Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Πολιτική & Κοινωνία Στέλιος Παπαθεμελής

Εθνική συνεννόηση για Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας

papathemelis 2Στις επικείμενες εκλογές καλούμε τον Λαό να τιμήσει κόμματα και πολιτικούς που πιστεύουν στην απόλυτη αναγκαιότητα της εθνικής συνεννόησης με άμεσες προτεραιότητες την αποκοματικοποίηση του κράτους (όνειδος οι προηγηθείσες διακομματικές κατανομές 3-2-1!), την αναθεμελίωση της δημόσιας διοίκησης, την αναστήλωση της Παιδείας και την επαναφορά της στην κοίτη των μεγάλων ελληνικών αξιών της ζωής.

 

Η κρίση που βιώνουμε είναι ολόπλευρη. Οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική, πνευματική, τελικά εθνική κρίση. Η σοβαρότητά της απαιτεί Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας. Δηλαδή κυβέρνηση των αρίστων με συνείδηση διακονίας.

 

Ο μείζων Ελληνισμός ασφαλώς και διαθέτει ουκ ολίγους σοφούς, τιμίους και ικανούς. Οι πολιτικές ηγεσίες ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος οφείλουν να συνειδητοποιήσουν την επιτακτική προτεραιότητα να ανακαλύψουν ανάμεσα στους εγγύς και τους μακράν των κομμάτων τους, τους αρίστους, κοινοβουλευτικούς και εξωκοινοβουλευτικούς. «Αι ημέραι πονηραί  εισί» και οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε «εξαγοραζόμενοι τον καιρόν» (Απ. Παύλος).

 

Η χώρα έχει ανοιχτό και διαρκές πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Το κεφάλαιο αυτό λείπει προκλητικά από την προεκλογική ατζέντα όλων των κομμάτων. Οι πάντες το αντιπαρέρχονται  ωσάν να μην υπάρχει.

 

Στο μεταξύ:

α) Κλιμακώνονται οι καθημερινές έργω προσβολές της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία.

β)  Αποθρασύνεται η Αλβανία η οποία κατεδαφίζει ιερούς ναούς μας και αξιώνει επανακαθορισμό θαλασσίων συνόρων.

γ) Τα ασήμαντα Σκόπια εξακολουθούν να σφετερίζονται το όνομά μας και μας χλευάζουν για την ανικανότητά μας να επιβάλουμε την παύση της προσβολής.

δ) Ανεχόμαστε η Θράκη μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι του Προξενείου και των πρακτόρων της. Άγκυρας.

 

Τέλος ε) Ερημοδικούμε προκλητικά έναντι των  σοβαροτάτων εξελίξεων στη Μεγαλόνησο. Στην Κύπρο ξένες δυνάμεις και εγχώριοι ανανιστές απεργάζονται από κοινού «λύση» που, αν κατορθώσουν να την περάσουν , θα σημάνει τον εξανδραποδισμό του Ελληνισμού. Η επίσημη Ελλάς μέχρι στιγμής είναι δραματικά απούσα.

 

Το βάρος ανήκει στην επόμενη μέρα, όπου οι ηγεσίες έχουν χρέος να παραμερίσουν ό,τι μας χωρίζει και να δυναμώσουν  ό,τι μας ενώνει. Έτσι θα πετύχουν να ανοιχτούν σε ό,τι καλύτερο, να αφήσουν πίσω το καχεκτικό και αναποτελεσματικό κράτος και να ανοικοδομήσουν στη θέση του τίμιο και ισχυρό.

 

Ωστόσο στις 20/9 τον πρώτο και τελευταίον λόγο έχουν οι πολίτες.

Αυτήν την ημέρα, κατ’ εξοχήν αυτήν δεν πρέπει να ξεχνούν τον σοφό λόγο του Αντισθένη ότι τα κράτη αφανίζονται όταν οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους φαύλους από τους τίμιους  «Τας πόλεις απόλλυσθαι όταν μη δύνωνται τους φαύλους από των σπουδαίων διακρίνειν».

Καλή Φώτιση!

 

1 comment

seanour@gmail.com 12 September 2015 at 11:37

Ολοταχώς πρός αφανισμό…τουλάχιστον τά τελευταία τριάντα χρόνια.
Καί ξέρουμε ότι η κατηφόρα αυξάνει τήν ταχύτητα…
Γ.Π.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.