Friday 18 August 2023
Αντίβαρο
Πολιτική & Κοινωνία Στέλιος Παπαθεμελής

Όμορφος κόσμος, ηθικός…

 Μοσκοβισί, Ντάισεμπλουμ, Ρέγκλινγκ εγκωμίαζαν προχθές τους δικούς μας για την άμεση ολοκλήρωση της «τεχνικής συμφωνίας». Δεν παρέλειψαν βεβαίως μαζί με τους επαίνους να επιδείξουν και το σκληρό τους πρόσωπο υπενθυμίζοντας τον σημαντικό όγκο των προαπαιτουμένων που πρέπει να ικανοποιηθούν τα μισά πριν από τα Χριστούγεννα και τα άλλα αμέσως μετά. Αυτά από 100 τα ανέβασαν αισίως στα 110! Είναι τα βαρίδια με τα οποία φόρτωσαν τα συνήθη ελληνικά υποζύγια. Για τον πολίτη μένει να σιγοτραγουδά προς τους περιβόητους «θεσμούς»: «Ό,τι είχα και δεν είχα μου τα μάσησες/και μπατίρη στο φινάλε μ’ απαράτησες»!

          Η Monde (4/12/17) με αφορμή την επιλογή του Πορτογάλου διαδόχου του Ντάισεμπλουμ τα έψαλλε ένα χεράκι στους γραφειοκράτες του Eurogroup: «Πρόκειται για μία ακόμη χαμένη ευκαιρία μεταρρύθμισης αυτού του θεσμού, το δημοκρατικό έλλειμμα του οποίου είναι πασίγνωστο. Το Eurogroup επηρέασε καθοριστικά το πεπρωμένο της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης, χωρίς ο κ. Ντάισεμπλουμ να χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου. Και αυτό, διότι το Eurogroup επέβαλε στην Ελλάδα αλυσίδα οδυνηρών μέτρων»!

          Στο μεταξύ ο Μοσκοβισί εξήγγειλε την σύνταξη Μαύρης Λίστας με τους όπου γης «φορολογικούς παραδείσους». Ως γνωστόν αυτά τα «ευαγή ιδρύματα» ανά τον κόσμο εξυπηρετούν τους απανταχού της γης εθνικούς εργολάβους και προμηθευτές, οι οποίοι στα πλαίσια της αιμομικτικής σχέσης χρήματος και πολιτικής υπαγορεύουν τις θελήσεις τους στους υποχείριους πολιτικούς με γενναιόδωρες εξαγορές των αποφάσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Προχθές συσκέφθηκαν γι’ αυτό στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και κατέληξαν ότι μόνο 17 χώρες προσφέρουν καταφύγιο ή πλυντήριο σε χρήματα αμφίβολης προέλευσης. Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται: Βρετανία, ΗΠΑ, Ρωσία. Στις δύο ομάδες κρατών που διαμορφώθηκαν κατά την συζήτηση του θέματος η Ελλάδα συντάχθηκε με εκείνους που επιδιώκουν ελαστικότερη αντιμετώπιση. Μωραίνει Κύριος…

Αν η πρωτοβουλία Μοσκοβισί δεν γίνεται για στάχτη στα μάτια των εκατομμυρίων θυμάτων της διαπλοκής, πρέπει να τη συνοδεύσει με τη γενναιότητα καταλυτικών μέτρων εξαφάνισης από προσώπου γης των βρώμικων αυτών κέντρων που είναι κολάσεις των λαών.

Στη στροφή της «εξόδου» από τα Μνημόνια, μας πρόλαβε ο επί κεφαλής του κλιμακίου της ΕΕ στους «θεσμούς» Ντέκλαν Κοστέλο με την δηλητηριώδη δήλωση: «Η καθαρή έξοδος δεν είναι η καταλληλότερη έκφραση για την Ελλάδα»!

