Thursday 17 August 2023
Αντίβαρο
Ισλάμ Νίκος Λυγερός Τουρκία

Το τουρκικό ισλαμικό κράτος

Γράφει ο Νίκος Λυγερός.

Ενώ υπάρχουν ακόμα άτομα που δεν μπορούν να ονομάσουν σωστά την τρομοκρατική οργάνωση Daesh, η αλήθεια όσον αφορά στην συνεργασία με την Τουρκία γίνεται όλο και πιο φανερή.

Στην ουσία, αν ονομάζαμε την τελευταία τουρκικό ισλαμικό κράτος θα συνειδητοποιούσαμε ότι το συνεργατικό πλαίσιο όχι μόνο ήταν αναμενόμενο, αλλά και φυσιολογικό.

Βέβαια, όταν κάναμε τις πρώτες αναφορές σ’ αυτό πολλοί θεωρούσαν όχι μόνο ότι είναι παράλογο, αλλά ακόμα και επικίνδυνο.

Ενώ τώρα είναι ο ίδιος ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης που κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για τα πάρε δώσε που έχει με την τρομοκρατική οργάνωση.

Ξεκαθάρισε ευθέως ότι Τούρκοι από εβδομήντα πόλεις της χώρας έχουν ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση.

Κι ότι τραυματίες της βρίσκονται σε τουρκικά νοσοκομεία. Και δεν έφταναν αυτά τα στοιχεία, αποκάλυψε επίσης ότι η ισλαμική κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλογο με παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Με άλλα λόγια, τώρα έχουμε επίσημη τουρκική πηγή που επαναλαμβάνει αυτά που είχε ανακαλύψει η στρατηγική ανάλυση.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να ανοίξουμε τα μάτια μας, ειδικά όταν λέμε ότι είχε κάποιο νόημα η συμφωνία που έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία.

Διότι, τώρα βλέπουμε την αλήθεια και δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε, διότι θα έχουν κόστος οι αθώοι που θα μετατραπούν σε θύματα χωρίς την βοήθεια μας.

Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία χρειάζεται μια αλλαγή κυβέρνησης για να γίνει πιο ανθρώπινη.

Πηγή

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.