Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Κύπρος

Ο φασίστας Πρόεδρος

Όσοι άκουσαν το ρεσιτάλ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ που εκφώνησε ο Δημήτρης Χριστόφιας στο συνέδριο των Αποδήμων, προφανώς και θα έχουν πεισθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο άνθρωπος είναι πια επικίνδυνος και για τον τόπο και για την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έχουν διαφορετική άποψη από την δική του. 

Ο Χριστόφιας απαντούσε σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου – του Αρχιεπισκόπου που πριν λίγες εβδομάδες έλεγε τα καλύτερα λόγια. Δεν είναι λίγοι που, ακούγοντας τότε τον Αρχιεπίσκοπο, θεώρησαν ότι ο όλος καυγάς με την περιουσία της εκκλησίας και την φορολόγησή της ήταν ένα τέχνασμα, ώστε να πιεστεί ο Αρχιεπίσκοπος να κάνει κάποιες καλές δηλώσεις υπέρ του Χριστόφια, με αντάλλαγμα την αναστολή της απαίτησης της πολιτείας να μην φορολογείται η Εκκλησία ως προνομιούχα οντότητα.

Τελικά, στο Συνέδριο των Αποδήμων η ομιλία του Αρχιεπισκόπου έκανε τον Χριστόφια όχι μόνο να χάσει την ψυχραιμία του, αλλά να συμπεριφερθεί ωσάν να είναι αστυφύλακας της χούντας και όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το φοβιτσιάρικο της αντίδρασης του Χριστόφια δεν είναι αυτά που είπε ο ίδιος, αλλά αυτά που είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Τα λόγια του Αρχιεπισκόπου ήταν μετρημένα και μέσα στα πλαίσια των προεκλογικών υποσχέσεων του Χριστόφια. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την αντίθεσή του στην εκ περιτροπής Προεδρία, την παραμονή των εποίκων και πολλά άλλα, που ο ίδιος ο Χριστόφιας χρησιμοποίησε για να κερδίσει την ψήφο του λαού. Φανταστείτε αν έλεγε και τίποτα πιο προχωρημένο. Το γεγονός ότι ο Χριστόφιας έπαθε αμόκ αποδεικνύει ότι είτε είναι ψεύτης και παρέσυρε τον λαό με κούφιες υποσχέσεις, είτε ότι είναι ένας επικίνδυνος τσαρλατάνος της πολιτικής, ο οποίος μάλιστα έχει σκοπό να συντρίψει με κάθε τρόπο τους αντιπάλους της λύσης που μαγειρεύει μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία μας και τους Τούρκους της άλλης πλευράς.

Ο λαός ψήφισε τον Χριστόφια για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ΔΕΝ συμπεριλάμβανε την σημερινή προτεινόμενη λύση. Προφανώς, ο Χριστόφιας συγχύζει τον εαυτόν του με τον κύριον Κώστα Θεμιστοκλέους, ο οποίος πήρε ένα ασήμαντο ποσοστό των Κυπρίων ψηφοφόρων και, για να είμαστε δίκαιοι, ήταν ο μόνος ο οποίος ήταν διατεθειμένος να πάρει την λύση του κυπριακού στα μέτρα των Τούρκων, στα μέτρα που ακολουθεί σήμερα και ο Χριστόφιας. Μόνο που ο Θεμιστοκλέους πήρε την απάντησή του και ο Χριστόφιας άλλα μας έδειξε και άλλα πάει τώρα να μας μπήξει.

Εάν ο Χριστόφιας για μια τέτοια ήπια κριτική βγάζει σπίθες απ’ το στόμα του και αμολάει ασυναρτησίες και απειλές, φανταστείτε τι θα γίνει όταν κοντέψουμε στην λύση και θα μαθαίνουμε αναγκαστικά όλες τις υποχωρήσεις του και ως εκ τούτου ο λαός θα αρχίσει να αντιδρά. Είμαι πεπεισμένος ότι ο λαός θα αντιδράσει σ’ αυτήν την λύση που ήδη διαγράφεται και δεν διαφέρει ουσιαστικά από το Σχέδιο Ανάν. Τώρα, στα μυαλά του λαού τα τεκταινόμενα είναι σαν όνειρο, σαν μια μπόρα που μάλλον θα περάσει και γι’ αυτό ΔΕΝ αντιδρά. Αύριο που θα αρχίσουν οι συνομιλίες και θα αποκαλυφθεί σε ποιους κρημνούς μας οδηγεί ο Χριστόφιας, ο λαός μας δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Είμαι όμως και πεπεισμένος πως ούτε ο Χριστόφιας και το βαθύ του κράτος – ο Αναστασιάδης – θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ο Χριστόφιας ήδη τρίζει τα δόντια του. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ τον λαό και να μην αφήσει περιθώρια για καμία αντίδραση. Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί τους σημερινούς παλληκαρισμούς του Χριστόφια και να φοβάται επειδή νιώθει ΜΟΝΟΣ. Πρέπει να ξέρει πως ΟΛΟΙ αυτοί που μαγειρεύουν την λύση φοβούνται την οργή του λαού πολύ περισσότερο απ’ ότι εμείς αυτούς. Αυτοί κι αν νιώθουν ΜΟΝΟΙ. Φτάνει να αντιδρούμε και να δείχνουμε την αντίθεσή μας όσο κι αν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Φτάνει να μην ξεχνάμε ότι και την περίοδο 2002-2004 είμαστε λίγοι και οι υπόλοιποι, ντόπιοι και ξένοι, πολλοί και παντοδύναμοι και παρόλες τις ανισότητες ο λαός μας στο τέλος πέτυχε μια μικρή επανάσταση και κέρδισε την μάχη της υπόληψης και αξιοπρέπειάς του.

Η αψυχολόγητη επίθεση του Χριστόφια και μάλιστα στην πιο ισχυρή σήμερα θεσμική προσωπικότητα του τόπου, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β’, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Ο Χριστόφιας είναι αποφασισμένος δια πυρός και σιδήρου να πατάξει οποιαδήποτε αντίσταση στα σχέδιά του. Ο Χριστόφιας πρέπει να καταλάβει ότι η Κύπρος δεν είναι κανένα κρατίδιο της Σοβιετικής Ένωσης, ούτε καμιά αφρικανική χούντα. Πρέπει να του εξηγήσει κάποιος ότι το πολίτευμα του νησιού είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ότι στην Δημοκρατία υπάρχει και Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και πολλές άλλες αντιπολιτεύσεις. Αν δεν του αρέσει αυτό, ας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Την παραίτησή του δεν έπρεπε να την ζητήσω εγώ, αλλά ΟΛΟΙ αυτοί που τον έφεραν στην εξουσία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι στο σχέδιο Ανάν ψήφισε ΟΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Αν δεν έχουν τα κότσια να ζητήσουν την παραίτησή του, ας παραιτηθούν από την κυβερνητική συμμαχία οι ίδιοι.

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.