Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Άμυνα & Διπλωματία Αναδημοσιεύσεις

Ρεκόρ παραιτήσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010
   
ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ για τα υπέρ και τα κατά ανά περίπτωση επιδίδονται οι στρατιωτικοί μετά τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας για τα συνταξιοδοτικά των ένστολων η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που κάθε άλλο παρά καθησύχασε τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.


Οι παραιτήσεις των αξιωματικών από το Στράτευμα συνεχίζουν να αυξάνονται: χθες οι αρμόδιες διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων είχαν καταγράψει 1.965 αιτήσεις αποστρατείας, γεγονός που αποτελεί ουσιαστικά ρεκόρ των τελευταίων χρόνων. Κι αυτό καθώς οι παραιτήσεις για όλο το 2009 ήταν 1.043 και για το 2008- όταν είχε ξανανοίξει η συζήτηση έμμεσα για το Ασφαλιστικό χωρίς όμως να προχωρήσει- οι παραιτήσεις ήταν 2.272. Παραιτήσεις έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά δηλαδή τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας.


Οσον αφορά το ενδεχόμενο παραίτησης για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι τώρα με 25ετία αρχίζει πλέον να μπαίνει σε συζήτηση και το κατά πόσον συμφέρει η σύνταξη με τις περικοπές που ήδη έχουν γίνει. Απ΄ την άλλη, όπως λένε στρατιωτικοί σε συζητήσεις στις μονάδες και στους διαδρόμους των επιτελείων, υπάρχει αβεβαιότητα και ως προς το μελλοντικό καθεστώς των επιδομάτων που προστίθενται στον βασικό μισθό.


Παρόμοια αβεβαιότητα διακατέχει και τους δικαιούμενους σήμερα επιδόματος επικινδυνότητας (πιλότοι, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι κ.ά.), καθώς κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή, όπως λένε, να διαβεβαιώσει ποιες ακριβώς κατηγορίες, με ποιες προϋποθέσεις απασχόλησης θα το λαμβάνουν και αν τυχόν γίνουν νέες κλιμακώσεις.


Είναι χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας αυτής ότι από τους 619 αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν παραιτηθεί μέχρι τώρα, οι 51 είναι πιλότοι. Το θέμα πάντως της φορολόγησηςπου είχε προκαλέσει τη λευκή απεργία- αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με την εξαγγελία του υπουργείου Αμυνας.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4583245

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.