Συλλαλητήριο 14 Φεβρουαρίου 1992: «Οι Μακεδόνες είμαστε εμείς»
Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της Μακεδονίας. Ένα εκατομμύριο κόσμος σε πόλη ενός εκατομμυρίου. Όλοι ήταν εκεί, όπως και πολλοί από τους γύρω νομούς της Μακεδονίας. Τον λόγο έχει ο τότε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ντίνος Κοσμόπουλος.

 

ΥΓ. Μην κάνετε συγκρίσεις με σημερινούς δημάρχους παρακαλώ…

10 thoughts on “Συλλαλητήριο 14 Φεβρουαρίου 1992: «Οι Μακεδόνες είμαστε εμείς»

 1. Μήπως να κάνουμε σύγκριση του ενός εκατομμυρίου με τους σημερινούς Μακεδόνες; Πού χαθήκαμε όλοι; Ελάχιστοι αρθρογραφούν, μαζεύουν υπογραφές, λόγια, λόγια, λόγια… από έργα; Ακόμα και στην Αθήνα έφευγαν οι μαθητές από τα σχολεία με τους δασκάλους τους για να πάνε στα συλλαλητήρια. Τώρα ποιος νοιάζεται; Ζητείται νέος Παύλος Μελάς και νέος Ίων Δραγούμης.

 2. Διοργανώνεται ηλεκτρονικά σειρά διαδοχικών νέων συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη, με πρώτο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 5μμ στον Λευκό Πύργο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

  https://www.facebook.com/events/1927051067309633

 3. Πρεπει να γινει και στην Αθηνα συλλαλητηριο !!!

 4. Tί θα πει ωρέ Κοτζιά, σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις; Γιατί εσύ και κοτζάμ Πολιτικό Συμβούλιο της κυβέρνησης δεν το κάνετε λιανά; Έχετε ήδη αποδεχθεί ονομασία που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία; Εμένα κάτι τέτοιο μου μυρίζει. Και δεν τολμάτε να το πείτε στα ίσα, παρά τα ρίχνετε στην αντιπολίτευση και τη στάση σας αυτή την βαπτίζετε ηγεμονική θέση της χώρας στα βαλκάνια! Αλλά δεν λέτε την αλήθεια κι επί της ουσίας ετοιμάζεστε να φάτε την τρικλοποδιά που άλλοι ως φαίνεται σας έστησαν.
  Αμ οι άλλοι; Η “υπεύθυνη” αξιωματική αντιπολίτευση; Τι θέση έχει; Έχει την ίδια θέση με την κυβέρνηση και ωστόσο καταγγέλλει την κυβέρνηση προσδοκώντας εσωτερική ρήξη για να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση. Κι αυτοί τώρα ετοιμάζονται ξανά να μας κυβερνήσουν στη θέση λέει των ψευτών και των πολιτικών απατεώνων!
  Αφήστε τα σάπιια ρε σουπιές
  https://www.youtube.com/watch?v=IQGPyUQR5_k

 5. @ Ελευθέριο

  “Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό του όρου «Μακεδονία» έναντι όλων είναι η λύση που προωθεί η κυβέρνηση για το όνομα των Σκοπίων, με τη σύμφωνη γνώμη του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.” (εδώ).

  Μα νομίζω ότι από το 2007 έχει γίνει αποδεκτή η σύνθετη ονομασία, αρκεί να είναι έναντι πάντων (erga omnes). Αν μέχρι σήμερα δεν συμφωνήθηκε, αυτό οφείλεται στην αδιαλλαξία τού Γκρουέφσκι. Τώρα, μάλλον θα κλείσει το όνομα, για ν’ ανοίξει ο Ασκός τού Αιόλου, αργά ή γρήγορα, αφού θα πρέπει να αναγνωρίσομε την γλώσσα των ως “μακεδονική” και τούς ομιλούντας αυτήν ως “Μακεδόνες”.

 6. @ Πατριώτη

  Από ποιούς δηλαδή έγινε αποδεκτή; Εσένα σε ρώτησαν αν αποδέχεσαι αυτή τη σύνθετη ονομασία; Ακριβώς εδώ είναι το πρόβλημα φίλε μου. Ποιός τους εξουσιοδότησε να παίρνουν αποφάσεις για κρίσιμα εθνικά ζητήματα ερήμην αυτών που υποτίθεται εκπροσωπούν; Αναρωτήθηκες ποτέ γι’αυτό; Ή είσαι της άποψης ότι επειδή εκλέχτηκαν μέσα από το φαλκιδευμένο σύστημα εκπροσώπησης μπορούν και να κάνουν ό,τι τους καπνίσει; Έτσι βέβαια γίνεται στην πράξη, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται κι ότι εκφράζει την βούληση της πλειοψηφίας του κόσμου και γι’αυτό εγώ καταγγέλλω το σύστημα αυτό ότι είναι κάλπικο, αντιδημοκρατικό και ολιγαρχικό. Εσύ τι λές ως προς αυτό;

 7. ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

  @ Ελευθέριο

  Δεν καταλαβαίνω το ύφος σου και, για να είμαι ειλικρινής, δεν μού αρέσει κιόλα.
  Έδωσα μία πληροφορία γι αυτό που ρώτησες. Συμφωνώ με τα υπόλοιπα.
  Εν Ελλάδι, ουδείς ρωτά ποτέ κανέναν για τίποτε. Μία και μοναδική φορά έγινε δημοψήφισμα. Το κομματοκρατικό σύστημα που μάς κυβερνά εδώ και κοντά 44 χρόνια είναι γνωστό.

  YΓ: Ελπίζω να μπορέσω να στείλω το σχόλιο, διότι δεν μπορώ να κάνω εγγραφή.

  @ admin

  Παρακαλώ διαγράψτε το σχόλιο που έστειλα χωρίς εγγραφή και το οποίο είναι στην αναμονή.
  Ευχαριστώ.

 8. Το ζήτημα είναι τι είδους πολιτεία οραματιζόμαστε και στοχεύουμε. Θέλουμε μια πολιτεία που η προκοπή της εξαρτάται από την ικανότητα, πραγματική ή πλασματική κάποιου ηγέτη που ασκεί επιρροή και την κατευθύνει ή κάποιου/κάποιων που αναδεικνύονται απ’ την ίδια την κοινωνία και λογοδοτούν σε αυτήν;
  To πρώτο το γνωρίζουμε, το δεύτερο όχι. Και όχι 44, εκατομμύρια χρόνια να περάσουν, αν η ανθρωπότητα δεν γνωρίσει και δεν αναβιβαστεί σε αυτό το δεύτερο επίπεδο πολιτικής διακυβέρνησης – που όμως έχει ιστορικό προηγούμενο, έστω και βραχύβιο – θα βολοδέρνει στην τυρανία της πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης, δηλαδή ενός απολυταρχικού στην ουσία συστήματος, που κατ’ επίφαση μόνο μπορεί να αποκτά διάφορα προσωνύμια, “δημοκρατικό”, “συντηρητικό”, “φιλελεύθερο” κ.λ.π.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *