Thursday 17 August 2023
Αντίβαρο
Αντώνης Βογιατζής Πολιτική επικαιρότητα

Ο επόμενος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Γράφει ο Αντώνης Βογιατζής

proedriko_megaro_tsolias

 Η νέα Κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να διαπράξει μεγαλείτερη προσβολή στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, από αυτή που διέπραξε η απελθούσα!… Διότι αυτό θα συμβεί αν, κυριολεκτικώς π α ρ᾽ ε λ π ί δ α, το πρόσωπο του επομένου Προέδρου είναι το κυκλοφορούν στο δημοσιογραφικό κουτσομπολιό, που, ως διακοσμητικό (ο χαρακτηρισμός είναι των κουτσομπόληδων!!!), θα αποτελέσει βαρύτατα προσβλητική επιλογή για τον κορυφαίο θεσμό του πολιτεύματός μας, αλλά και γι᾽ αυτό τούτο το πολίτευμα της Δημοκρατίας μας.

 Το πρόσωπο του επομένου Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να είναι α π ο λ ύ τ ω ς ά φ θ α ρ τ ο, ώστε πράγματι να συγκεντρώνει στον ύψιστο βαθμό την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και να έχει την προσωπικότητα και το απαραίτητο κύρος, ώστε, αφ᾽ ενός μεν, στο εσωτερικό της Χώρας, να αποτελεί διαρκή πηγή εμπνεύσεως, οραματισμού, ασφαλείας, σεβασμού και ενότητος, για όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως επί μέρους κομματικής τοποθετήσεως, αφ’ ετέρου δε, στο εξωτερικό, να προβάλλει και ενισχύει, μ ε τ η ν α λ η θ ώ ς π α γ κ ό σ μ ι α α κ τ ι ν ο β ο λ ί α τ ο υ, τον σεβασμό προς την Πατρίδα μας και τα δίκαιά της, ιδιαίτερα στην γεωγραφική περιοχή και στην εποχή που ζούμε. Όσο σοβαρώτερη είναι η κατάσταση των προβλημάτων της Χώρας, τόσο πιο αναγκαία είναι η α ν ά δ ε ι ξ η ως Προέδρου της Δημοκρατίας, α υ τ ή ς τ η ς     π ρ ο σ ω π ι κ ό τ η τ ο ς.

 Γι᾽αυτό, έχοντας εμπιστοσύνη στην αληθή φιλοπατρία –που από την πρώτη ημέρα, άλλωστε, έδωσε συγκεκριμένη απόδειξη αυτής- της νέας Κυβερνήσεως, πιστεύω ότι δεν θα υποκύψει στη διακοσμητική επιλογή των κουτσομπολιών, προτάσσοντας υπεράνω όλων των άλλων σκοπημοτήτων το αληθές συμφέρον της Χώρας.

 Αντώνιος Γ. Βογιατζής, Δικηγόρος

Υστερόγραφο του Αντίβαρου: με αφορμή το κείμενο του κ. Βογιατζή, θυμίζουμε στους αναγνώστες του Αντίβαρου την πρόταση για τον κ. Βασίλειο Μαρκεζίνη στον ανώτατο θεσμό της Ελλάδος, όπως δημοσιεύθηκε ήδη εδώ και δυόμιση περίπου μήνες και, προφανώς, παραμένει ως πρόταση προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση που προέκυψε εντωμεταξύ

4 comments

Kostas Dimopoulos 12 February 2015 at 20:37

Ψυχραιμίαααα…….

Reply
Αντώνιος Γ. Βογιατζής 13 February 2015 at 15:55

Είναι κατάδηλο ότι η περιγραφή της προσωπικότητος, στην οποία αναφέρομαι στο κείμενό μου, αποδίδει αποκλειστικώς τον κ. Βασίλειο Μαρκεζίνη. Προκαλώ δε, οποιονδήποτε, να την ταιριάξει, αν μπορεί, σε οποιονδήποτε άλλον -εν ζωή, βεβαίως- Έλληνα, οπουδήποτε στο … Σύμπαν!

Reply
Kostas Dimopoulos 14 February 2015 at 20:49

…Μα γι’αυτό και θεωρώ προσβολή για τον κ. Βασίλειο Μαρκεζίνη αυτή τη διακοσμητική πολυθρόνα….Μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά…Γιατί θέλετε να του δώσετε μια ακριβοπληρώμενη θέση γραφιά που απλώς προσυπογράφει ότι περάσει από μπροστά του;

Το κύρος και οι δυνάμεις του δεν είναι για τέτοιου είδους περιορισμούς και -πολύ περισσότερο- για να εξωραΐσουν απλώς την εικόνα μιας Χώρας εντός και εκτός….

Reply
el-el 15 February 2015 at 11:11

…ακριβώς κύριε Βογιατζή, το σύμπαν υπάρχει και απώτερο σκοπόν έχει να εξυπηρετεί τις ανθρώπινες υποθέσεις και μάλιστα όλες του οι παράμετροι είναι επακριβώς ρυθμισμένες έτσι ώστε να αναδεικνύουν ως μοναδικό κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση του πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.