Η σημερινή πολιτική κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια του ομαλού. Έχει συγχύσει τα πιο απλά πράγματα, τα αυταπόδειχτα, έχει γίνει ένας δαιδαλώδης γρίφος όπου δεν μπορούμε πια να βρούμε την άκρη. Πάμε κατευθείαν στον όλεθρο χωρίς κανένας να κρατά το φρένο, αλλά όλα σχεδόν τα κόμματα-με εξαίρεση το ΕΥΡΩΚΟ- χειροκροτούν τον τηλεκατευθυνόμενο  τιμονιέρη στη πορεία εξολόθρευσής μας.

Ρεαλισμός. Τι είναι ρεαλισμός στη τωρινή φάση αλλά και από τον καιρό της τούρκικης εισβολής; Αυτός έχει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ερμηνείες. Η μια μιλά για συμβιβασμό με τα κατοχικά δεδομένα αφού ηττηθήκαμε στον πόλεμο και τώρα πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα. Ας είμαστε ρεαλιστές, διακηρύττουν, δεν μπορούμε να διεκδικούμε το δίκαιο και τις Αξίες της Ε.Ε. ή των Η.Ε. Να παραδώσουμε «μέρος» των δικαιωμάτων μας στον κατακτητή για να τον εξευμενίσουμε να μας αφήσει να ζήσουμε, έστω και υπό κηδεμονία. Σ΄ αυτή την περίπτωση ρεαλισμός σημαίνει ηττοπάθεια, εθελοδουλία, εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και συνεχή ανασφάλεια, αφού θα είμαστε κάτω από τη θέληση και τις επιθυμίες αυτών που αναγνωρίσαμε ως των ισχυρών κηδεμόνων μας. Να κάνουμε συνομιλίες και να παραχωρήσουμε αυτό που μας ζητούν- να μετατρέψουμε σε τούρκικο κράτος ένα μέρος της πατρίδας μας, για να ζήσουμε ειρηνικά κάτω από το φόβο της ισχυρής Τουρκίας.

Η  άλλη ερμηνεία του ρεαλισμού σχετίζεται με αυτό που επιδιώκει ο αντίπαλος. Ποια λύση θέλει η Τουρκία; Για να είμαστε ρεαλιστές, η Τουρκία από το 1956, με τη συμπαράσταση της Αγγλίας, έχει θέσει ως στόχο της την «ανάκτηση» της Κύπρου ολόκληρης. Δεν θα δεχθεί με κανένα τρόπο να πάρει κάτι λιγότερο. Άρα με τις όποιες συνομιλίες θα καταλήξουμε εκεί που θέλει η Τουρκία και οι σύμμαχοί της, Άγγλοι και Αμερικανοί: την τουρκοποίηση όλης της Κύπρου. Επομένως γιατί συνεχίζουμε τις συνομιλίες με τον κλητήρα της Τουρκίας και κάνουμε συνεχείς υποχωρήσεις αφού γνωρίζουμε ότι θα δεχθεί  παρά μόνο τη λύση που θα της παραδίδει όλη την Κύπρο;

Η μόνη ρεαλιστική πολιτική για μας είναι να σταθούμε σε θέσεις αρχών και να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με αποφασιστικότητα και χωρίς ηττοπάθεια, χωρίς δουλική εξυπηρέτηση των ισχυρών, την επιδίωξη λύσης αρχών. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο, είναι όμως η μόνη ρεαλιστική πορεία για σώσουμε την πατρίδα μας, αναμένοντας ευνοϊκότερες διεθνείς συνθήκες.

Η σημερινή πορεία μας οδηγεί μόνο στην παράδοση της πατρίδας μας στην Τουρκία.

 


 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *