Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Κοινωνία/Οικονομία Κωνσταντίνος Χολέβας

Απαράδεκτη η επέκταση του Συμφώνου Συμβιώσεως

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

sumfwno_sumbiwshs

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι θα δυσαρεστήσει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ με τα επαχθή μέτρα, τα οποία θα περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με τους θεσμούς- δανειστές και έτσι αποφάσισε να κατευνάσει τις εξ αριστερών φωνές με δήθεν επαναστατικά μέτρα, τα οποία όμως θα οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή. Βλέπουμε, λοιπόν,  την ανάρτηση στο διαδίκτυο του σχεδίου νόμου για την επέκταση του Συμφώνου Συμβιώσεως και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου. Το Σύμφωνο ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια και οφείλω να πω ότι προσωπικά ως Χριστιανός διαφωνώ και με την ισχύουσα ρύθμιση, διότι αμφισβητεί τον θεσμό της οικογενείας. Όμως τώρα πρέπει να βροντοφωνάξει η συνήθως σιωπηρή πλειοψηφία: « Ως εδώ και μη παρέκει» !

Ουσιαστικά στο όνομα του προοδευτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναγνωρίζεται η συμβίωση των ατόμων του ιδίου φύλου σαν κάτι φυσιολογικό, θεμιτό, ίσως και επιθυμητό από την Πολιτεία. Η αναγνώριση  αυτής της ιδιόρρυθμης συμβιώσεως ως θεσμού, που θα παράγει έννομες σχέσεις, θα δώσει την εντύπωση ότι η κοινωνία μας είναι ευτυχής για τέτοιες καταστάσεις, τις προβάλλει ως πρότυπα στους νέους και τις επιβραβεύει. Είπαμε: Να μην αδικείται και να μην χλευάζεται κανείς για την ιδιαιτερότητα της ιδιωτικής του ζωής. Αλλά αν νομοθετηθεί το Σύμφωνο Συμβιώσεως Ομοφυλοφίλων θα είναι προσβολή για την Ορθοδοξία, για την Ιστορία μας και για τα ήθη και τα έθιμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Οι προτείνοντες το σχέδιο νόμου αδιαφορούν για την σαφή καταδίκη της ομοφυλοφιλίας από τον Απόστολο Παύλο και από την Χριστιανική διδασκαλία γενικότερα. Θέλουν να αφελληνίσουν την κοινωνία με την πολιτογράφηση πολυαρίθμων αλλοδαπών και να την αποχριστιανοποιήσουν εισάγοντας αμφιλεγόμενους θεσμούς από δήθεν προοδευμένες χώρες. Αν αποκόψουμε τον Έλληνα από την Ορθοδοξία, αν υπονομεύσουμε την οικογένεια που είναι το θεμέλιο μιας υγιούς κοινωνίας, αν γκρεμίσουμε όσα πίστευαν οι αγωνιστές του 1821, τί θα οικοδομήσουμε στη θέση τους; Ο Ντοστογιέφσκι έλεγε: Όπου δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται. Μία τέτοια κοινωνία ασυδοσίας και ανομίας ονειρεύεται για την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Παρηγορούνται ορισμένοι ότι το προτεινόμενο σχέδιο νόμου δεν επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Μην αυταπτώμεθα. Αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου το επόμενο βήμα θα είναι και η υιοθεσία ταλαιπώρων παιδιών που δεν θα ξέρουν τί σημαίνει πατρικό και μητρικό πρότυπο.

Λέγουν ορισμένοι ότι η ρύθμιση είναι υποχρεωτική επειδή υπάρχει σχετική καταδίκη της Ελλάδος  από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικιωμάτων του Ανθρώπου. Λάθος. Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την απόφαση θα δει ότι η Ελλάς καταδικάσθηκε επειδή δεν ήσαν επαρκώς τεκμηριωμένα τα επιχειρήματα των νομικών παραστατών του Ελληνικού Δημοσίου. Ας μην τα διαλύσουμε όλα!

Κ.Χ. 10.6.2015

10 comments

thomas 18 June 2015 at 10:55

Η ΝΔ που έφερε πρώτη το σύμφωνο συμβίωσης το 2008, και άνοιξε τον δρόμο για την σημερινή κατάντια, πρέπει να ντρέπεται ή όχι;
Μήπως ειναι επιλεκτική η μνήμη σας κ. Χολέβα, επειδή είστε γνωστός υποστηρικτής του εθνοαποδομητικού κόμματος της ΝΔ;
Δεν γίνεται και η πίτα άκοπη και ο σκύλος χορτάτος!

ΥΓ: Δεν ήμουν ποτέ και ούτε θα γίνω ποτέ αριστερός ή απλά υποστηρικτής αριστερών μορφωμάτων.

