Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Κωνσταντίνος Χολέβας

Μία αριστερή κυβέρνηση σε μία συντηρητική κοινωνία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

kybernhsh aristeras

Η δημοσίευση δύο νέων δημοσκοπήσεων έδειξε το εξής περίεργο: Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βρίσκεται στην κυβέρνηση, να μεν προηγείται σαφώς της Νέας Δημοκρατίας, όμως σε σοβαρά κοινωνικά θέματα ο λαός μας διαφωνεί με τις αριστερές επιλογές. Συγκεκριμένα βλέπουμε ότι οι απαντώντες εγκρίνουν ή απλώς ανέχονται την στάση της κυβερνήσεως και προσωπικά του Πρωθυουργού στον τομέα της διαπραγματεύσεως με τους δανειστές, αλλά και εκεί οι θετικές απαντήσεις έχουν μειωθεί κατά πολύ συγκριτικά με προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Αντιθέτως οι απαντώντες διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική στους τομείς της παιδείας, του μεταναστευτικού, της αντιμετωπίσεως των τρομοκρατών και της ανοχής προς τους καταληψίες δημοσίων κτηρίων.

Η συνισταμένη των δημοσκοπήσεων είναι η στροφή των Ελλήνων προς απόψεις που παλαιότερα θα χαρακτηρίζονταν συντηρητικές, σήμερα όμως μπορούν να θεωρηθούν απλώς ρεαλιστικές. Ο μέσος Έλληνας δεν θέλει αριστερές μεταρρυθμίσεις στην ταλιαπωρημένη παιδεία μας, δεν θέλει είσοδο και νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού  μεταναστών, δεν συμφωνεί με την απελευθέρωση εγκληματιών και τρομοκρατών, δεν θεωρεί χρήσιμη την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, δεν ανέχεται την χαλαρή αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι καταλαμβάνουν ανενόχλητοι Πανεπιστήμια και άλλα δημόσια κτήρια. Η είσοδος στην αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ναι μεν γίνεται ευμενώς δεκτή από την κοινή γνώμη, όμως το μήνυμα των απαντώντων είναι: «Αργήσατε»! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εκκένωση έγινε αφού ο Υπουργός Δικαιοσύνης ετοίμασε σχέδιο νόμου για την αποφυλάκιση συγκεκριμένων προσώπων, πράγμα που ήταν και το αίτημα των καταληψιών.

Το 36%  των ψηφοφόρων ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ όχι για να εφαρμόσει τις ιδέες και τις ιδεληψίες της ανανεωτικής αριστεράς, αλλά για να δώσει μία ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας. Η κοινωνία μας δεν εστράφη προς τα αριστερά τον Ιανουάριο του 2015 και αυτό ας το έχει κατά νου ο κ. Τσίπρας. Ας μελετήσει τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών και ας μην μείνει μόνο στην πρόθεση ψήφου. Ας επισημάνει τη γενικότερη συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας  και ας περιορίσει τις επαναστατικές διαθέσεις των συνεργατών του.

Φοβούμαι ότι ο αναμενόμενος αιματηρός συμβιβασμός της κυβερνήσεως με τους δανειστές θα ενοχλήσει της αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ οπότε ο Πρωθυπουργός θα αναζητήσει τρόπους για να τους συγκρατήσει και να τους ικανοποιήσει. Αφού δεν μπορεί να τους ευχαριστήσει στον οικονομικό τομέα, θα επιχειρήσει να λάβει αμιγώς αριστερά ή αριστεροφανή μέτρα σε άλλους τομείς. Για να εξισορροπήσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις εν όψει δυσάρεστων εκπλήξεων στα οικονομικά ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να αποδείξει την «προοδευτικότητά»  του σε τομείς όπως η παιδεία, η μετανάστευση, η δικαιοσύνη, η δημόσια τάξη,  η εθνική μας ταυτότητα. Προβλέπω ότι θα δοθούν αθρόες ιθαγένειες σε μουσουλμάνους -ίσως και ισλαμιστές- μετανάστες, θα νομοθετηθεί η ελεύθερη συμβίωση ατόμων του ιδίου φύλου, θα γίνει επίθεση εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία (θα καταργηθεί η υποχρεωτικότητα και ο Ορθόδοξος Χριστιανικός χαρακτήρας του), θα αλλάξουν ξανά τα βιβλία της Ιστορίας για να επιβληθούν οι απόψεις που ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μπαλτά στις 25 Μαρτίου, θα επιδειχθεί μεγάλη ανοχή σε αντιεξουσιαστές και καταληψίες, θα διαλυθούν τα Πανεπιστήμια στο όνομα του ασύλου και άλλων ελευθεριαζουσών αντιλήψεων.

