Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Πολιτική & Κοινωνία

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για την Ιθαγένεια, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Μισή… κωλοτούμπα έκανε η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό κάτω από την πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του φόβου ότι οι ρυθμίσεις για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας με απλές διαδικασίες θα προκαλούσε και κοινωνική αναταραχή. Ο Γ. Ραγκούσης κατέθεσε σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο κάνοντας ορισμένες ουσιώδεις αλλαγές στο τρόπο που θα παίρνει κάποιος την ιθαγένεια, και το γενικό συμπέρασμα είναι ότι γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο, στα πρότυπα των ΗΠΑ, ή της Γαλλίας του Σαρκοζί, όπως επέμενε δηλαδή η ΝΔ.


Μη μπορώντας να αναδιπλωθεί πλήρως η κυβέρνηση, καθώς η ψήφος των μεταναστών είναι… γλυκιά ενώ και οι δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου είναι πολύ πρόσφατες, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου αλλά… μην το δέσετε και κόμπο ότι θα μείνουν ως έχουν. Εδώ έκαναν πίσω στην οικονομία δε θα κάνουν σε ένα τόσο αμφιλεγόμενο θέμα που προκαλεί και πάθη;  Πάντως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο:


Στις επόμενες δημοτικές, κι όχι περιφερειακές, εκλογές του Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να ψηφίσουν 266.250 ομογενείς και μετανάστες, γεγονός που μάλλον δεν όπως καταλαβαίνετε δεν θα το δεχθεί η Νέα Δημοκρατία.


 Προϋπόθεση για την ψήφο είναι να έχουν οριστικές άδειες τις οποίες θα λάβουν αν έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια προηγούμενης νόμιμης διαμονής. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι φθάνει μέχρι του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου, ενώ απαιτείται η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας.


Τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα αποκτούν ιθαγένεια εφόσον οι γονείς έχουν 5 χρόνια νόμιμης παραμονής.


Όσα δεν έχουν γεννηθεί στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν φοιτήσει 6 χρόνια σε δημοτικά σχολεία. Το όπισθεν ολοταχώς αφορά την προηγούμενη διάταξη για την χορήγηση ιθαγένειας με την ενηλικίωση και αν έχουν πάει μόνο στις 3 πρώτες τάξεις του δημοτικού.


Όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση πολιτογράφησης θα πρέπει να έχουν 5 χρόνια νόμιμης διαμονής ενώ ο αιτών θα πρέπει να γνωρίζει  καλά την ελληνική γλώσσα, να είναι ενταγμένος στην ελληνική κοινωνία, πολιτική και κοινωνική δράση, πιθανότατα να έχει αποκτήσει κάποιο σπίτι κ.λπ.


Θα πρέπει επίσης να περάσει από τεστ γλώσσας, ιστορίας, πολιτικής αγωγής ενώ θα πρέπει να φέρει και τρείς συστατικές επιστολές από Έλληνες πολίτες. Η Πολιτεία θα απαντάσει σε δυο χρόνια


Εννοείται ότι όποιος έχει καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα όπως εγκλήματα, τρομοκρατία κ.λπ. δεν θα παίρνει την ιθαγένεια.


«Η τεκμηριωμένη πίεση της ΝΔ υποχρέωσε την κυβέρνηση σε αλλαγές»


«Η τεκμηριωμένη πίεση, που άσκησε η Ν.Δ., με αναφορές στην ευρωπαϊκή εμπειρία και νομοθεσία, το προηγούμενο διάστημα, υποχρέωσε και οδήγησε την Κυβέρνηση σε αλλαγές», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών της ΝΔ, Χρήστος Ζώης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αλλαγές αυτές, «παρά το γεγονός ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, πολύ απέχουν από τις θέσεις της Ν.Δ. και τις ανάγκες του τόπου».


ΣΥΡΙΖΑ: Πασιφανής υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς


«Πασιφανή υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς» χαρακτηρίζει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ την «αυστηροποίηση» των προτεινόμενων διατάξεων για το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας και πολιτογράφησης για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.


«Τα αυτονόητα δικαιώματα των μεταναστών θυσιάζονται στο τρικομματικό παιχνίδι της συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ για την εφαρμογή των μέτρων του Προγράμματος Σταθερότητας που ισοπεδώνουν την κοινωνία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Δεσμεύεται δε «ότι θα δώσει τη μάχη, μέσα και έξω από τη βουλή, ενάντια στους διαχωρισμούς για τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στη χώρα και για να ανοίξει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα».

