Thursday 17 August 2023
Αντίβαρο
Δημήτρης Ζιαμπάρας Διεθνή Ισλάμ

Χριστιανοί: η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο

Γράφει ο Δημήτρης Ζιαμπάρας.

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ

Μια από τις ασφαλέστερες ενδείξεις της ομοιομορφίας και κεντρικού ελέγχου των ΜΜΕ της Δύσης είναι η συστηματική απόκρυψη των διώξεων που υφίσταται οι Χριστιανοί στις μουσουλμανικές χώρες. Τα νούμερα πραγματικά σοκάρουν: πριν 100 χρόνια στην Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή, το 20% του πληθυσμού ήταν Χριστιανοί, σήμερα δύσκολα φτάνει το 4%, η μεγαλύτερη μάλιστα μείωση έλαβε χώρα την τελευταία δεκαετία (Pew Research Center). Και ας μην αναφέρουμε τι κάνει η μουσουλμανική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στους Χριστιανούς της Νιγηρίας. Ή τι έγινε η δική μας Ελληνορθόδοξη μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Όποτε κάτι κακό συμβαίνει σε μια άλλη θρησκευτική ομάδα (λ.χ. μουσουλμάνοι Θράκης ή Βοσνίας ή όσοι πνίγονται στην Μεσόγειο), παρουσιάζεται σαν μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική τραγωδία με εκκλήσεις στα ΜΜΕ για άμεση δράση κατά των ηθικών και φυσικών αυτουργών — αντιθέτως, στην περίπτωση των Χριστιανών η σιωπή των δυτικών ΜΜΕ είναι εκκωφαντική. Η δικαιολογητική βάση αυτής της σιωπής πάει ως εξής: οι διώξεις κατά των Χριστιανών είναι αποτέλεσμα της καταπίεσης που υφίσταται οι Μουσουλμάνοι· και αυτή η καταπίεση είναι αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού, που εκφράζονται στην χειρότερη μορφή τους από τους Ισραηλινούς. Η Δύση όμως είχε αποικίες και στη Νότια Αμερική και στην νοτιοανατολική Ασία· στις χώρες αυτές δεν εμφανίστηκαν αντίστοιχα φαινόμενα.

Το Ισλάμ δεν αμύνεται, επιτίθεται! Ο λόγος είναι πως ο πρώτος παγκόσμιος πολιτισμός στην ανθρώπινη ιστορία είναι καθ’ οδόν, είναι δυτικός και ασύμβατος με τον πυρήνα του Ισλάμ: κριτική σκέψη· ελευθερία λόγου· πολιτικός βίος· μουσική· γυναικεία εκτεθειμένα πόδια, βαμμένα πρόσωπα και κόκκινα χείλη· χιούμορ· γυμνά αγάλματα· Ρωμαϊκό Republic· χριστιανική ηθική. Παρ’ όλα αυτά η Δύση ιδεολογικά δεν αντεπιτίθεται (λ.χ. χτίζοντας μια Ευρωπαϊκή εθνική ταυτότητα), αντ’ αυτού επιμένει στις γνωστές, δειλές και ψευδείς θέσεις: «όλοι οι πολιτισμοί είναι ισότιμοι»· «τα σύνορα είναι στο μυαλό μας»· «όλοι ίσοι είμαστε» (δυστυχώς όμως οι πόλεμοι κερδίζονται πρώτα στα μυαλά και ύστερα στα πεδία των μαχών).

Το χειρότερο, η Δύση αρνείται να αναγνωρίσει τον πόλεμο που δέχονται οι Χριστιανικές μειονότητες, ώστε να υποστηρίξει δυναμικά ανεκτικούς μουσουλμάνους όπως λ.χ. οι Σούφοι (που ανατινάχθηκε πρόσφατα μια εκκλησία τους στο Σινά) — όταν η Δύση κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο είχε ενθέρμως υποστηρίξει διαφωνούντες από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες, λ.χ. οι Αντρέι Ζαχάρωφ, Αλεξάντερ Σολτζενίτσιν, Βάσλαβ Χάβελ κ.λπ. Έχετε δει ποτέ να προβάλλετε στα ΜΜΕ κάποιος μεταρρυθμιστής μουσουλμάνος;

Οι Χριστιανοί είναι με διαφορά η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, και κάποιοι δυτικοί πολιτικοί αρνούνται να πουν «Merry Christmas» και λένε «Happy Holidays» .

1 comment

Louis coutas, 11 December 2017 at 15:28

Το Happy Holidays αντί του Merry Christmas = αγοράστε ολοι σας δώρα, παιγνίδια, αγαθά, πιο πολλά και πιο ακριβά Φαγιά. Το τι γιορτάζεται δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να ξοδέψετε ΟΛΟΙ σας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.