Γερμανικός τύπος κατά της Ελλάδας

Άρθρο της Ευριδίκης Μπέρση στην Καθημερινή όπου μεταφέρει άρθρο από το Γερμανικό περιοδικό Stern

«Αγαπητοί Ελληνες απατεώνες…»

Tης Ευρυδικης Μπερση / ebersi@kathimerini.gr

«Αγαπητοί Ελληνες εφοριακοί, στις 24 Φεβρουαρίου μην απεργήσετε, αλλά φορολογήστε επιτέλους τους εκατομμυριούχους σας, οι οποίοι τόσο πλουσιοπάροχα σας ανταμείβουν για να κάνετε τα στραβά μάτια.

Αγαπητοί Ελληνες γιατροί, μην απεργήσετε, αλλά φροντίστε τους ασθενείς σας, από ’δω και στο εξής χωρίς να ζητάτε φακελάκι. Και εν συνεχεία, φορολογηθείτε. Ισως χρειαστεί να περιμένετε άλλον ένα χρόνο μέχρι να παραγγείλετε την επόμενη Πόρσε σας, αλλά θα το αντέξετε.

Αγαπητοί Ελληνες συνταξιούχοι. Εμείς οι Γερμανοί δουλεύουμε μια ζωή και οι συντάξεις μας ανέρχονται μόλις στο 40% του μέσου εισοδήματός μας, είμαστε δηλαδή τέταρτοι από το τέλος στη σχετική κατάταξη του ΟΟΣΑ. Και ποιος είναι στην πρώτη θέση; Σωστά! Εσείς! Η σύνταξή σας είναι πάνω από το 95% του μέσου εισοδήματός σας, αφού δεν την υπολογίζετε με βάση όλους σας τους μισθούς, αλλά μόνο τους μισθούς των τριών ώς πέντε τελευταίων χρόνων. Με τα λεφτά που σας δίνουμε τα τελευταία 30 χρόνια, γερνάτε πολύ καλύτερα απ’ όσο μπορούμε να γεράσουμε εμείς. Σας φαίνεται δίκαιο; Αγαπητοί συνταξιούχοι της Ελλάδας, η δική σας γενιά προκάλεσε αυτά τα δεινά. Τώρα καθίστε ήσυχοι, μη βγείτε στους δρόμους και αφήστε την κυβέρνησή σας να εφαρμόσει τα σχέδιά της.» Το παραπάνω απόσπασμα είναι ένα μικρό τμήμα του άρθρου «Αγαπητοί Ελληνες», του Βάλτερ Βιλενβέμπερ, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό «Στερν».

Στο αστέρι (Στερν) όπου κατοικεί ο σοκαρισμένος από την ελληνική πραγματικότητα κ. Βιλενβέμπερ δεν υπάρχει διαφθορά, ούτε φυσικά έχουν την έδρα τους εταιρείες όπως η Siemens. Στο αστέρι του κ. Βιλενβέμπερ, το περσινό σκάνδαλο για τις μίζες που παίρνουν οι Γερμανοί γιατροί από τα νοσοκομεία, προκειμένου να στέλνουν σε αυτά ασθενείς, δεν ξέσπασε ποτέ.

«Δεν έχουμε λεφτά να συντηρήσουμε τους δρόμους μας» προσθέτει ο αρθρογράφος, «βιβλιοθήκες και κολυμβητήρια κλείνουν, ενώ κάποιες πόλεις ανάβουν το βράδυ μόνο τις μισές λάμπες γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Σε αντίθεση με εσάς, οι μισθοί στη Γερμανία έχουν πάψει να ανεβαίνουν από τότε που ήρθε το ευρώ. Και τώρα έχουμε να σώσουμε κι εσάς. Εσείς μας λείπατε.» Πρόπερσι η Γερμανία διέθεσε αμύθητα ποσά για τη διάσωση των τραπεζών της, πέρυσι εξέλεξε στην κυβέρνηση το σκληρά νεοφιλελεύθερο FDP, που εργάζεται πυρετωδώς για να περάσει όλα τα βάρη της κρίσης στους απλούς πολίτες, αλλά φέτος επιτέλους βρέθηκαν οι υπαίτιοι των προβλημάτων. Μελετώντας εμβριθώς το τηλεσκόπιό του, ο κ. Βιλενβέμπερ συμπέρανε ότι οι Ελληνες συνταξιούχοι περνούν ζωή και κότα. Αν άφηνε το ωραίο γραφείο του και ερχόταν να τους συναντήσει, θα διαπίστωνε ότι τρεις στους δέκα ζουν με λιγότερα από 450 ευρώ τον μήνα – αλλά δεν μπορεί, γιατί οι πιλότοι της Lufthansa άρχισαν χθες τετραήμερη απεργία, χωρίς καν να ρωτήσουν τη γνώμη των Ελλήνων αρθρογράφων.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_23/02/2010_391803

Πρωτοσέλιδο του Γερμανικού περιοδικού FOCUS στις 22 Φεβρουαρίου 2010 με τίτλο «Οι απατεώνες της οικογένειας του ευρώ» και μία επεξεργασμένη εικόνα της Αφροδίτης της Μήλου

http://www.focus.de/magazin/videos/focus-titel-betrueger-in-der-euro-familie_vid_15672.html

Play

.

(467) αναγνώσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *