Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Διεθνή

Το Ισραήλ επιδιώκει την αύξηση των αποθεμάτων οπλισμού στο έδαφος του.

10-06-2010 09:33:15 
Σύμφωνα με Ισραηλινή εφημερίδα το Ισραήλ απεύθυνε αίτημα προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια επιπλέον κατευθυνόμενων όπλων αλλά και αύξηση του εξοπλισμου που διέθεσαν οι ΗΠΑ και είναι σταθμευμένο στο έδαφος του.


Το αίτημα διετυπώθη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ και είναι ενδεικτικό του προγραμματισμού αλλά και των προβλέψεων της χώρας για τις απειλές που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια. Ουσιαστικά, προβλέπεται μακροχρόνια εμπλοκή σε επιχειρήσεις, οπότε είναι απαραίτητη η διατήρηση αποθεμάτων πυρομαχικών και ανταλλακτικών.


Ο οπλισμός που ζητήθηκε είναι οι συλλογές κατευθυνόμενων βομβών JDAM, τις οποίες ήδη διαθέτει και έχει χρησιμοποιήσει στο Λίβανο το 2006.


Εκτός της προμήθειας οπλισμού σημαντικό είναι το αίτημα αύξησης του εξοπλισμού που διατηρεί ο Αμερικανικός στρατός στο έδαφος του Ισραήλ κατά 50% από $800 εκατ σε $1.2 δις. Η αποθήκευση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη από την κυβέρνηση Obama στα πλαίσια της ενίσχυσης της βοήθειας προς το Ισραήλ. Εως τώρα εξοπλισμός αξίας $600 εκατ. έχει αποθηκευθεί. Αυτός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρουκέτες, βόμβες, πυρομαχικά αεροσκαφών και θωρακισμένα οχήματα. Όλος ο οπλισμός είναι όμοιος με ήδη χρησιμοποιούμενο από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12602&Itemid=52

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.