Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Πολιτική επικαιρότητα Τηλέμαχος Μιχαηλίδης

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και ένα όνειρο.

Γράφει ο Τηλέμαχος Μιχαηλίδης.

sunedrio-syriza
Οκτώβριος 2016. Βρισκόμαστε στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2016. Μπαίνουμε στη χρονομηχανή και πηγαίνουμε τρία χρόνια πίσω, στο πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013. Συναντάμε στην πόρτα έναν περαστικό και του λέμε το εξής:

«Φίλε να σου πω κάτι; είδα όνειρο. Είδα ότι στο δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε τρία χρόνια, ο Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός, θα έχει υπογράψει τρίτο μνημόνιο (το μεγαλύτερο δάνειο από τα άλλα δύο, αξίας 86 δις, συνοδευόμενο με τα χειρότερα μέτρα λιτότητας), θα έχει προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιού Πειραιά, περιφερειακών αεροδρομίων και Ελληνικού, αυτά δηλαδή που σήμερα στο 1ο συνέδριο θα πει ότι τα μπλοκάρει με νύχια και με δόντια, θα έχει ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς κατοικιών πρώτης κατοικίας για πρώτη φορά, αφού θα είναι μπλοκαρισμένοι μέχρι το 2015 κλπ.

Στο συνέδριο θα παρίστανται τα εξής στελέχη του ΠΑΣΟΚ (επί ΓΑΠ), ορισμένα από τα οποία θα έχουν ήδη υπουργοποιηθεί, ενώ άλλα θα πρόκειται να υπουργοποιηθούν στον τότε επικείμενο ανασχηματισμό:

Χρήστος Σπίρτσης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μάρκος Μπόλαρης, Αντώνης Κοτσακάς, Δημήτρης Τσουκαλάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Οδυσσέας Βουδούρης, Στέλιος Λογοθέτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μενέλαος Γκίβαλος, Κώστας Ασλάνης και Στέφανος Τζουμάκας.

Στο συνέδριο θα παρίσταται ο σημερινός αρχηγός της ΔΗΜΑΡ και εταίρος της σημερινής κυβέρνησης Σαμαρά, Φώτης Κουβέλης.

Επίσης, θα χαιρετίσει τους συνέδρους ο Πάνος Καμμένος που θα είναι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση: «συντρόφισσες και σύντροφοι»

Από το συνέδριο θα απουσιάζουν τα εξής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εγκαταλείψει το κόμμα

Μανώλης Γλέζος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Χουντής, Στάθης Λεουτσάκος, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ήσυχος, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Πώς σου φαίνεται ρε φίλε το όνειρό μου;»

Τι λέτε ότι θα απαντούσε;

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.