Reply
π.Νεκτάριος 18 June 2015 at 14:16

Αγαπητέ και σεβαστέ μου κ. Κωνσταντίνε. Νομίζω ότι η χειρότερη κίνηση ήταν να συνταχθείτε με ένα κόμμα που πρόδωσε τις προσδοκίες των χριστιανών. Ο λόγος σας έχει αποδυναμωθεί εκλαμβανόμενος ως κομματικός. Εστω και έτσι ποιές είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Μπορείτε να μας ενημερώσετε;

Reply
leon11gr 18 June 2015 at 15:11

@thomas

μέχρι πότε όποτε αρθρογραφεί ο κος. Χολέβας (τον οποίον δεν γνωρίζω προσωπικά) θα πρέπει να τον κατακρίνουμε για τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ; Με το υπάρχον εκλογικό σύστημα η μόνη πιθανότητα να εκλεγεί κανείς υπάρχει με τη συμμετοχή του στις λίστες κάποιου “μεγάλου” κόμματος και όχι με τα κόμματα που φτιάχνει ο κάθε τυχαίος και εξαφανίζονται μετά από λίγο. Φαντάζομαι όλοι θέλουμε σοβαρούς ανθρώπους στη Βουλή-Ευρωβουλή απ’ οπου κι αν προέρχονται.

Reply
Πατριώτης 18 June 2015 at 16:41

Και στην Ελλάδα πλέον

α) Η ομοφυλοφιλία είναι δεδομένη και νόμιμη.
β) Η συμβίωση ομοφύλων ωσαύτως.

Το σύμφωνο συμβιώσεως ομοφύλων είναι σωστό και δίκαιο, διότι τούς δίνει το δικαίωμα να διαθέτουν, μετά θάνατον κυρίως, τα περιουσιακά των στοιχεία, όπως αυτοί επιθυμούν.

Έστω ομοφυλόφιλος, ο οποίος εξεδιώχθη από την οικογένειά του, λόγω του “κουσουριού” του. Συζεί με κάποιον άλλον, ο οποίος τον φροντίζει και τού παραστέκεται καθ’ όλο το διάστημα ανιάτου ασθενείας του. Είναι σωστό και χριστιανικό να τον κληρονομήσουν τα ανίψια του, τα οποία ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν, ενώ ο άλλος να μην πάρει τίποτε;

Μπορεί ο κ. Χολέβας να μού απαντήσει;

Αν ο κ. Χολέβας θέλει να αποφευχθούν όλα αυτά, τότε πρέπει μάλλον να επιδιώξει την εκ νέου ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Θα το τολμήσετε, κ. Χολέβα; Ιδού η Ρόδος…

Reply
leon11gr 18 June 2015 at 21:38

@Πατριώτη

Γι αυτό υπάρχουν οι διαθήκες

Reply
thomas 19 June 2015 at 01:29

@leon11gr

Μέχρι ποτέ θα κατακρίνουμε τον κ. Χολέβα για τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;
Μεχρι να εξαφανιστουν απο την ζωη μας και την ιστορια της Ελλαδος τα προδοτικα κομματα, οι εγκληματικοι οργανισμοι της δηθεν δεξιας, που ξεπουλησαν καθε εννοια αξιας και ηθικης και διελυσαν πατριδα, εθνος και θρησκεια, φορωντας ταυτοχρονα το προσωπειο του δηθεν πατριωτη.
Μεχρι τοτε.
Οταν λοιπον διαλυθει το αποκομμα της ΝΔ και πληρωσουν ολοι οσοι εγκληματησαν κατα του εθνους και της πατριδος, τοτε θα ησυχασουμε.
Και ξερεις γιατι;
Γιατι οι απατεωνες της ΝΔ ειναι πολυ χειροτεροι απο τους απατεωνες του ΣΥΡΙΖΑ.
Εχουν εγκλωβισει επι δεκαετιες τους αγνους πατριωτες σε μια στειρα κομματοκρατια – οικογενειοκρατια, φορωντας την μασκα των πατριωτων, αλλα στην πραγματικοτητα οντας υπαλληλοι ποικιλων σκοτεινων συμφεροντων.
Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν φορεσαν ποτε καμια μασκα. Παντα ξεραμε τι ηταν.
Παρ΄ολα αυτα, οι αχρηστοι της ΝΔ με την αλλοπροσαλλη πολιτικη της υποδουλωσης και του «παση θυσια ευρω», ακομα και αυτους τους τραγικους τους εκαναν εξουσια.
Για ολα αυτα λοιπον, ο καθε νεοδημοκρατης δηθεν «πατριωτης» που περασε απο υπευθυνες θεσεις και που τωρα δηθεν κοπτεται για την Ελλαδα και την Ορθοδοξια, πρεπει πρωτα να απολογειται για ολα αυτα και μετα να εκφραζει γνωμες και ιδεες σαν μην εχει συμμετασχει ποτε στο εγκλημα.

Reply
Πατριώτης 19 June 2015 at 09:44

@ leon11gr 18 June 2015 at 21:38

Η διαθήκη προσβάλλεται από τούς πλησιέστερους εξ αίματος συγγενείς, αν δεν τούς καθιστά κληρονόμους. Ακριβώς γι αυτό χρειάζεται το Σύμφωνο Συμβιώσεως, οπότε ο “άλλος/η” αποκτά έννομο δικαίωμα ως “σύζυγος”.

Reply
leon11gr 19 June 2015 at 14:39

@thomas

συμφωνώ με όλα όσα γράφεις. Υπήρξα μάλιστα και ψηφοφόρος αυτού του κόμματος. Εϊναι ωστόσο ουτοπικό να πιστευει κανείς στην εμφάνιση μιας υγιούς κεντροδεξιάς δύναμης αποτελούμενη από αγνά στελέχη. Συνεπώς πως θα έρθει η αλλαγή; Σιγά σιγά επιλέγοντας αξίους ανθρώπους, αναγκαστικά μέσω των υπαρχόντων κομμάτων.

Reply
Γεώργιος Π. 19 June 2015 at 15:54

Αναρωτιέστε άν έχουμε θέμα επιλεκτικής μνήμης…
Τί περιμένετε από ανθρώπους πού εντάσσονται υπό τόν Σαμαρά καί τούς ομοίους του ;
Άν δέν πληρώνονται γιά ότι λέγουν ή γράφουν , τότε μάλλον υπάρχει μειωμένη αντίληψη,καί δυσκολία
νοητικής επεξεργασίας τής πραγματικότητας…
-leon 11gr -π.Νεκτ.-Thomas…..Έχουμε όφελος μέγα μέ τήν ύπαρξη κομάτων τύπου ν.δ. , πασοκ ,ποτάμια κλπ διότι μαζεύουν τέτοιους ανθρώπους, ακόμη καί σοβαρούς επιστήμονες …βεβαίως βεβαίως

Reply
ΓΕΩΡΓΙΟΣ 22 June 2015 at 10:06

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
Για όσο διάστημα τα κράτη έκοβαν το χρημα τους και το μοίραζαν στους υπηκόους τους για την εξυπηρέτησι όσων δεν ειχαν άμεση πρόσβασι στα πρόβατα, τα γελάδια, τα στάρια και τα κριθάρια, οι ομοφυλόφιλοι ηταν από ανεκτοί έως βδελυροί. Στην αρχαία Ελλάδα π.χ. οι κίναιδοι δεν ειχαν πολιτικά δικαιώματα και η Παλαιά Διαθήκη λέει να τους σκοτώνουν τους κίναιδους.
Πως γίνεται και φτάσαμε σήμερα οι κίναιδοι να παντρεύονται με άδεια του κράτους και να υιοθετουν και παιδια;!
Η απάντησι βρίσκεται στο ότι οι πλούσιοι μπορουν και κάνουν περισσότερες αμαρτίες. Αυτό που έκανε παλιά ένας Νέρωνας, τώρα το κάνουν πολλοί κίναιδοι. Σήμερα υπάρχει πολύ περισσότερο χρημα απ΄ό,τι παλιά και ο ατομοκεντρικός τρόπος ζωης δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να κάνει καθένας ό,τι θέλει αλλά να μπορει να επιβάλλη και τις απόψεις του στην κοινωνία και το κράτος. Έχουμε πόλεμο ανάμεσα σε ανώμαλους και φυσιολογικούς ανθρώπους. Ή θα ανεβαίνουμε πνευματικά ή θα κατεβαίνουμε, δεν υπάρχει σημειωτόν στην πνευματική ζωή.
Η Τράπεζα κόβει το χρημα και το μοιράζει στα κράτη, στα κόμματα, στους ιδιωτες. Επομένως, αφου δεν μας βλέπει ως πρόσωπα «κατ΄εικόνα Θεου» αλλά ως ζωα, φυσικό και επόμενο είναι να παίρνει το μέρος των ομοφυλόφιλων στα πλαίσια της ελευθερίας, της ισότητας κλπ. Γιατί να πάρη το μέρος των χριστιανων πολιτικων και της Εκκλησίας που φέρνουν αντίρρηση σ΄αυτά τα πράγματα;
Αφου η Τράπεζα ανεβάζει και κατεβάζει όποιο κόμμα θέλει στην εξουσία, σημαίνει πως δεν έχουν λόγο οι πολιτικοί και μάλιστα αυτοί που επικαλουνται και τον Θεό. Ο Θεός δεν χωράει στον τρόπο σκέψης και ζωης των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν αμαρτίες, και οι αμαρτίες δεν έχουν σταματημό. Τα ναρκωτικά με το πέρασμα του χρόνου θέλουν αύξησι της δόσης και οι σαρκικές αμαρτίες το ίδιο.
Συμπέρασμα: μην περιμένουμε από τους πολιτικούς (οι οποιοι είναι όργανα των Τραπεζων) να ενδιαφερθουν για το σταμάτημα της ηθικης κατρακύλας. «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω», αλλά επειδή κανείς δεν μπορει να σωθη από μόνος, του ας πηγαίνουμε στην Εκκλησία να μας βοηθάει ο Θεός και οι αδελφοί μας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.