Στη Βουλγαρία διαφημίζουν χάρτη με Ελληνικά εδάφη

03 Μαρ 2010
Με τίτλο «Η Φιλιππούπολη αψήφησε τον Έλληνα Πρόξενο», η εφ. «ΤΕΛΕΓΚΡΑΦ» γράφει: «ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Φιλιππούπολης, Ίλκο Ιλίεφ, δήλωσε με πείσμα ότι “δεν θα αποσύρουμε τις αφίσες για την 3η Μαρτίου, ανεξάρτητα αν αρέσει ή όχι αυτό στον Έλληνα Πρόξενο. Αυτή είναι η δική μας ιστορία“.
Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές αποτέλεσε η δυσφορία του Έλληνα Προξένου στη Φιλιππούπολη, Ν. Πιπερίγκου, για τις αφίσες στην πόλη, στις οποίες απεικονίζεται χάρτης της Βουλγαρίας που συμπεριλαμβάνει σημερινά ελληνικά εδάφη. “Στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουν οδοί “Βασιλείου Βουλγαροκτόνου”, πρέπει εμείς να θυμώνουμε;”, ρώτησε ο Ίλκο Ιλίεφ.
Συνολικά 10 είναι οι αφίσες για την εθνική εορτή σε μεγάλα σταυροδρόμια της πόλης. Ο Αντιδήμαρχος, Πέτκο Ατανάσοφ, παραδέχθηκε ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά, αλλά τα περασμένα χρόνια κυκλοφορούσαν πάνω από 20.000 ευχητήριες κάρτες με τον ίδιο χάρτη της Βουλγαρίας του Αγίου Στεφάνου».

http://dragoumanos.blogspot.com/2010/03/blog-post_676.html

.

(324) αναγνώσεις

3 comments

 1. Τελικά η Βουλγαρία ξεφεύγει από τον ορθόδοξο άξονα της προηγούμενης πενταετίας και καλλιεργεί ένα εθνικισμό σε βάρος των ελληνικών δικαίων.Κρίμα γιατί η πολιτική της αυτή
  εξυπηρετεί καθαρά τα σχέδια της Τουρκίας που θέλει διχόνοια στα Βαλκανία για να θέσει υπό
  την επιρροή της τις περιοχές που κατοικούν ισλαμιστές.
  Η ελληνική διπλωματία πρέπει να κινηθεί σε δύο επίπεδα.Αφενός να καταγγείλει στα διεθνή
  φόρα την ακραία συμπεριφορά της Βουλγαρίας ώστε να υπάρξουν κυρώσεις και αφετέρου να
  προσπαθήσει μέσω των πολιτικών και επιχειρηματίων να απομονώσει τις βουλγαρικές σωβινιστικές φωνές και να απομακρύνει την Βουλγαρία από τον Γερμανοτουρκικό άξονα.
  Νεκτάριος Κατσιλιώτης
  Ιστορικός-Εκδότης

 2. Δεν παίζετε σαν θυμωμένος σκύλες. Εσείς, οι Έλληνες, πιστεύω ότι οι Βούλγαροι είναι κάποιο είδος των ηλιθίων. Έχουμε το δικαίωμα να τυπώσει ό, τι τους χάρτες που θέλουμε. Το San Stefano Συνθήκη μας δίνει τεράστιες περιοχές στις οποίες ζουν οι Βούλγαροι. Αυτή είναι μια ένδοξη στιγμή από την ιστορία μας και δεν μπορείτε να το πάρετε από εμάς! Εμείς δεν μπορεί πλέον ανεχόμαστε ύβρεις σας.

 3. Από ένδοξες στιγμές φίλε μου δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο με περισσότερες και πιο λαμπρές από την δική μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *