Tuesday 23 April 2024
Αντίβαρο
Έρευνες

[Ανανέωση 4/7 10πμ] Έρευνα για το δημοψήφισμα της Κυριακής! Συνεχίζεται η ψηφοφορία

Το Αντίβαρο οργανώνει μία μικρή δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα της Κυριακής

pshfodeltio-dhmopshfismatos

 

[wpsqt name=”Δημοψήφισμα 2015″ type=”survey”]

 

Ανανέωση:
Παρασκευή 3 Ιουλίου, ώρα Ελλάδος 1μ.μ. Δημοσιεύουμε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας του Αντίβαρου στο παρακάτω διάγραμμα. Είναι εντυπωσιακά δύο στοιχεία.

Πρώτον, η πλήρης ισοπαλία των δύο επιλογών. Αν υπολογιστεί και το σφάλμα στις προβλέψεις, το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι μιλάμε για συνθήκες τέλειας ισοδυναμίας του ΝΑΙ με το ΟΧΙ. Αθροίζοντας τις σίγουρες και τις πιθανές ψήφους έχουμε ΝΑΙ 47.7%, και ΟΧΙ 47.0% και 5.3% αναποφάσιστους. Η διαφορά είναι αμελητέα και εντός του σφάλματος.

Δεύτερον, ο σχεδόν μηδενικός αντίκτυπος της στάθμισης με βάση την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του 2015. Σημειώνω ότι η στάθμιση γίνεται συνήθως για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της απόκλισης του δείγματος από το να είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του εκλογικού σώματος.

Τα αποτελέσματα θα ανανεώνονται τακτικά. Παρακαλώ συνεχίστε τη συμμετοχή σας στην έρευνα για περισσότερο αξιόπιστα αποτελέσματα.

 

Ανανέωση 4 Ιουλίου 10π.μ. Η ισοπαλία παραμένει με τα νεότερα δείγματα. Αμελητέα η διαφορά. Μία τάξη μεγέθους μικρότερη από το σφάλμα. Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι ο νικητής θα έχει λιγότερο από 53% (εκτός αν αλλάξει κάτι ριζικά την τελευταία ημέρα). Το διάγραμμα δείχνει τα αποτελέσματα με στάθμιση στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

dhmoskophsh-4-7-10pm

1 comment

Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 3 July 2015 at 17:36

Δέν μπορεῖ νὰ μπεῖ μετρητὴς νὰ δείχνει πόσοι ψήφισαν ;

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.