Πηγή: http://www.antinews.gr/?p=33417

=====================================================

Παραθέτουμε και σχόλιο από τον χρήστη με το όνομα “ΕΠΩΝΥΜΟΣ”, ο οποίος έθεσε υπόψιν μας και το παραπάνω δημοσίευμα του antinews:



Πώς τα κατάφεραν οι Ισραηλινοί; Μα γιατί οι Εβραίοι κράτησαν σταθερά τη θρησκεία τους ανά τους αιώνες, μέχρι και σήμερα, ακόμη και εάν δεν ήταν πολύ θρησκευόμενοι ως άτομα, ακόμη και εάν δεν ήταν όλοι Σιωνιστές. Από το σύνολο των Εβραίων βρέθηκαν κάποια στιγμή αρκετοί που να πιστεύουν στην ίδρυση κράτους του Ισραήλ, εβραϊκού δηλαδή κράτους (αυτό είναι η πεμπτουσία του Σιωνισμού, να επιστρέψουν οι Εβραίοι, οι απόγονοι του Αβραάμ στο όρος Σιών, στην Παλαιστίνη) και αυτοί έφτιαξαν το σύγρχονο κράτος του Ισραήλ. Όσοι δεν γοητεύτηκαν αρκετά από το σιωνιστικό κίνημα έμειναν στις προηγούμενες πατρίδες τους, αντιμετώπισαν όμως με πολυ σεβασμό το σιωνιστικό κίνημα και πάντοτε το υποστήριζαν. Δεν υπάρχουν αντισιωνιστές Εβραίοι, που να δρουν δηλαδή κατά του Ισραήλ, αν και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός των κόλπων τους σχετικά με τη σκοπιμότητα ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ωστόσο ποτέ δεν θα υπονομεύσουν την κρατική δράση και ύπαρξη του Ισραήλ. Και μπράβο τους.


Εμείς αντιθέτως εδώ τι κάνουμε; Κοντεύουμε να αποκηρύξουμε σύνολα το Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία, τη στιγμή που γνωρίζουμε καλά ότι Αυτή μας προστάτεψε και μας διατήρησε ως Έλληνες σε όλη τη διάρκεια του οθωμανικού βίου, αλλά και μας διέκρινε ως έθνος από τους Τούρκους μέχρι το τέλος της αναγκαστικής μας συμβίωσης, με τη Μικρασιατική καταστροφή. Καμαρώνουμε σήμερα και πολλοί εδώ μέσα καμαρώνουν για την αθεϊστική τους προσέγγιση στον κοινωνικό και στον εθνικό τους βίο, αποκηρύσσοντας τις αλήθειες του Ευαγγελίου και εκφράζοντας ακόμη και κόμπλεξ κατωτερότητας που δεν “ενωθήκαμε” με τον Πάπα για να γίνουμε “επιτέλους” κι εμείς Ευρωπαίοι.


Φίλοι μου καλοί και φίλες μου καλές, αυτό που μας συμβαίνει σήμερα με το λαθρονομοσχέδιο είναι οργή Θεού. Δεν Τον θέλουμε στη ζωή μας, Τον βγάζουμε απέξω, Του λέμε, μπορούμε να καταφέρουμε και χωρίς Εσένα, ως άτομα και ως σύνολο. Γίναμε Ελληναράδες και ξεχάσαμε ότι στις εθνικές μας επιτυχίες είχαμε τη Θεοτόκο Μπροστάρισσα. Συκοφαντήσαμε τους λειτουργούς του Κυρίου και πετάξαμε με πολύ ευκολία ανάθεμα στους Βατοπαιδινούς μοναχούς μόλις μας δόθηκε η ευκαιρία, πιστεύοντας χωρίς να διερευνήσουμε όλες τις συκοφαντίες κατά του Εφραίμ, που μας πρόσφερε τόσο απλόχερα η Τιβί. Δεν κρατήσουμε ούτε μια τόση δα αμφιβολία και φτάσαμε σήμερα να θεωρείται η χείριστη μομφή να λέμε για έναν πολιτικό ότι αυτός είναι “Βατοπαιδινός”. Και με αυτά τα λόγια δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Εφραίμ, αλλά να στηλιτεύσω τη δική μας ευκολία με την οποία πίπτουμε στο σοβαρό αμάρτημα της ιεροκατηγορίας, ως κοινωνία, χωρίς να έχουμε αποδείξεις και, αντιθέτως, θα έλεγα εγώ, όταν υπάρχει πλήθος αποδείξεων ότι δεν υπήρξε καμία διακίνηση μαύρου χρήματος στη συγκεκριμένη υπόθεση.


