Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Δημογραφικό Ελληνική πολιτική Θράκη Ραφαήλ Καλυβιώτης

Κίνδυνος Εδαφικού Ακρωτηριασμού

thraki_syrizaΤου Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δέχεται την μία ήττα μετά την άλλη. Η χώρα δεν διαθέτει πυξίδα. Πλην της οικονομικής αποδυνάμωσης, η μαζική εισροή μεταναστών αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Οι σκηνές στα ελληνικά νησιά, στον Πειραιά και στην Ειδομένη δεν αποτελούν εικόνες μίας οργανωμένης Δυτικής χώρας. Η επιλογή της πολιτικής των ανοικτών συνόρων της κυβέρνησης είτε από αριστερή ιδεοληψία είτε ως μία δήθεν απειλή προς την Ευρώπη είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των συνόρων των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και ουσιαστικά την κατάλυση της συνθήκης Σένγκεν. Ακόμα και τα Σκόπια απέδειξαν ότι μπορούν να προστατεύουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα καταπατώντας την ίδια ώρα τα δικά μας.

Μία χώρα λοιπόν όταν είναι αποδυναμωνένη οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά ενώ βρίσκεται σε ένα ασταθές και εχθρικό γεωγραφικά περιβάλλον τότε βρίσκεται σε κίνδυνο. Και αυτό δεν αποτελεί εκτίμηση αλλά ιστορικό δίδαγμα. Όποτε η Ελλάδα στην σύγχρονη ιστορία της βρέθηκε σε παρακμή ο κύκλος της κρίσης έκλεινε με μία τραγωδία. Όποιος δε έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτό είναι αδύνατον λόγω της ΕΕ και του ΝΑΤΟ καλύτερα να θυμηθεί τί συνέβη στην Κύπρο και στα Ίμια. Μπορεί βέβαια να μην ακρωτηριαστεί η πατρίδα εδαφικά αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να αναγκαστεί να εκχωρήσει ένα μέγα μέρος του υποθαλάσσιού της πλούτου. Διότι είναι τουλάχιστον περίεργο όταν μία χώρα είναι οικονομικά καταβαραθρωμένη να μην δειξάγεται καμμία συζήτηση για το πότε θα γίνει η εξόρυξη των κοιτασμάτων της. Αντιθέτως, ούτε ΑΟΖ δεν καταφέραμε ακόμα να οριοθετήσουμε. Η αναβολή αυτή είναι το λιγότερο ύποπτη.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να απεθνικοποιήσει την παιδεία με προεξάρχοντα τον ηγέτη των αναθεωρητών κ. Λιάκο, αρνείται την επίσκεψη ιεραρχών στα σχολεία για να μιλήσουν και έχει ως προτεραιότητα την ανάδειξη καλλιτεχνών σημαντικότερη επιτυχία των οποίων αποτελούν θεατρικές παραστάσεις με «παλλόμενα πέη», η Τουρκία κατάφερε να αιχμαλωτίσει 28 ευρωπαϊκές χώρες στα οικονομικά και πολιτικά της «θέλω». Η διαχείριση του μεταναστευτικού εν συνδυασμώ με την παρουσία του ΝΑΤΟ δεν θα αργήσει να αποτελέσει ένα γεγονός μέσω του οποίου θα καταστεί εφικτή η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, η μουσουλμανική πτέρυγα της Βουλγαρίας που συνορεύει με την Θράκη έχει άριστες επαφές με τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου. Η δε τράπεζα Ζιράατ, τουρκική τράπεζα στην Κομοτηνή, φημολογείται ότι βοηθά με χρηματοδότηση την αγορά οικοπέδων πτωχευμένων Ελλήνων από μουσουλμανικούς πληθυσμούς φίλια προσκείμενων στην Τουρκία. Και, επειδή δεν έχουμε κανένα έλεγχο επί του τουρκικού προξενίου ενώ ταυτοχρόνως έχουμε παραδώσει τους Πομάκους στους Τούρκους με την αδιαφορία μας ο κίνδυνος για την αναστροφή των πληθυσμιακών δεδομένων είναι πλέον ορατός στην αναλογία Ελλήνων και Τουρκόφιλων. Δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι ο Νταβούτογλου ρητώς έχει υποστηρίξει στο βιβλίο του ότι στην Θράκη πρέπει να εφαρμοσθεί το επιτυχημένο υπόδειγμα της Κύπρου.

Οι σύγχρονες στρατιωτικές επεμβάσεις γίνονται αιφνιδιαστικά και χρονικά ταχύτατα εντός ολίγων ημερών. Υπενθυμίζω ότι υπάρχει και δικαστικό προηγούμενο με την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης για το Κόσοβο. Χρειάζεται δηλαδή μόνον μία αίτηση για πληθυσμούς που είναι πολιτισμικά όμοιοι, οικονομικά αυτοτελείς, γεωγραφικά συνορεύοντες και αποφασισμένοι να ανεξαρτητοποιηθούν για να καταστούν ανεξάρτητο κράτος. Μόνη διέξοδος από το τέλμα η παρούσα Βουλή να συμφωνήσει στον σχηματισμό Κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων και τεχνοκρατών για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η οποία θα κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ούτε να σκέπτομαι δεν θέλω διαφορετικά το τί θα γίνει.

*Πολιτικός Επιστήμων, Συντονιστής Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών

rkaliviotis@gmail.com

1 comment

Δέσποινα Στεφανίδου 21 April 2016 at 11:55

Kαλημέρα.
Ήδη μας κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. ΄Εχει καταστρατηγηθεί το Σύνταγμα.
Και ποιός μας εγγυάται ότι οι τεχνοκράτες και οι εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες που θα τοποθετηθούν δε θα είναι ελεγχόμενες από τα ίδια κέντρα που ελέγχουν και τους τωρινούς ;

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.