          Από την ετήσια έκθεση της Credit Swisse μαθαίνουμε κάθε φορά κάποιες σχεδόν απίστευτες αλήθειες. Παράδειγμα, ο συνολικός πλούτος στη χώρα μας ανέβηκε φέτος στο 1,007 τρισ δολ., ενώ το 2016 ήταν 947 δισ. δολ., δηλαδή ετήσια αύξηση 60 δισ. δολ. Πρόκειται ασφαλώς για τον πλούτο των μεγαλόσχημων. Οι φτωχοί και οι αναρίθμητοι νεόπτωχοι δεν πρόκειται να γευθούν ούτε τα ανθυπολείμματα «από των ψυχίων των πιπτόντων από της τραπέζης των κυρίων»  (Ματθ. 15, 27).

          Το ΣτΕ έκρινε παραγεγραμμένες τις φορολογικές υποθέσεις πριν από το 2013. Κάποιοι έχουν την ευθύνη που άφησαν να παρέλθει άπρακτος ο κρίσιμος χρόνος για να χορεύουν σήμερα οι λήσταρχοι των ληστών Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Εμβασμάτων. Μιλάμε για το τεράστιο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ έναντι των οποίων το κράτος εισέπραξε ασθμαίνοντας μόλις 85 εκ. θα λογοδοτήσουν αυτοί που εγκλημάτησαν δια της αδρανείας τους, ώστε να επέλθει η παραγραφή;  Αμφιβάλλουμε.

          Τα διαβάζει κανείς και παθαίνει σοκ: Οι Τράπεζες μέσα στο 2018 θα πουλήσουν 15000 ακίνητα (τα περί ακατασχέτου της πρώτης κατοικίας είναι μύθος).  Οι Εφορίες προγραμματίζουν 730000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Πολύ κυνικά μας ενημερώνουν ότι κάθε μήνα θα γίνονται 20000 κατασχέσεις, ενώ καθημερινά θα κατάσχονται 2,2 εκ. ευρώ.   «Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» (Σολωμός).

          Μας περιζώνει ως έθνος μια πρωτοφανής δημογραφική απειλή. Δυστυχώς σύσσωμο το πολιτικοκοινωνικό μας σύστημα  την προσπερνά αμέριμνο. Είμαστε στα όρια δημογραφικής κατάρρευσης.  Την προηγούμενη χρονιά παρουσιάσαμε μείωση κατά 26000, ενώ η πτώση στις παραγωγικές ηλικίες ανήλθε στις 80000.

          Λιγοστεύουμε διαρκώς. Το 2015 είμασταν 10,8 εκατ., όμως το 2060 με τους σημερινούς ρυθμούς θα πέσουμε στα 8,3 εκατ. και το 2080 στα 7,2 εκατ.

Ο παιδικός πληθυσμός μας (0-14 ετών) είναι σήμερα 1,65 εκατ. το 2060 θα περιοριστεί στις 923800 και το 2080 θα πέσει ακόμη χαμηλότερα στις 907100.

Οι ειδικοί (Σ. Ρομπόλης – Β. Μπέσης, Παρόν, 3/12/17) χαρακτηρίζουν το πρόβλημα «όντως το σοβαρότερο δομικό πρόβλημα της χώρας». Να προσθέσουμε, με το οποίο εντούτοις δεν ασχολείται σχεδόν κανείς, και από τις πολιτικές ελίτ κανείς. Κανείς!

Ορισμένοι ανευθυνοϋπεύθυνοι φαντασιώνονται ότι θα λύσουν το δημογραφικό με τις μεταναστευτικές ροές που ανοίγει ο εξ ανατολών. Αυτό θα αποτελούσε εσχάτη πλάνη, χείρονα πασών των προηγουμένων, καθώς θα προκαλούσε επικίνδυνη αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού, ένα αλλόκοτο εθνοφυλετικό και πολιτισμικό μείγμα που θα επωάζει την «θάττον ή βράδιον»  εξαφάνιση του Ελληνισμού. Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών κωφεύει και αρνείται να προωθήσει την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου για μεταρρύθμιση του Δουβλίνου ΙΙ, η οποία είναι μία μερική έστω λύση διαρθρωτικού χαρακτήρα στο πρόβλημα της ισλαμικής εισβολής.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.