Και η δική μας αυτή ευκολία με την οποία ρίχνουμε το ανάθεμα σε κάθε εκκλησιαστικό άνδρα δείχνει το πνευματικό επίπεδο στο οποίο έχουμε φτάσει ως κοινωνία και την απόσταση που μας χωρίζει από τον γνήσια Ορθόδοξο βίο, αλλά και από αυτήν ακόμη την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.


Δεν Με θέλετε λοιπόν στην Ελλάδα, μας λέει τώρα ο Θεός; Ορίστε να δείτε τώρα πώς είναι αν πάρετε στη χώρα σας για “Έλληνες” μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνων Αφροασιατών, αλλά και Αλβανών γειτόνων μας, που μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι πολλοί από αυτούς παραμένουν μουσουλμάνοι στη συνείδηση και φιλότουρκοι. Μας έρχεται τώρα λοιπόν ο Ραγκούσης να μας πει για “συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή” και το Άγιο Βάπτισμα, που κάποτε το θεωρούσαμε ως πρώτη προϋπόθεση για την πρόσκτηση της ελληνικότητας, Το πετάμε, δεν μας κάνει πια. Αφού δεν Με θέλετε, μας λέει ο καλός Θεός, Εγώ φεύγω. Κρατήστε ελληνικότητα και έθνος χωρίς Εμένα.


Άραγε δεν είναι έτσι; Για σκεφθείτε το σας παρακαλώ. Διώχνουμε μόνοι μας το Θεό και Αυτός φεύγει, τώρα, από τον εθνικό μας βίο, δια της μουσουλμανικής εισβολής.


Ας μετανοήσουμε έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, και ας Τον παρακαλέσουμε να μας προστατέψει από την δίκαιη οργή Του, να πάρει πίσω τη δίκαιη απειλή που συνιστά για το έθνος μας τα σχέδια του Κακού εναντίον μας, τα οποία επιτρέπει αυτή τη στιγμή με τη φιλανθρωπία Του και υλοποιούνται, μπας και συνετιστούμε και βάλουμε μυαλό έστω και αυτή την ύστατη ώρα.


Κατ’ άνθρωπον, οι δυνάμεις αυτές που απεργάζονται την καταστροφή μας είναι πολύ ισχυρές. Κατά Θεόν, είναι ανίσχυρες και αδύναμες. Αν ζητήσουμε συγχώρεση από τον Κύριο για το ότι συνειδητά Τον εξοβελίσαμε από τον ατομικό και εθνικό μας βίο, τότε θα έλθει η Θεία βοήθεια και το λαθρονομοσχέδιο θα γίνει καπνός. Όπως και κάθε άλλη απειλή κατά του Έθνους μας.


Και αν ακόμη δεν πιστεύετε στο Θεό των Ορθοδόξων Χριστιανών, που είναι δικαίωμά σας να μην πιστεύετε, συνετιστείτε τουλάχιστον από το παράδειγμα των Εβραίων, που κρατώντας την πατροπαράδοτη πίστη τους ως σύνολο, ως συλλογικότητα, κατάφεραν μέσα από μύριες δυσκολίες να δημιουργήσουν κάποια στιγμή κράτος και να κάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των μουσουλμάνων να τους κοιτάζουν με ανίσχυρη λύσσα. Δεν θα γινόταν αυτό αν δεν είχαν κρατήσει την πίστη των πατέρων τους. Και ας μην θεωρούμε, ας μην είναι η σημερινή εβραϊκή θρησκεία η αληθινή θρησκεία, όπως είναι η δική μας θρησκεία. Και μόνον η εθνική και κοινωνική συνοχή που τους προσέφερε η συλλογική προσκόλληση στη θρησκεία τους, απέδωσε τελικά αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα που ακούει κράτος του Ισραήλ.


