Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Δημήτριος Βερδελής Ελληνική πολιτική Πολιτική επικαιρότητα

Κεντροαριστερά: ο Ιανός της μεταπολίτευσης

Γράφει ο Δημήτριος Β. Βερδελής, Νομικός

Οι επερχόμενες αλλαγές στην ελλαδική σοσιαλδημοκρατία όπως η συγκάλυψη από το φορέα της ΔΗ. ΣΥ. των ιστορικών εγκλημάτων που έλαβαν χώρα στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» μαζί με άλλα μικρά περιστατικά μου δημιούργησαν τον πειρασμό να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις σκέψεις μου επάνω στο ζήτημα της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Ο Ιανός σύμφωνα με τη ρωμαϊκή μυθολογία υπήρξε ένας θεός με δύο κεφάλια και ένα σώμα. Το κοινό του Ιανού με την ελληνική σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται εις το ενιαίο του σώματός του αλλά στη διαφορά που έχουν τα κεφάλια του. Πράγματι ενώ το ένα κεφάλι φαντάζει ωσάν φορέας μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, το άλλο παραμένει αιχμάλωτο της Ανδρεοπαπανδρεϊκής δημαγωγίας και της νεοσοσιαλιστικής φρασεολογίας. Το μεν ένα κεφάλι φαντάζει εθνικά αγέρωχο απέναντι στον Τούρκο (βυθίσατε το Χόρα) και στο Μακεδονικό, το δε άλλο προχωρά στη χάραξη γκρίζων ζωνών στα Ίμια και εμφανίζει μια διαρκή υποχωρητικότητα και στον εξ Ανατολών κίνδυνο αλλά και στις απαιτήσεις των φίλων και «συμμάχων» Δυτικών. «Ωραία τα λες», θα πουν κάποιοι, «και το σώμα;».

Το σώμα αγαπητοί μου είναι η έχθρα προς κάθε τι σημαντικό μας κληροδότησαν οι προπάτορές μας.Είναι η καταστροφή της γλώσσας μας με την κατάργηση του πολυτονικού, είναι η κατάργηση του σεβασμού απέναντι στους δασκάλους και τους καθηγητές, είναι η εισαγωγή καινούργιων θεσμών στο οικογενειακό μας δίκαιο, είναι το μίσος ενάντια στην Εκκλησία μας και στις ιερές μας παραδόσεις, είναι ακόμα το μίσος στην τέως βασιλική οικογένεια και τέλος είναι το μίσος απέναντι στην προσφάτως αποδεδειγμένη επιστημονικά συνέχεια της βιολογικής γραμμής που κατοικεί σε αυτό τον τόπο τουλάχιστον από την 3η χιλιετία π.Χ. Αυτό είναι λοιπόν το σώμα που ενώνει τα δύο τελείως, φαινομενικά, αντίθετα πρόσωπα.

Η ηγεσία ή το που θα στεγαστεί πολιτικά αυτός ο φορέας είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να απασχολεί τους Έλληνες πολίτες αυτή τη στιγμή. Το έθνος χάνεται και ο κος Ραγκούσης ετοιμάζεται/όταν να αντικαταστήσει τους Έλληνες με αλλοδαπούς, ο κος Καμίνης προφανώς θέλει να κάνει τη χώρα σκουπιδότοπο όπως έκανε το δήμο Αθηναίων και οι λοιποί υποψήφιοι ως φορείς της ως άνω ιδεολογίας κρίνονται από τον γράφοντα ανεπαρκείς πέραν της ούτως ή άλλως ανεπαρκέστατης πολιτικής τους πρακτικής η οποία αδυνατεί να προτείνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα πολίτη. Είναι καιρός ο πολιτικός μετεωρίτης της Δεξιάς να εξαφανίσει τους κέντρο ή μη – αριστερούς δεινόσαυρους του πολιτικού τοπίου.

Πηγή

1 comment

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 31 August 2017 at 16:07

αυτοι που κατεστρεψαν την πατριδα , μαζι με ΝΔ και Συριζα, τολμανε να εμφανιζονται σαν σωτηρες μας…….
ρε παρτε τους με τις πετρες…….

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.