Tuesday 15 August 2023
Αντίβαρο
Πολιτική & Κοινωνία Στέλιος Παπαθεμελής

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

Μεγάλη ημέρα του Ελληνισμού σήμερα και να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτήν του εθνικού μας ποιητή:

«Χριστός Ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι, μικροί μεγάλοι, ετοιμαστήτε

μέσα στις εκκλησιές τες δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχθήτε

ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους Αγίους, και φιληθήτε

φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι».

Για αιώνες, ακόμη και σε δίσεκτους χρόνους στυγνής δουλείας, αυτός ο λαός παρήγε πολιτισμό. Διακονούσε τις μεγάλες  αξίες της ζωής και τρέφονταν απ΄ αυτές εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχειά του. Σήμερα βιώνουμε τον απελπισμό και την απόλυτη παρακμή. Δείγμα αίσχιστο η απίστευτη τηλεθέαση του εισαγόμενου υποπροϊόντος που ακούει στο όνομα Survivor. Κατασκευαστής του, τούρκος ζάπλουτος μεγαλοκαναλάρχης, ο οποίος εισβάλλει κάθε βράδυ στα σαλόνια των Ελλήνων και φυσικά στα tablets τους και κανοναρχεί τις συνειδήσεις τους. Κυριαρχούσα ιδέα του, ο ακραίος ατομικισμός, η απαξίωση του άλλου, η αλληλοεξόντωση, η ποδοπάτηση του αδυνάμου, ο μηδενισμός και ο εκμηδενισμός. Κοινώς σκουπίδια. Μία και μοναδική ΕΛΜΕ, η Γ΄ Θεσσαλονίκης, αντέδρασε. Εύγε της! Εύλογη η έγνοια ενός φορολογουμένου, οι άλλες ΕΛΜΕ δεν είδαν, δεν άκουσαν; Το γεγονός παραπέμπει στο θαύμα της θεραπείας των Δέκα λεπρών, όπου ένας μόνον γύρισε να ευχαριστήσει και η απορία του Κυρίου «ουχί οι δέκα εκκαθαρίσθησαν, οι δε εννέα πού;».

Δυστυχώς φτωχύναμε τραγικά σε σωστούς δασκάλους. Προκλητικό παράδειγμα ο νέος σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, κρίμασιν οις οίδε Κύριος πανεπιστημιακός, υποστηρίζει ότι ο Μακρυγιάννης ήταν…τοκογλύφος, η Πηνελόπη Δέλτα και ο Ίων Δραγούμης εθνικιστές, Γενοκτονία των Ποντίων δεν υπήρξε (εθνοκάθαρση την βαφτίζει), Κρυφό σχολειό και Αγία Λαύρα είναι κατά τον πλαστογράφο της ιστορίας μύθοι. . .

Αποϊέρωση και αποεθνοποίηση είναι τα σύγχρονα αυτοάνοσα νοσήματα της ελληνικής εκπαίδευσης. Αναζητείται Ηρακλής για να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου.

Και μετά την Βαλέτα της Μάλτας εμείς θα είμαστε έγκλειστοι στην Εντατική των Τόμσεν – Λαγκάρντ. Αυτοί που καταδικάζουν εμάς σε λοιμοκτονία εισπράττουν, ο Τόμσεν 310.000 δολ. ετησίως και η Λαγκάρντ 550.000 δολ. (όλα αφορολόγητα!). Οι βασανιστές πάντοτε λειτουργούν «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην και χωρίς αιδώ»(Καβάφης).

Η Κυβέρνηση πανηγύρισε το αποτέλεσμα της Μάλτας, επειδή της κάναν το χατήρι να στείλουν το λογαριασμό (πονηρός ο…βλάχος) στην επόμενη το 2019. Τότε η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση και αυτοί που την χρεώνουν τώρα, θα κάνουν διαδηλώσεις και καταλήψεις, κατ΄ εκείνων οι οποίοι θα τραβούν τα μαλλιά τους (αν τους έχουν απομείνει) για να βρουν λύση…

Θυμάστε από το 2004 το C 4Ι (αμερικανιστί εκφέρεται σι-φορ-άϊ, ειρωνικά προφέρονταν «συμ-φορ-ά», και όπως απεδείχθη ήταν). Υποτίθεται θα κάλυπτε την ασφάλεια της χώρας στους Ολυμπιακούς  και μετέπειτα. Κόστισε 255,5 εκ. €. Τότε δεν έγινε ούτε δοκιμαστική χρήση του. Σήμερα από τις 270 κάμερές του λειτουργούν μόνο 8. Καταστράφηκαν 120 και οι λοιπές λόγω  αχρησίας απαξιώθηκαν. Στη χώρα τού ακαταδίωκτου ουδείς πρόκειται να λογοδοτήσει.

