Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Οικονομία

Πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία

27 |4 |2010 08:08

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, πώς η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι η υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.


Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύλληψη και έργο μεγαλομανίας, αποτελεί τρανό παράδειγμα συνολικής κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης των πόρων του ελληνικού λαού. Μια μεγαλειώδης διοργάνωση, που ελάχιστοι πήγαν να δουν ζωντανά, που δεν γέμισε τα στάδια και τα γήπεδα, μια διοργάνωση της “ντόπας”, που ξεφτίλισε την ψυχή μας και την περηφάνειά μας μέσα από παραδείγματα όπως του Κεντέρη και της Θάνου, που χώρισε την Ελλάδα στα δύο, σε εκείνους που κονόμησαν, τους μισθοφόρους, τον στρατό της Γιάννας που έτρωγε με χρυσά κουτάλια αμειβόμενος πλουσιοπάροχα και προκλητικά σε σχέση με την κοινωνία και στους άλλους, τους πολλούς, που είδαν το βιος τους να απεμπολείται προς όφελος δήθεν της Ελλάδας και της κοινωνίας, ένα βιος που κατέληξε στις τσέπες των εργολάβων, των προμηθευτών, των κρατικοδίαιτων, των εκατοντάδων άχρηστων που μάζεψαν η Γιάννα και το σινάφι της και ζούσαν στην υγειά του κορόιδου, του ελληνικού λαού.


– 50 δισ. ευρώ για έργα υποδομών, γήπεδα και διοργάνωση


Για να διοργανωθεί η χρυσή Ολυμπιάδα της ματαιοδοξίας και της μεγαλομανίας, δανεισθήκαμε ως κράτος τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, για να γίνουν έργα υποδομής που δεν χρειάζονταν, οδικοί άξονες της υπερβολής, κτίρια που σήμερα μένουν εγκαταλελειμμένα, στάδια, γήπεδα και εγκαταστάσεις που στοιχειώνουν και αποτελούν σημείο συνάθροισης τοξικομανών και εγκληματικών στοιχείων. Μια παραλιακή ζώνη παρατημένη στην τύχη της εξαιτίας των ανίκανων διοικούντων. Και εκείνων που έφτιαξαν άχρηστα γήπεδα και στάδια και εκείνων που τα εγκατέλειψαν, όπως άλλωστε και ολόκληρη τη χώρα, στην τύχη τους.


Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ


Η υπόθεση της Ολυμπιάδας αναδεικνύει απερίφραστα και ξεκάθαρα τη συνολική ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, τη συνολική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και την τεράστια ευθύνη όλων όσοι ενασχολήθηκαν ενεργά με τη διαχείριση των αγώνων, με τον Αθήνα 2004.


Είναι τεράστια ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που αποδέχτηκαν την Ολυμπιάδα της ματαιοδοξίας, που ταυτίστηκαν με τη μεγαλομανία της Γιάννας Αγγελοπούλου, που οδήγησαν τη χώρα σε έναν υπέρμετρο δανεισμό 50 δισ. ευρώ και πλέον, που κατέληξαν στις τσέπες των προνομιακών εργολάβων και προμηθευτών.


Είναι τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που ό,τι παρέλαβε το διέλυσε, που άφησε τα κτίρια, τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις να μαραζώσουν, που επέδειξε παντελή ανικανότητα να ελέγξει τα όσα συνέβησαν στους Αγώνες και δεν έκανε τον στοιχειώδη διαχειριστικό έλεγχο.


Είναι τεράστια ευθύνη της Γιάννας Αγγελοπούλου και των συνεργατών της για την παταγώδη αποτυχία, για τις υπερβάσεις των προϋπολογισμών, για τον στρατό των εκλεκτών και των μισθοφόρων, χωρίζοντας την Ελλάδα στα δύο, δημιουργώντας τότε το πρώτο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή. Τους λίγους εκλεκτούς της Γιάννας, δημοσιογράφους, δήθεν τεχνοκράτες και άλλους ανίκανους, και από την άλλη πλευρά τους πολλούς που θυσιάζονταν πραγματικά για το εθνικό όνειρο, δηλαδή το ΧΡΥΣΟ ΠΑΛΑΤΙ της Νέας Ιωνίας, όπου οι μέσα σε αυτό αποτελούσαν την ελίτ, την ευνοούμενη προνομιακή κάστα της εποχής, που κονομούσαν χωρίς ρίσκο υπέρμετρα και εκ του ασφαλούς. Οι διαχειριστές των σύγχρονων ΕΘΝΙΚΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ.


Τα πουλέν της Γιάννας – Οι παντός καιρού κάνουν και πάλι κουμάντο στην Ελλάδα


Και η τραγική ειρωνεία της μοίρας είναι ότι όλοι αυτοί, αντί να έχουν μετακομίσει σε άλλη χώρα, να μην τους βλέπει η απαξιωμένη και εξαθλιωμένη βάση της κοινωνίας, αποδεικνύονται παντός καιρού και τοποθετούνται προκλητικά ως μάνατζερ, ως ειδικοί, ως επαΐοντες δημοσιογράφοι σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού. Ποιοι; Αυτοί που διέλυσαν την Ελλάδα, αυτοί που μας ξεφτίλισαν μέσα από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, οι συνένοχοι μιας εθνικής αποτυχίας, τα μέλη του κλαμπ των ολίγων, τα μέλη της ελίτ των υψηλών μισθών που η βάση της κοινωνίας δεν έχει δει ούτε στον ύπνο της.
Ξαφνικά γεμίσαμε από δαύτους. Παντού -και τώρα και επί Νέας Δημοκρατίας- και πάντα σε θέσεις-κλειδιά, που αναθέτουν έργα που μοιράζουν προμήθειες, διαφημίσεις, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις κατά το δοκούν.



Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ…


Δυστυχώς η Ολυμπιάδα, οι συντελεστές της, οι διαχειριστές της, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε για κυβερνητικά στελέχη όλων των κυβερνήσεων, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό δείγμα του πώς φτάσαμε έως εδώ. Πώς η χώρα μας μέσα από την ασυδοσία, τις ασύστολες δαπάνες, τη μεγαλομανία και την κακοδιαχείριση όχι μόνο μπήκε μέσα τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, αλλά κληρονόμησε στάδια, γήπεδα και εγκαταστάσεις άχρηστα, μαραζωμένα και εγκαταλελειμμένα, που χρειάζονται τεράστια κονδύλια για να αποκατασταθούν.


http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=191119&nt=108&lang=1

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.