Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Διεθνή

Σφοδρές συγκρούσεις Κούρδων Μαχητών του PJAK με τον Ιρανικό στρατό

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Κούρδων Μαχητών του PJAK και του ιρανικού στρατού σε βάθος 3 χιλιομέτρων στο έδαφος της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας του Κουρδιστάν, δήλωσε ο HRK, το στρατιωτικό σκέλος του PJAK.


Ο Ιρανικός στρατός ο οποίος είχε βομβαρδίσει τις περιοχές Kandil, Xinere, Kodo, Warehec, Kanires, Maweta και Siweres επί εβδομάδες διέσχισε τα σύνορα της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας του Κουρδιστάν. Εκατοντάδες στρατιώτες βρίσκονται σε βάθος μεγαλύτερο των τριών χιλιόμετρα και άρχισαν να σκάβουν χαρακώματα.


Σύμφωνα με δήλωση του HRK, χθες το βράδυ μια μονάδα Κούρδων Μαχητών έκανε επίθεση κατά των Ιρανών στρατιωτών στην περιοχή του Berdenaze. Περισσότερα από 30 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, δήλωσε ο HRK. Σύμφωνα με τον HRK, οι ιρανοί στρατιώτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.


Τοπικές πηγές ανέφεραν οτι χθες το βράδυ το ιρανικό πυροβολικό βομβάρδισε τα χωριά της Xelifan, Siran, Goresew, Daraw, Robi, Riwal και Seqere των Sidekan που βρίσκονται στα σύνορα για περισσότερο από δύο ώρες. Δεν υπήρξε καμία πληροφορία για οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινων ζωών.Οι πρόσφατη αύξηση των επιθέσεων του ιρανικού στρατού προκάλεσε δύο θανάτους πολιτών, ο ένας εκ των οποίων ένα παιδί, πολλούς τραυματίες και βαριές οικονομικές απώλειες για τους αγρότες της περιοχής.
ANF / XINERE

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.