Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Άμυνα & Διπλωματία Αναδημοσιεύσεις

Το Ισραήλ προειδοποιεί την Ελλάδα: Σύντομα η Τουρκία θα γίνει πυρηνική δύναμη

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου σε μια εκτός προγράμματος συνάντηση στην Μόσχα 15 Φεβρουαρίου ότι η Τουρκία σύντομα θα έχει πυρηνικά όπλα , ανέφερε η Τουρκική εφημερίδα ZAMAN.


Σύμφωνα με αυτόν εάν το Ιράν σχεδιάσει την Α-Βόμβα , αυτό θα προκαλέσει ανταγωνισμό εξοπλισμών δίνοντας την δυνατότητα στην Τουρκία να γίνει πυρηνική δύναμη.


‘ ‘ Όχι μόνο η Τουρκία αλλά και η Σαουδική Αραβία θα θελήσει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν είναι αδιάφορη σε όλες αυτές τις διαδικασίες.’’ είπε ο Netanyahu


O Παπανδρέου έλαβε αυτή την προειδοποίηση πολύ σοβαρά υπόψη του ιδιαίτερα από την άποψη της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας η οποία ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μετά την επιδείνωση των σχέσεών της Ιερουσαλήμ με την Άγκυρα ενημέρωση η IzRus.


O πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ George Robertson σε μια έκθεση που έγινε από κέντρο Ευρωπαϊκών εμπειρογνωμόνων για τις μεταρρυθμίσεις (CER) περιέγραψε ότι τα Αμερικάνικά πυρηνικά όπλα είναι στην περιοχή της Τουρκίας στην βάση του Ιντσιρλίκ.


http://news.am/en/news/14526.html


Μετάφραση:Κα. Χριστίνα



http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_3807.html

.

2 comments

mauridhs 22 February 2010 at 08:47

Το θέμα αυτό αποτελεί ταμπού για την ελληνική στρατηγική και γεωπολιτική σκέψη.

Η προειδοποίηση του κυρίου Benjamin Netanyahu θα πρέπει να μας προβληματίσει, τόσο για το ίδιο το ζήτημα όσο και για τη σκοπιμότητά της.

Οπωσδήποτε, αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του πυρηνικού φρενοκομείου εμείς θα πρέπει να εισέλθουμε.

Από τώρα όμως θα πρέπει να μελετήσουμε τί σημαίνει πυρηνική ισορροπία ή ανισορροπία πάνω από το Αιγαίο και ποιό είναι το συγκριτικό της κόστος.

Δημήτρης Μαυρίδης

Reply
Ανώνυμος 25 February 2010 at 16:28

Και πώς μπορεί η Τουρκία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ελλάδας, χωρίς να πάθει ζημιά η ίδια;

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.