητα από κάποιον που εμπορεύεται πολιτικώς τα θρησκευτικά συναισθήματα.
Καθόσον δε αφορά τη στάση του Σαμαρά στα εθνικά θέματα, στην πράξη και όχι στις ανέξοδες διακηρύξεις, ας ανατρέξει κανείς στην 16-12-1991, όταν ως ΥΠΕΞ συνυπέγραψε τη διάλυση της τέως Γιουγκοσλαβίας, δίχως να απαιτήσει την πρότερη λύση του θέματος με τα Σκόπια.
Και εάν τέτοιες εντολές είχε από τον Μητσοτάκη, όπως αργότερα δήλωσε, όφειλε είτε να αρνηθεί την υπογραφή είτε να παραιτηθεί πάραυτα.
Ετσι πράττει ένας πραγματικά πατριώτης πολιτικός.
Τελικά, μεταπολιτευτικώς μόνον ο Μαν. Δρεττάκης είχε το σθένος να υποβάλει πάραυτα την παραίτησή του όταν του εζητήθη από τον Α. Παπανδρέου να μην εφαρμοσθεί ο νόμος (Φ.Α.Π.), του οποίου είχε εισηγηθεί στη Βουλή την ψήφιση ως αρμόδιος υπουργός Οικονομικών.
Θα περίμενε κανείς από έναν επιστήμονα και άνθρωπο των γραμμάτων να μην ευτελίζει τόσο το όποιο έρμα του (έργο, διαδρομή κλπ.) έναντι των όποιων οφιτσίων και της όποιας δόξας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.