Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Πολιτική επικαιρότητα Τηλέμαχος Μιχαηλίδης

Αλέξης Τσίπρας ο ψεύτης.

Γράφει ο Τηλέμαχος Μιχαηλίδης.

tsipras1

Ο πρωθυπουργός είπε πολλά ψέμματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Να μην τα απαριθμούμε, ουκ έστιν αριθμός. Εντάξει, όλοι οι πολιτικοί λένε ψέμματα. Χωρίς εξαίρεση. Οι μισοί πιστεύουν ότι όταν τα έλεγε ήξερε ότι είναι ψέμματα, δηλαδή ήξερε ότι δεν μπορούσε να τηρήσει τις υπερβολικές  υποσχέσεις τους. Οι άλλοι μισοί πιστεύουν ότι απλώς δεν είχε ιδέα για την κατάσταση. Πίστευε δηλαδή πραγματικά ότι μπορούσε με μία θεϊκή διαπραγμάτευση, να τα καταφέρει όλα αυτά. Την δεύτερη άποψη ισχυρίστηκε και ο ίδιος μέσα στο Βουλή τον Ιούνιο, όταν είπε ότι «είχα αυταπάτες». Έστω ότι τον πιστεύουμε. Αυταπάτες, όχι ψέμματα.

Πάμε στο τώρα. Προχθές το βράδυ στη Βουλή, στις 11 Οκτωβρίου δηλαδή, απαντώντας στην καταγγελία Μητσοτάκη ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, την οποία διάβασε στο Πρώτο Θέμα, «8 εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο πρόκειται να βγουν στον πλειστηριασμό στις 19 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη», απάντησε ότι τηλεφώνησε στον δήμαρχο Ευόσμου και τον διαβεβαίωσε ότι δεν είναι αληθής η είδηση.

Την επομένη, στις 12 Οκτωβρίου, βρήκε κάποιος σταθμός τον δήμαρχο Ευόσμου στο τηλέφωνο, ο οποίος είπε: «όχι, δεν μίλησα με τον πρωθυπουργό, ούτε με κάποιον από το γραφείο του. Ίσως μίλησαν με κάποιον από τον Δήμο. Δεν το γνωρίζω. Δεν είχα πάντως καμία τέτοια ενημέρωση από το γραφείο μου».

Ήταν κι αυτό αυταπάτη; Ή μήπως ήταν όνειρο; Όνειρο ή εφιάλτης; Δικό του ή όλων μας;

Για την ακρίβεια να πούμε ότι και η διατύπωση Μητσοτάκη ίσως δεν ήταν ανακριβής. Δεν πρόκειται για «εργατικές κατοικίες» με τη συνήθη έννοια, δηλαδή για διαμερίσματα σε εργατικές πολυκατοικίες. Πρόκειται απλώς για 8 μικρής αξίας διαμερίσματα σε διαφορετικές πολυκατοικίες το ένα από το άλλο. Την ίδια ημέρα, στις 11 Οκτωβρίου, και πριν τη συζήτηση στη Βουλή, είχε ήδη βγάλει ανακοίνωση ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, όπου ισχυρίζεται για το ίδιο θέμα ότι τα σπίτια τα οποία χτίστηκαν ή αγοράστηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις χορήγησης των στεγαστικών προγραμμάτων δανείου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας δεν μπορούν να βγουν σε  πλειστηριασμό.

Το σχόλιο όμως αφορά στο κατά πόσο είναι πολιτικός ή παθολογικός ψεύτης ο πρωθυπουργός.

Ναι, είναι σημαντικό. Το να λέει στη Βουλή «πήρα τηλέφωνο τον Δήμαρχο» και να μην τον έχει πάρει κανείς.

 

1 comment

NF 16 October 2016 at 17:01

Ψευτης ο Αρχηγος του Αριστερου Λαϊκου Κινηματος; Οοοοχιιιιι, ποτε τετοιο πραγμα! Απλως ειχε παραισθησεις ο ανθρωπος. Ακουγε φωνες απο το υπερπεραν, και νομιζε οτι ηταν ο Δημαρχος Ευοσμου στο τηλεφωνο που του ελεγε “Αλεξη μην ανησυχεις, δεν εγιναν πλειστηριασμοι!”

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.