Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Τουρκία

Δώδεκα νεκροί ο απολογισμός χθεσινών συγκρούσεων στρατού-Κούρδων

06-07-2010 09:14:40 
Τρείς Τούρκοι στρατιώτες και εννέα μαχητές του ΡΚΚ έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συγκρούσεων στη Νοτιοανατολική Τουρκία.


Όπως ανακοίνωσαν τοπικές πηγές ασφαλείας, ομάδα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) επιτέθηκε σε στρατιωτικό φυλάκιο στο χωριό Beyyurdu στην αγροτική περιοχή Semdinli, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά των ανταρτών και κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 9 κούρδοι μαχητές, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρεις Τούρκοι στρατιώτες.


Σε άλλο επεισόδιο στο χωριό Bukardi, πέντε Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν αργά τη Δευτέρα σε επίθεση των ανταρτών σε φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής, στην επαρχία Elazig της ανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ακολούθησε επιχείρηση καταδίωξη κατα τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 3 κούρδοι μαχητές.


Την ίδια ημέρα το PKK πραγματοποίησε ακόμα μία επίθεση σε αστυνομικό σταθμό στην επαρχία Sirnak με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο πολιτοφυλάκων και το θάνατο δύο Κούρδων μαχητών.


Συνολικά τους τελευταίους 4 μήνες έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις του PKK 78 Τούρκοι στρατιωτικοί, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 132. 
 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13012&Itemid=137

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.