Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Εκκλησία

Ρήξη με την Αθήνα και άρση Αυτοκεφάλου

Είναι ήδη έτοιμη η ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ υπέρ του πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη από το Φανάρι! Η Θετική Απόφαση έχει ΔΥΟ σκέλη, σύμφωνα με Εκκλησιαστικούς παράγοντες. ΡΗΞΗ με την Εκκλησία της Ελλάδος, με σκοπό την ΑΡΣΗ της Επιτροπιακής Διοικήσεως Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Β. Ελλάδα και το Αιγαίο και, μακροπρόθεσμα, την ΔΙΑΚΟΠΗ Σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας. Και, άρα, την ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ των Θεσμικών Κανόνων και της Συνταγματικής Κατοχυρώσεώς τους, με τελικό στόχο την ΑΡΣΗ της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την κατάπαυση κάθε αντικειμενικής φωνής, την καθαίρεση των Κληρικών, «Επισκόπων» και Πρεσβυτέρων, την ενσωμάτωση στον συγκριτιστικό Οικουμενισμό και την ψευτοαναβάθμιση της ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ, με πρώτο τον Πάπα της Ρώμης.

Δεύτερο τον «Πάπα» Κωνσταντινουπόλεως, με άμεσο αποτέλεσμα, όπως πιστεύει ο κ. Βαρθολομαίος, ότι με αυτή την κίνηση θα κλείσει όλα τα Μέτωπα και, κυρίως, θ’ αποδυναμώσει στο διηνεκές την λεγόμενη ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ και το Πατριαρχείο. Αυτό το «σχέδιο», δεν προσφέρει τίποτε άλλο, παρά την ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΗ, κατά το Κανονικό Δίκαιο, δικαιολογία για την ενορχηστρωμένη Εφαρμογή του παραπάνω Σχεδίου.


Όσο για την περίπτωση που το ΣτΕ δεν δεχθεί την καθαίρεση του ΙΑΚΩΒΟΥ ΑΡΜΕΝΗ, που σκανδάλισε τον Λαό της Ελλάδος (γνωστή η όλη ιστορία), αυτό το τεράστιο πράγματι πρόβλημα, έχει απάντηση: Ο προσωπικός βίος του κληρικού δεν μπορεί να είναι αναντίστοιχος με το ήθος που απαιτείται και με το οποίο παρουσιάζεται στους Πιστούς και γενικά στον Λαό!


Αλλοίμονο, αν μετά από τόσες καταδίκες, κασέτες, ιστορίες στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, παγκάρια και λοιπά, συν το 1 ½ δισ. που το χρειαζόταν για τα γεράματά του, όπως είπε, ΤΟΤΕ η ΟΛΗ ιστορία είναι καλά «δουλεμένη», καλά προχωρημένη» και κρύβει πολλά και από Αθήνα και από Φανάρι.


Και πρέπει, τέλος, να αναλογισθεί το Φανάρι ότι η όποια Επιστροφή Μπεζενίτη, με κάποιο τίτλο ή πρώην Αττικής, θα ξεσηκώσει ιστορίες, τις οποίες μάλλον, όπως το πάνε, επιδιώκει το Φανάρι. Αλλά, ας είναι έτοιμο και να τις χρεωθεί.

Πηγή

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.