Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Πολιτική & Κοινωνία

Οι μάσκες των αυλικών του 4ου Ράιχ έπεσαν

Οι μάσκες των αυλικών του 4ου Ράιχ έπεσαν
Από Factorx | Πεμ. 25 Φεβ 2010, 21:12 στην/στις κατηγορίες Επισημαίνουμε, Πρώτη Σελίδα.
Του Ρεπόρτερ


Δύο άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας αποδεικνύουν ότι ο φιλογερμανισμός αποτελεί τμήμα του DNA κάποιων διαχρονικών εγχώριων συστημάτων εξουσίας στην πολιτική, στον Τύπο και στους κόλπους της οικονομικής ελίτ. Στην Ελλάδα αν και υπήρξε Ρωσικό, Αγγλικό και Γαλλικό κόμμα, δεν χρειάστηκε ποτέ να δημιουργηθεί Γερμανικό. Η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε φροντίσει πάντοτε να καθιστά αντιληπτή, έστω και διακριτικά την παρουσία της.


Στη χρονική συγκυρία που η Ελλάδα δέχεται εντονότατες πιέσεις και επιθέσεις από την γερμανική κυβέρνηση και τον εντεταλμένο γερμανικό Τύπο οι ελληνικές εφημερίδες «Η Καθημερινή» και «Το Βήμα» άγχονται για το σφοδρό κύμα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει εντός του εγχώριου πολιτικού συστήματος, αλλά και στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Πιέζουν έτσι με τον τρόπο τους το πολιτικό σύστημα και τους πυρήνες της αντίστασης στην γερμανική επίθεση, να δεχτούν το πακέτο που προτείνει η Γερμανία για, δήθεν, έξοδο από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.  


Η «Καθημερινή» υπερτονίζει στην πρώτη σελίδα της έκδοσης της 24ης Φεβρουαρίου 2010 ότι η Ελλάδα βρίσκεται «Στα πρόθυρα άκριτου λαϊκισμού κατά της Γερμανίας».  Προφανώς η ιστορική (με όλη τη σημασία της λέξεως) εφημερίδα ήθελε να αναφερθεί σε «άκρατο» και όχι σε «άκριτο» λαϊκισμό, το οποίο βέβαια δεν στέκει. Εξ’ άλλου ο οποιοσδήποτε «Γερμανός» θα μπορούσε να υποπέσει σε αυτό το σφάλμα.


Το «Βήμα» σε ένα εξίσου με εκείνο της «Καθημερινής» κατευθυνόμενο και ρηχό άρθρο χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία του Προέδρου της ελληνικής βουλής κου Φίλιππου Πετσάλνικου προς τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα για τα εμετικά δημοσιεύματα των γερμανικών περιοδικών, όπως του Focus «Απόπειρα φίμωσης»!!!


Βέβαια η ευαισθησία των δύο συγκεκριμένων εφημερίδων δεν υπήρξε το ίδιο μεγάλη, όταν η Ελλάδα επί μήνες δεχόταν και ανεχόταν τα υποτιμητικά σχόλια των ΜΜΕ της Γερμανίας. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν η σχέση κάποιων «θεσμικών» εκδοτικών συγκροτημάτων, με τα γερμανικά συμφέροντα είναι οργανική. Την ειδική σχέση εγχώριων «διαμορφωτών» της κοινής γνώμης με την Γερμανία θα αναζητήσει κανείς … δεκαετίες πριν.  


Σήμερα η Γερμανία έχει χάσει το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα, υπό την έννοια ότι δεν ελέγχει πλήρως το πολιτικό σύστημα, όπως συνέβη τουλάχιστον τις δύο προηγούμενες δεκαετίες (Βλέπε «Το Χαμένο Παιχνίδι της Γερμανίας»). Οι υποτακτικοί του 4ου Ράιχ δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν στα κόμματα εξουσίας και οι κονδυλοφόροι υποστηρικτές των γερμανικών συμφερόντων, οι οποίοι αξιοποιούν τα προϊόντα υποκλοπών ως πληροφορίες για να συντάσσουν τα κείμενα των ρεπορτάζ τους ακολουθούν αργά, αλλά σταθερά των δρόμο της απαξίωσης. Ο ρόλος γερμανικών κολοσσών όπως η SIEMENS έχει αποκαλυφθεί, όπως έχουν αποκαλυφθεί οι εγκέφαλοι της διάβρωσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος που κατέστησε την Ελλάδα γερμανικό προτεκτοράτο, ενώ, βέβαια, το γερμανικό κράτος να έχει αποζημιώσει ποτέ την Ελλάδα για τις θηριωδίες των Ναζί.  Αλλά στην Ελλάδα υπάρχει πάντοτε η ισχυρή παράδοση των … Γερμανοτσολιάδων, οι οποίοι επί δεκαετίες μεγαλούργησαν και προϋπήρξαν βέβαια του 3ου Ράιχ.


 Από τα χρόνια του Όθωνα, μέχρι την μικρασιατική καταστροφή, από την αδίστακτη δράση των Γερμανοτσολιάδων και των «ελληνικών» κυβερνήσεων στα χρόνια της Κατοχής μέχρι τη Φρειδερίκη, από τον «κύκλο της Φρανκφούρτης» μέχρι το σκάνδαλο με τα Μαύρα Ταμεία της SIEMENS, από τη διακυβέρνηση Σημίτη μέχρι το ξεπούλημα της Deutsche Telecom στον ΟΤΕ  ο κοινός παρονομαστής είναι ένας: γερμανικός παράγοντας.


Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς τους σύγχρονους συνεργάτες των Γερμανών, έστω και αν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, έστω και αν κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα. Εξ’ άλλου προϋπήρχαν.

http://www.antinews.gr/?p=35395#comment-403091

.

1 comment

Ανώνυμος 28 February 2010 at 16:34

Η Ιστορία, πάντως, άλλα λέει. Σε δύο παγκοσμίους πολέμους, η Ελλάδα βρέθηκε απέναντι στην Γερμανία και αυτό απηχούσε το λαϊκό αίσθημα. Οι Γερμανοί ουδέποτε ήσαν συμπαθείς στην Ελλάδα.

Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι η Γερμανία κρατούσε πάντα φιλοτουρκική στάση, ήταν αρκετό για να στρέφει τους Έλληνες στο αντίπαλο στρατόπεδο. Οι Γερμανοί εξεπαίδευσαν τον τουρκικό (οθωμανικό) στρατό και συμβούλεψαν τους Νεότουρκους για τις γενοκτονίες. Το σφαγέα Κεμάλ είχε ο Χίτλερ για πρότυπό του.

Καλό θα είναι να αποφεύγονται γενικεύσεις, όπως τις παραπάνω, που οδηγούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.