4 Κυβερνήσεις (Ελλάς, Κύπρος, Ισραήλ και Ιταλία) συναπεφάσισαν τον αγωγό East Med. Με διαδρομή Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, θα φθάνει στην Ιταλία και εκείθεν στην άλλη Ευρώπη, μεταφέροντας 15 δισ. m3  φυσικού αερίου ετησίως. Ο East Med παρακάμπτει εντελώς την Τουρκία και αυτό είναι κατ΄ εξοχήν θετικό. Δεν είναι όμως θετική η δήλωση του ισραηλινού υπουργού Ενέργειας: «Έχουμε αρκετό αέριο για να δημιουργήσουμε δύο αγωγούς(…), άρα ένας αγωγός προς την Τουρκία δεν θα είναι αντίθετος…» Πρόκειται για εντελώς παράλογη τοποθέτηση. Ας ελπίσουμε ότι ο ωμός πραγματισμός και οι δαπάνες στις οποίες θα υποβληθεί το Consortioum με τον  East Med θα αποτρέψουν επιστροφή σε παλαιότερα ισραηλο-τουρκικά ειδύλλια.

Είχαμε αναθαρρήσει από την προσέγγιση Τραμπ-Πούτιν. Ο αιφνίδιος αμερικανικός βομβαρδισμός με τους 59 Τόμαχοκ, βομβαρδίζει καί τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν προκαλώντας αναπάντητα ερωτηματικά για την επόμενη μέρα των αμερικανορωσικών σχέσεων.

Εφιαλτικός ο απολογισμός του συριακού ολοκαυτώματος: 5 εκ. πρόσφυγες, 6 εκ. σε εσωτερική μετανάστευση, 300.000 νεκροί. Δεν ξεχνάμε το φιάσκο με τα λεγόμενα πυρηνικά του Σαντάμ, όταν ακούμε για τα χημικά του Άσσαντ. Πού τα βρήκε αφού τα είχε παραδώσει ήδη στους Αμερικανούς; Δεν αποτρελλαθήκαμε όπως το απαίσιο πρωτοσέλιδο της (αριστερής υποτίθεται) Liberation. Στην εγκληματολογία όταν αγνοείς την ταυτότητα του δράστη διερευνάς ποιος είχε συμφέρον στη διάπραξη του φονικού. Εδώ είναι βέβαιον ότι ο Άσσαντ, που ήταν τώρα στα καλύτερά του, δεν είχε κανένα συμφέρον.

Οι άρχουσες πάντως ελίτ υιοθέτησαν ακαριαία το επίσημο δόγμα. Αλλά τα πόστα και τα γιοφύρια στις κοινωνίες, όπως λέει ο ΣΤΑΘΗΣ, διαδίκτυο, ΑΕΙ, Τύπος, Τέχνες, «τα έχουν πιάσει χιπεστεράκια, «εκσυχρονιστές», μεταμοντέρνοι, «πολυπολιτισμικοί», ενσωματωμένοι αριστεροί, νεοφιλελεύθεροι, επιδοτούμενοι καλλιτέχνες, ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι, πράκτορες, μια χρυσή ορδή, μια «καλή κοινωνία», σμπίρων και μπιστικών των Δυνατών» (enikos.gr 8/4/17).

Δεν ξέρουμε ποιοι «τραμπαλίζουν» το μυαλό του Τραμπ, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι, άμα θέλουν  αυτός και ο Πούτιν, μπορούν να τερματίσουν την τραγωδία του συριακού λαού. Οποιαδήποτε παράτασή της δεν πρόκειται να βλάψει ατομικά κανέναν Άσσαντ. Αυτός στην χειρότερη περίπτωση θα καλοπεράσει σε κάποια ρωσική ντάτσα. Τους δυστυχισμένους πολίτες της Συρίας θα βυθίσει σε ακόμη μεγαλύτερη συμφορά.

Χριστός Ανέστη!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.