Πόσο μάλλον εμείς, που, εκτός από τα αγαθά που φέρνει η συλλογική προσκόλληση στη θρησκεία των πατέρων μας, θα έχουμε την ατόφια βοήθεια του αληθινού Θεού, ενάντια στο κάθε σχέδιο που απεργάζεται την καταστροφή μας.


Σκεφθείτε λιγάκι αυτά που σας λέω και μην τα απορρίψετε κατευθείαν.


Επώνυμος


Εμείς αντιθέτως εδώ τι κάνουμε; Κοντεύουμε να αποκηρύξουμε σύνολα το Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία, τη στιγμή που γνωρίζουμε καλά ότι Αυτή μας προστάτεψε και μας διατήρησε ως Έλληνες σε όλη τη διάρκεια του οθωμανικού βίου, αλλά και μας διέκρινε ως έθνος από τους Τούρκους μέχρι το τέλος της αναγκαστικής μας συμβίωσης, με τη Μικρασιατική καταστροφή. Καμαρώνουμε σήμερα και πολλοί εδώ μέσα καμαρώνουν για την αθεϊστική τους προσέγγιση στον κοινωνικό και στον εθνικό τους βίο, αποκηρύσσοντας τις αλήθειες του Ευαγγελίου και εκφράζοντας ακόμη και κόμπλεξ κατωτερότητας που δεν “ενωθήκαμε” με τον Πάπα για να γίνουμε “επιτέλους” κι εμείς Ευρωπαίοι.


Φίλοι μου καλοί και φίλες μου καλές, αυτό που μας συμβαίνει σήμερα με το λαθρονομοσχέδιο είναι οργή Θεού. Δεν Τον θέλουμε στη ζωή μας, Τον βγάζουμε απέξω, Του λέμε, μπορούμε να καταφέρουμε και χωρίς Εσένα, ως άτομα και ως σύνολο. Γίναμε Ελληναράδες και ξεχάσαμε ότι στις εθνικές μας επιτυχίες είχαμε τη Θεοτόκο Μπροστάρισσα. Συκοφαντήσαμε τους λειτουργούς του Κυρίου και πετάξαμε με πολύ ευκολία ανάθεμα στους Βατοπαιδινούς μοναχούς μόλις μας δόθηκε η ευκαιρία, πιστεύοντας χωρίς να διερευνήσουμε όλες τις συκοφαντίες κατά του Εφραίμ, που μας πρόσφερε τόσο απλόχερα η Τιβί. Δεν κρατήσουμε ούτε μια τόση δα αμφιβολία και φτάσαμε σήμερα να θεωρείται η χείριστη μομφή να λέμε για έναν πολιτικό ότι αυτός είναι “Βατοπαιδινός”. Και με αυτά τα λόγια δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Εφραίμ, αλλά να στηλιτεύσω τη δική μας ευκολία με την οποία πίπτουμε στο σοβαρό αμάρτημα της ιεροκατηγορίας, ως κοινωνία, χωρίς να έχουμε αποδείξεις και, αντιθέτως, θα έλεγα εγώ, όταν υπάρχει πλήθος αποδείξεων ότι δεν υπήρξε καμία διακίνηση μαύρου χρήματος στη συγκεκριμένη υπόθεση.


Και η δική μας αυτή ευκολία με την οποία ρίχνουμε το ανάθεμα σε κάθε εκκλησιαστικό άνδρα δείχνει το πνευματικό επίπεδο στο οποίο έχουμε φτάσει ως κοινωνία και την απόσταση που μας χωρίζει από τον γνήσια Ορθόδοξο βίο, αλλά και από αυτήν ακόμη την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.


Δεν Με θέλετε λοιπόν στην Ελλάδα, μας λέει τώρα ο Θεός; Ορίστε να δείτε τώρα πώς είναι αν πάρετε στη χώρα σας για “Έλληνες” μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνων Αφροασιατών, αλλά και Αλβανών γειτόνων μας, που μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι πολλοί από αυτούς παραμένουν μουσουλμάνοι στη συνείδηση και φιλότουρκοι. Μας έρχεται τώρα λοιπόν ο Ραγκούσης να μας πει για “συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή” και το Άγιο Βάπτισμα, που κάποτε το θεωρούσαμε ως πρώτη προϋπόθεση για την πρόσκτηση της ελληνικότητας, Το πετάμε, δεν μας κάνει πια. Αφού δεν Με θέλετε, μας λέει ο καλός Θεός, Εγώ φεύγω. Κρατήστε ελληνικότητα και έθνος χωρίς Εμένα.


Άραγε δεν είναι έτσι; Για σκεφθείτε το σας παρακαλώ. Διώχνουμε μόνοι μας το Θεό και Αυτός φεύγει, τώρα, από τον εθνικό μας βίο, δια της μουσουλμανικής εισβολής.


Ας μετανοήσουμε έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, και ας Τον παρακαλέσουμε να μας προστατέψει από την δίκαιη οργή Του, να πάρει πίσω τη δίκαιη απειλή που συνιστά για το έθνος μας τα σχέδια του Κακού εναντίον μας, τα οποία επιτρέπει αυτή τη στιγμή με τη φιλανθρωπία Του και υλοποιούνται, μπας και συνετιστούμε και βάλουμε μυαλό έστω και αυτή την ύστατη ώρα.


Κατ’ άνθρωπον, οι δυνάμεις αυτές που απεργάζονται την καταστροφή μας είναι πολύ ισχυρές. Κατά Θεόν, είναι ανίσχυρες και αδύναμες. Αν ζητήσουμε συγχώρεση από τον Κύριο για το ότι συνειδητά Τον εξοβελίσαμε από τον ατομικό και εθνικό μας βίο, τότε θα έλθει η Θεία βοήθεια και το λαθρονομοσχέδιο θα γίνει καπνός. Όπως και κάθε άλλη απειλή κατά του Έθνους μας.


Και αν ακόμη δεν πιστεύετε στο Θεό των Ορθοδόξων Χριστιανών, που είναι δικαίωμά σας να μην πιστεύετε, συνετιστείτε τουλάχιστον από το παράδειγμα των Εβραίων, που κρατώντας την πατροπαράδοτη πίστη τους ως σύνολο, ως συλλογικότητα, κατάφεραν μέσα από μύριες δυσκολίες να δημιουργήσουν κάποια στιγμή κράτος και να κάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των μουσουλμάνων να τους κοιτάζουν με ανίσχυρη λύσσα. Δεν θα γινόταν αυτό αν δεν είχαν κρατήσει την πίστη των πατέρων τους. Και ας μην θεωρούμε, ας μην είναι η σημερινή εβραϊκή θρησκεία η αληθινή θρησκεία, όπως είναι η δική μας θρησκεία. Και μόνον η εθνική και κοινωνική συνοχή που τους προσέφερε η συλλογική προσκόλληση στη θρησκεία τους, απέδωσε τελικά αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα που ακούει κράτος του Ισραήλ.


Πόσο μάλλον εμείς, που, εκτός από τα αγαθά που φέρνει η συλλογική προσκόλληση στη θρησκεία των πατέρων μας, θα έχουμε την ατόφια βοήθεια του αληθινού Θεού, ενάντια στο κάθε σχέδιο που απεργάζεται την καταστροφή μας.


Σκεφθείτε λιγάκι αυτά που σας λέω και μην τα απορρίψετε κατευθείαν.


Επώνυμος


 

.

2 comments

χρηστος μελετης 5 February 2010 at 16:43

Φιλαρακο μου πιστε!!
Ας πληρωσει και κανα φορο στο μεταξυ η Εκκλησουλα μας
και ας αφησει το ανεξοδο αυτο μπλα μπλα γιατι ολη αυτη η εθνοσωτήρια φιλολογια
προφανως δεν αρκει ουτε για την ιδια να κανει αυτο το εθνικο αλμα και να φορολογηθει.
Εθνος και τσεπη προφανως δεν πανε μαζι!!

Reply
Γιάννης3 5 February 2010 at 18:08

Χρήστο Μελέτη, ζεις σε μία πλάνη.

Η Εκκλησία όχι μόνο πληρώνει φόρο αλλά πληρώνει ΤΡΕΙΣ φορές μεγαλύτερο φόρο από όσο φόρο πληρώνουν όλα τα υπόλοιπα ΝΠΔΔ.

Το κατάλαβες;

Άντε πες στο σ’αυτούς που σε φορτώνουν με αντιεκκλησιαστικό μένος να δεις τι θα σου πούνε.

Έλεος πια με τους μύθους και το δηλητήριο που ταΐζουν την κοινωνία μας

ΕΛΕΟΣ

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.