Η απόδοση ιθαγενείας χωρίς αυστηρά κριτήρια θα δώσει δικαίωμα ψήφου σε άτομα αδιάφορα ή και αντίθετα με τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα δημιουργηθεί μία μουσουλμανικη μειονότητα σε όλη την Ελλάδα, η οποία θα καθορίζει τη εκλογή κυβερνήσεων. Παρατηρώ την Βουλγαρία, όπου οι Μουσουλμάνοι με 9% του πληθυσμού εμπόδισαν την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ως γενοκτονία την εξόντωση των Αρμενίων. Κύριε Τσίπρα, ξαναδιαβάστε τις δημοσκοπήσεις!

Κ.Χ. 3.5.2015

4 comments

ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ 8 May 2015 at 11:06

ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ κ.ΧΟΛΕΒΑ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΕΧΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ Σ’ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΒΑΡΟΥ.

ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΣΑΝ ΠΙΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΔΗ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΝΕΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ, Η ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ,ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΩΤΗΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ,ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ.

ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ Η ΕΧΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΥΠΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ Μ.Ε.ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ,ΠΛΕΙΟΔΟΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΑΦ’ΕΝΟΣ ΟΝΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΑΦ’ΕΤΕΡΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΕΣ ΕΩΣ ΨΥΧΟΦΘΟΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

ΕΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ,ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ,ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΑΝΤΖΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ 50ΕΤΙΑΣ,ΟΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΕΚΚΛΗΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ,ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ. ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.

Reply
leon11gr 8 May 2015 at 15:28

@ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗ

Φανταστείτε ποια θα ήταν η εικόνα στις εκκλησίες αν ήταν προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών. Το μυαλό ενός παιδιού είναι άγραφο χαρτί. Ακόμη κι αν από τα ερεθίσματα που δέχεται από την υπόλοιπη κοινωνία οδηγείται μακρυά από το Θεό, ακούγοντας κάτι στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος των θρησκευτικών, έστω με τον τρόπο που διδάσκεται, ίσως κάτι θα μείνει.

Reply
Krystallia Anesti 8 May 2015 at 18:26

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι η εικόνα στις εκκλησίες θα ήταν πολύ καλύτερη! Η υποχρεωτική διδασκαλία των θρησκευτικών ως μαθήματος ομολογιακού, από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο και που ουδέποτε επιθύμησαν “να μαρτυρήσουν Χριστό”, μόνο καταστροφικά αποτελέσματα επέφερε. Στη φοιτητική και εκπαιδευτική μου πορεία, γνώρισα πολυάριθμους “θεολόγους” άθεους- κατά δική τους ομολογία- που προσπαθούσαν να ασκηθούν σε τυφλοσούρτη ακαδημαϊκής και δημοσιοϋπαλληλικής επάρκειας, για να επιβιώσουν. Έχουν βέβαια κι αυτοί τα ελαφρυντικά τους, αλλά Πολλή Θλίψη!

Reply
ΝΚ 9 May 2015 at 22:03

Ποια μουσουλμανική μειονοτητα αγαπητέ κε Χολέβα;

Τι κρατος πλέον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ. ΕΠΙΣΗΜΩΣ.

ΕΓΩ εύχομαι οι Σομαλοί που θα αποτελούν προσεχώς την πλειονότητα, να μας λυπηθούν οσο κι εμεις.

Αν και η εμπειρία αλλα δείχνει.

Τέλος το ρωμέικο κε Χολέβα, αυτοκτόνησε, δεν το σκότωσαν.

Κρατήστε την πίστη σας, την γλώσσα, πάρτε μια Ιστορία του Ελληνικού Έθνους (στο index librorum prohibitorum) και ετοιμαστείτε για την νεα τουρκοκρατία. Δεν έφτασαν 400 χρόνια χωρις πατρίδα, προφανώς χρειάζονται 2000, μπας και στρώσουμε.

Για όσους το θεωρήσουν υπερβολικό, σκεφτείτε : 257 γεννήσεις την ημέρα, 600-800 Σομαλοί άνδρες μπαίνουν την ημέρα.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.