Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Κωνσταντίνος Χολέβας

Η κληρονομιά του 2015 στα εθνικά θέματα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας.

anastasiadhs-akintziii-thumb-large

Τί αφήνει πίσω του το 2015 στα Εθνικά μας Θέματα; Τίποτε το θετικό είναι η άμεση διαπίστωση. Η κυβέρνηση Τσίπρα πειραματίζεται επικινδύνως σε όλους τους τομείς. Πώς να χειρισθείς τα Εθνικά Θέματα όταν δεν πιστεύεις στην έννοια του Έθνους, στην εθνική ταυτότητα και στη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού;

Το μεγαλύτερο λάθος είναι η πολιτική των ανοικτών συνόρων και η αλλαγή στη νομοθεσία περί ιθαγενείας. Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, αλλά μόλις ανέβηκε στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολλαπλασιάσθηκε ως διά μαγείας το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα. Το πρώτο επτάμηνο του 2015 οι παρατύπως εισελθόντες στη χώρα μας ήσαν πενταπλάσιοι από όσους εισήλθαν το αντίστοιχο επτάμηνο του 2014 με κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά. Η νέα νομοθεσία περί παροχής της ιθαγενείας σε τέκνα μεταναστών μόλις εγγραφούν στην Α΄ Δημοτικού αφ’ ενός  παραβιάζει σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφ’ ετέρου  αποτελεί κίνητρο για την έλευση περισσοτέρων αλλοδαπών άρα και φανατικών ισλαμιστών.

Στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων η χρονιά ξεκίνησε με την απαράδεκτη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι η ΠΓΔΜ δεν έχει αλυτρωτική ιδεολογία και έκλεισε με την πρόσφατη επίσκεψη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ  Νίκολα Πὀποσκι στην Αθήνα και με την κοινή διαπίστωση ότι ουδεμία πρόοδος υπάρχει. Μεσολάβησε η λίαν ενδιαφέρουσα δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στις 20.5.2015 ότι η γειτονική μας χώρα οδηγείται σε χαλαρή συνομοσπονδιακή μορφή με μεγάλη πιθανότητα διασπάσεως μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας.

Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν βελτιώθηκαν. Ούτε στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών ούτε στο ζήτημα της ρυθμίσεως των θαλασσίων ζωνών. Θυμίζω τις συνεχείς επιθέσεις κατά Ορθοδόξων Ναών και τον εποικισμό ελληνικών περιοχών από Τσάμηδες και άλλους φανατικούς με απτό αποτέλεσμα την ήττα του υποψηφίου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στις δημοτικές εκλογές για τη Χειμάρρα.

Τα ελληνοτουρκικά σκιάζονται από τον δόλιο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό και από τις προκλήσεις στη Θράκη. Βεβαίως ευθύνονται και ελληνικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ, που άφησαν τον Νομό Ροδόπης χωρίς Χριστιανό Βουλευτή. Πάντως η Τουρκία, παρά την αλαζονεία των Ερντογάν και Νταβούτογλου, έχει σοβαρότατα προβλήματα με τη διαρκή εξέγερση των Κούρδων και με την επιδείνωση των Ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Η προσοχή μας κατά τη νέα χρονιά πρέπει να είναι στραμμένη στο Κυπριακό. Διαφωνώ ριζικά με την αισιοδοξία ορισμένων για τα χαμόγελα του Τουρκοκυπρίου Ακιντζί. Ο Νίκος Αναστασιάδης οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα αν έλθει σχέδιο ίδιο ή χειρότερο από το απορριφθέν διχοτομικό του Ανάν.

Το μείζον Εθνικό Θέμα είναι η Παιδεία. Ας κρατήσουμε μακριά τους εθνομηδενιστές!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.