Tuesday 23 April 2024
Αντίβαρο
Αναδημοσιεύσεις Ισλάμ Νίκος Λυγερός

Θα απελευθερώσουμε την Παλμύρα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός.

Πρέπει να καταλάβει η τρομοκρατική οργάνωση Daesh, ότι και να κατέστρεψε βάζοντας εκρηκτικά παντού για να αφανίσει κάθε στοιχείο ή ακόμα και ίχνος πολιτισμού στην Παλμύρα, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

Η Παλμύρα είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και θα παραμείνει. Με άλλα λόγια, πιο πρακτικά και πιο αποτελεσματικά, όχι μόνο θα απελευθερώσουμε την Παλμύρα, αλλά θα ξαναφτιάξουμε τον αρχαιολογικό χώρο για να γίνει ακόμα πιο όμορφος.

Διότι αυτή η αποκατάσταση δεν θα είναι απλώς ένα επαγγελματικό πρόβλημα. Πρόκειται για μια αποστολή ενάντια στη βαρβαρότητα. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε παντού.

Γιατί οι τρομοκράτες, οι ισλαμιστές έχουν στο νου τους τον αφανισμό, θεωρούν ότι δεν θα μείνει τίποτα μετά το πέρασμα τους.

Είναι λοιπόν καθήκον μας να τους αποδείξουμε ότι μόνο το πέρασμα τους δεν θα αφήσει κανένα ίχνος. Διότι δεν έχουμε καμιά όρεξη απλώς να κλαιγόμαστε ως θύματα. Ανήκουμε στην Ανθρωπότητα και η βαρβαρότητα δεν μας φοβίζει.

Η Παλμύρα δεν είναι μόνο ένα σύμβολο του παρελθόντος, και τώρα θα είναι σύμβολο του μέλλοντος. Τίποτα δεν θα μείνει από την τρομοκρατία, γιατί είναι του μηδενισμού και του κενού.

Είναι εργαλεία βαρβαρότητας που δεν έχουν μέλλον μέσα στην Ανθρωπότητα και αυτή δεν πρόκειται να αποδεχτεί να παράγουν τα κτήνη της βάρβαρες πράξεις.

Πηγή

7 comments

Αθανάσιος Υφαντόπουλος 26 January 2017 at 21:02

“Πρέπει να καταλάβει η τρομοκρατική οργάνωση Daesh…”
Λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει, εκτός ο αρθρογράφος εννοεί ότι οι τρομοκράτες του ISIS είναι μετριοπαθείς σε σχέση με τους υπόλοιπους και διαθέτουν το προσόν να “καταλαβαίνουν ” τις συνέπειες των πράξεών τους και την ματαιοπονία τους να αλλάξουν έτσι τον κόσμο.

Reply
Kostas A. Dimopoulos 27 January 2017 at 21:21

@Αθανάσιος Υφαντόπουλος

“…. πιο πρακτικά και πιο αποτελεσματικά, όχι μόνο θα απελευθερώσουμε την Παλμύρα, αλλά θα ξαναφτιάξουμε τον αρχαιολογικό χώρο για να γίνει ακόμα πιο όμορφος.”

Το να εγκαλείται ο κ. Λυγερός με το παραπάνω σχόλιο είναι τουλάχιστον οξύμωρο….

Reply
Athanasios Yfantopoulos 27 January 2017 at 23:26

Πρώτον δεν εγκαλείται ο κύριος Λυγερός.
Δεύτερον οξύμωρη ειναι η σιωπηλή τοποθέτησή σας ότι όσοι εχουν δημόσια γνώμη δεν πρέπει να κρίνονται. Γιατί αν δεν κανω λάθος, μάλλον περί αυτού πρόκειται.

Reply
remali 29 January 2017 at 14:34

θ αρχισουμε σταυροφοριες; οτι θελει λεει. εχει και υψηλο iq . και θα το αποκαταστησουμε και μετα θα το γκρεμιζουν . αυτο θα γινεται; τι λογικη ειναι αυτη;

Reply
NF 30 January 2017 at 14:12

Ποιοι θα “απελευθερωσουμε” την Παλμυρα; Εμεις;
Ας σοβαρευτουμε . Ο Συριακος Στρατος θα ανακαταλαβει την Παλμυρα με τη βοηθεια της ρωσικης Αεροποριας.

Αντιλαμβανομαι την αναγκη του κ. Λυγερου να αισθανθει πολιτης του….Μεγαλου Δυτικου Πολιτισμου, και να ονειρευεται θριαμβους κατα των βαρβαρων, κατι σαν….Ρωμαιος της Υστερης Αρχαιοτητας, αλλα ας ειμαστε σοβαροι.

Οσο για τα κατεστραμμενα ελληνορωμαικα μνημεια της Παλμυρας, πανε αυτα, χαθηκαν για παντα……

Reply
Στεργις 31 January 2017 at 15:56

Για τόσο IQ είναι πολύ φτωχή η πρόταση… Κρίμα!
Αλλά έτσι είναι τα μεγάλα IQ: μεταφυσικά και φευγαλέα!!!

Reply
Kostas A. Dimopoulos 1 February 2017 at 18:10

Sarcasm perhaps?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.