Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Αναδημοσιεύσεις Μακεδονία

«To 'Bόρεια Μακεδονία' κοντά στο πλαίσιο της λύσης που θέλουμε» λέει ο Δ.Δρούτσας

Η Αθήνα επιθυμεί άμεσα λύση στο θέμα της ονομασίας ΠΓΔΜ, δηλώνει ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας, σημειώνοντας ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι κοντά στο πλαίσιο της λύσης που περιγράφει η Ελλάδα.


Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Δρούτσας ξεκαθαρίζει ότι αν η λύση αυτή απορριφθεί από τα Σκόπια, τότε ο κ. Γκρούεφσκι θα πρέπει να εξηγήσει εκείνος στους συμπολίτες του γιατί στερεί από τη χώρα την ευρωπαίκή της τροχιά.


Λίγα 24ωρα προτού αναχωρήσει για την Αγκυρα, ο κ. Δρούτσας στέλνει μήνυμα στην Τουρκία: «τα θετικά μηνύματα Ερντογάν πρέπει να γίνουν πράξη.


Σε ερώτηση σχετικά με την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, απαντά: «Δεν φοβόμαστε τίποτα. Οφείλουμε όμως να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».


Καλεί μάλιστα την Αγκυρα να αναλάβει τις ευθύνες της, τονίζοντας ότι η αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ατυχήματος.


 αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται αισιόδοξος για την οικονομική κατάσταση: «Θα τα καταφέρουμε , δεν υπάρχει αμφιβολία. Θα τα καταφέρουμε με την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Κόντρα στην ανέξοδη και αδιέξοδη αντιπολίτευση που ευαγγελίζεται συνταγές καταστροφής. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.»


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1122804

.

1 comment

Πατριώτης 6 April 2010 at 16:46

Ο κ. Δρούτσας εκφράζεται σε πρώτο πληθυντικού, “Θέλουμε”. Ποιοι; Η κυβέρνηση, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση (πλην ΛαΟΣ), ποιοι;
Συμφωνεί η πλειοψηφία των Ελλήνων και δη των Μακεδόνων; Έθεσαν το θέμα στην άμεση κρίση του λαού; Αλλά είπαμε, η Ελλάδα είναι μία “δημοκρατική” χώρα, όπου τα δημοψηφίσματα απαγορεύονται.

Ο κ. Δρούτσας ήθελε και το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Εκεί, όμως, έγινε δημοψήφισμα και επεκράτησε η θέληση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.