Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Επίκαιρα Οικονομία

Ποιος παράγει «αποκλειστικότητες» σ’ αυτή τη χώρα;

welcome_to_reality
Γεγονότα.
1. Στις 18/5 το Βήμα δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα πρόταση της Κομισιόν για λύση-πακέτο με μέτρα 5 δις. Υπότιτλος «Αποκλειστικά στο Βήμα –  Ο Γιούνκερ κόβει τον γόρδιο δεσμό». 
2. Το γραφείο του Γιούνκερ αμέσως βγάζει ανακοίνωση διαψεύδοντας την πρόταση. Μάλιστα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Βήματος, αναδημοσιεύεται ολόκληρη η διάψευση.
3. Την επομένη, στις 19/5, όλη η Ελλάδα συζητά την «πρόταση της κυβέρνησης» για διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ 18% ή 15% ανάλογα με το αν ο πελάτης πληρώνει με μετρητά ή με κάρτα.
4. Αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονταν και στην «πρόταση της Κομισιόν».
Συμπεράσματα
1. Ενώ η κυβέρνηση είναι πράγματι δυνατόν να μην γνωρίζει με ακρίβεια την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αυτό -προφανώς- δεν είναι δυνατόν να ισχύει για την ίδια την Κομισιόν. Συνεπώς, αυτό το μέτρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να ήταν μέρος της πρότασης της Κομισιόν και του Γιούνκερ!
2. Συνεπώς, η περιβόητη διαρροή αφού δεν γράφτηκε στις Βρυξέλλες, θα πρέπει να γράφτηκε στην Αθήνα! Παραδόθηκε στο Βήμα, το οποίο την παρουσίασε ως αποκλειστικότητα προερχόμενη από την Κομισιόν.
Βέβαια, αν έδινε η κυβερνητική πηγή την «αποκλειστικότητα» στην Αυγή θα κινούνταν υποψίες. Το Βήμα είναι γνωστό για το κύρος του, από την εποχή της περιβόητης συνάντησης Καραμανλή-Ερντογκάν, την οποία το Βήμα περιέγραψε με οκτάστηλο άρθρο και τίτλο «Παγωμένα χαμόγελα», ενώ στην πραγματικότητα η συνάντηση δεν είχε γίνει ποτέ αφού μετά από ξαφνική ασθένεια της τελευταίας στιγμής ο Ερντογκάν ακύρωσε την επίσκεψη. Οι αναγνώστες του Βήματος πάντα πρωτοπόροι στην ενημέρωση.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.