Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Κύπρος

Σερντάλ Ντενκτάς: Διπλάσιοι οι έποικοι στα κατεχόμενα από τους Τ/κ

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς, αναφερόμενος στα όσα γράφονται στον Τύπο της Τουρκίας για το ψευδοκράτος, είπε ότι οι έποικοι είναι διπλάσιοι στον αριθμό από τον πληθυσμό των Τ/κ και πως το ψευδοκράτος υποχρεούται να τους παρέχει υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς και εκπαίδευση.


Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Σερντάρ είπε ότι κάθε χρόνο το ψευδοκράτος εμβάζει 1,5 δισ. δολάρια στην Τουρκία λόγω εισαγωγών.


Σχετικά με την τουρκική βοήθεια είπε ότι τη διαχειρίζεται η αποκαλούμενη επιτροπή βοήθειας που εδρεύει στην παράνομη τουρκική πρεσβεία και κακώς παρουσιάζεται ότι κατασπαταλάται από το ψευδοκράτος.


Σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται στην Τουρκία για το ότι οι μισθοί και οι συντάξεις στα κατεχόμενα είναι καλύτερες από την Τουρκία, ο Σερντάρ είπε ότι δεν θα πρέπει να διαφεύγει και το γεγονός ότι και το κόστος ζωής στα κατεχόμενα είναι υψηλότερο λόγω των ”εμπάργκο”.


Κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αγκυρα αντιπροσωπείες των Επιμελητηρίων Εμπορικού και Βιομηχανικού, ο αρμόδιος και για την Κύπρο Υπουργός Τζεμίλ Τσιτσέκ αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης οικονομικών μέτρων και αποδοτικότερη λειτουργία της «κρατικής» μηχανής.


iKypros


08/07/2010


http://www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=83215&-V=ikypros&w=

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.