Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Γιώργος Κακαρελίδης Επιστολές Μακεδονία

Ανοικτή Επιστολή επί των διαδικασιών του Μακεδονικού

Ανοικτή Επιστολή επί των διαδικασιών του Μακεδονικού


Επιστολή του Γιώργου Κακαρελίδη


Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κοιν. -Υπουργό Εξωτερικών


Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Πρωθυπουργέ,


στο δυτικό σύστημα κοινωνικής οργάνωσης και αξιών οι αποφάσεις οργάνων ή Σωμάτων ανατρέπονται είτε με απόφαση του ιδίου είτε ιεραρχικά ανωτέρου.


Εξ όσων γνωρίζω η απόφαση του προηγουμένου-  υπό την Προεδρία του Προέδρου της χώρας μας, Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών που αντιπροσώπευαν την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικου σώματος, σχετικά με το Μακεδονικό , ΔΕΝ έχει αλλάξει ούτε με νεώτερη σύγκλιση ούτε με προσφυγή στο Σώμα των ψηφοφόρων.



Ομως στον ημερήσιο Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) διαβάζω δηλώσεις  της Υπουργού Εξωτερικών (αλλά και μερικών αρχηγών κομμάτων) που αποδέχεται, υποστηρίζει ή και συζητά αντίθετες απόψεις και διαδικασίες επί του ονόματος χωρίς να θέτει θέμα προσφυγής στο Συμβούλιο ή στο Σώμα των ψηφοφόρων (αποκόπτοντας μάλιστα εξ αρχής και την δυνατότητα μέσω προσφυγής, διπλωματικών ελιγμών).


Αυτό όμως έρχεται σε προφανή   δυσαρμονία με βασικούς κανόνες    λειτουργίας του συστήματός μας. Αν εσείς , οι ανώτατοι ταγοί και αντιπρόσωποι του έθνους, δεχθείτε τέτοια κατάφωρη παραβίαση βασικών αρχών, φαντασθείτε τί μπορεί να γίνει σε επίπεδο άλλων κυττάρων (άτομα, εταιρείες, κρατική οργάνωση κλπ). Επί παραδείγματι σε άλλες χώρες αν δεν αρέσει στην εκτελεστική εξουσία κάποια απόφαση των ψηφοφόρων, προσφεύγουν σε επαναληπτικές ψηφοφορίες μέχρι να πετύχουν (αν   επιτευχθεί) το επιθυμητό αποτέλεσμα.    Ειδ άλλως το όλο σύστημα μας οργάνωσης και λειτουργίας  θα καταντούσε παρόμοιο με το του ορνιθώνος.


Είναι αληθές ότι δεν έχω διαβάσει τις θέσεις σας επί των προτάσεων του αμερικανού διαμεσολαβητή και των μετέπειτα διαδικασιών. Είμαι όμως βέβαιος ότι θα τηρήσετε το Σύνταγμα και τους Νόμους και θα τιμήσετε την εντολή αυτών που σας ανέδειξαν.


Με εκτίμηση


Γιώργος Κακαρελίδης


Μαθηματικός, Πάτρα

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.