Στήριξη από την Ισλαμική στο ψευδοκράτος

Συντονισμένη προσπάθεια από την Άγκυρα για να «περάσουν» θέσεις


Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ της Ισλαμικής Διάσκεψης συνεδρίασε με θέματα της ημερήσιας διάταξη την Κύπρο και τη δυτική Θράκη.


Η 37η συνάντηση ΥΠΕΞ της ΟΙΔ άρχισε στην πρωτεύουσα Ντουσάμπε του Τατζικιστάν και σε αυτή εκπροσωπείται με καθεστώς παρατηρητή, όπως πάντα και το ψευδοκράτος.Στην εν λόγω συνάντηση προεδρεύει ο Γ.Γ. της Οργάνωσης Ιχσάνογλου, τη δε Τουρκία εκπροσωπεί ο Υπουργός Επικρατείας Τζεβντέτ Γιλμάζ. Η Τουρκία, όπως μεταδίδεται από την Άγκυρα, θα αναφερθεί στα θέματα της Κύπρου και της δυτικής Θράκης. Παράλληλα, όπως σημειώνεται από τουρκικής πλευράς, «θα διατρανώσει και την επιθυμία της η Σύνοδος του 2014 να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία». Στην εν λόγω συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα της περαιτέρω δραστηριοποίησης της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης, καθώς και τα θέματα των Μουσουλμάνων που διαβιούν σε μη μουσουλμανικές χώρες.Ο Γ.Γ. της ΟΙΔ Ιχσάνογλου, μιλώντας στη Διάσκεψη, είπε: «Θα ήθελα να αναφερθώ και σε κάτι το οποίο ενδιαφέρει την τουρκική κοινή γνώμη. Η Οργάνωση θα επιβεβαιώσει και φέτος για μια ακόμη φορά την υποστήριξή τους προς τους Τουρκοκύπριους. Άλλωστε, ο ισλαμικός κόσμος έχει αποδείξει ότι βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων».
Τα ψηφίσματα της Οργάνωσης για την Ισλαμική Διάσκεψη σε σχέση με το Κυπριακό αντικατοπτρίζουν σχεδόν πλήρως τις τουρκικές επιδιώξεις.Οι παρεμβάσεις της Λευκωσίας, εδώ και χρόνια, δεν επηρεάζουν σημαντικά το περιεχόμενο του ψηφίσματος.


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

.

(302) αναγνώσεις

One comment

  1. Περί της των Αράβων φιλίας

    Τόσα χρόνια μείναμε εγκλωβισμένοι σε μία λάθος εξωτερική πολιτική, θεωρώντας τους Άραβες σαν “φίλους”. Εκτός του ότι δεν υπάρχουν φιλίες στην εξωτερική πολιτική, παρά μόνο συμφέροντα, η εν λόγω “φιλία” ήταν ένα παραμύθι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *