Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Μακεδονία Σκοπιανό

Πώς θα αποτραπεί η ταπείνωση των Ελλήνων.

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Στο παράρτημα θα βρείτε τα 15 άρθρα που έγραψα τους προηγούμενους 5 μήνες για το θέμα. Ένα από αυτά, το «10 μύθοι και αλήθειες για το ζήτημα του ονόματος «Μακεδονία»», έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο με δεκάδεςχιλιάδες αναγνώσεις, αναδημοσιεύσεις και «μοιράσματα» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, θα βρείτε και την επιστολή 1836 υπογραφών που στάλθηκαν στον ΠτΔ και την πολιτική ηγεσία. Όλα αυτά, μαζί με τις πολλές εκατοντάδες αναρτήσεις, απόψεις κλπ αυτής της περιόδου απευθύνονταν στο λογικό. Όχι στο θυμικό. Αποσκοπούσαν να πείσουν με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία.

Αυτά τελείωσαν. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Έτσι, δεν θα επιχειρήσω πείσω κανέναν αυτήν την δεδομένη στιγμή ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι κακή. Θα πω μόνον ένα πράγμα:ότι βάσει του διαγγέλματος Τσίπρα, τους αναγνωρίζουμε την εθνότητα (και την γλώσσα) χωρίς κανέναν προσδιορισμό. Αυτοί είναι λοιπόν οι σκέτο «Μακεδόνες».

Εφόσον εμείς δεν ανήκουμε στο ίδιο έθνος, είμαστε κάτι άλλο. Νότιο-μακεδόνες μήπως; ή Ελληνο-μακεδόνες; Έτσι μας αποκάλεσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. «Ελληνομακεδόνες». Δώσαμε το όλον και κρατήσαμε για μας γεωγραφικό προσδιορισμό. Μάλιστα.

Παραθέτω το σημερινό άρθρο (13.6) του Σταύρου Λυγερού, ο οποίος ήταν όλο αυτό το διάστημα ΥΠΕΡ μίας συμβιβαστικής λύσης σύνθετης ονομασίας. Ο τίτλος είναι «Μακεδονικό: Αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας σημείο προς σημείο».

Από δω και πέρα απευθύνομαι σε όσους διαφωνούν με την προτεινόμενη συμφωνία.

Καλούμε τους πολιτικούς να δράσουν αναλόγως, ώστε να αποτραπεί η εξευτελιστική ταπείνωση των Ελλήνων να αναγνωρίσουν εθνότητα «Μακεδόνων» στα βόρεια σύνορά τους.

  1. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο να παραιτηθεί από το αξίωμά του, οδηγώντας το Κοινοβούλιο σε επανεκλογή του Προέδρου.
  2. Τους βουλευτές όλων των κομμάτων, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την πρόταση λύσης, να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες και τους αρχηγούς των κομμάτων τους να καλέσουν τους επιλαχόντες υποψηφίους να μην δεχτούν να ανακαταστασήουν τους παραιτηθέντες. Όταν φωνές της αντιπολίτευσης λένε «θα κάνουμε το παν», δεν χρειάζεται το παν. Αυτό είναι αρκετό. Παραίτηση.

Αλλιώς συνένοχοι.

 

Προεδρία της Δημοκρατίας – ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2107283111

Τηλεφωνούμε και ζητούμε την παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Καλούμε επίσης τον απλό λαό, να παραστεί σε όλα τα επόμενα Συλλαλητήρια, προσθετικά στα ήδη 44 που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα σε 41 πόλεις σε 9 χώρες. Για παράδειγμα, στις Πρέσπες στις 16 Ιουνίου όπου ο Τσίπρας προτίθεται να υπογράψει με τον Ζάεφ.

Παράρτημα 1. Δεκαπέντε άρθρα για το Μακεδονικό.

Παράρτημα 2. Συλλογή υπογραφών προς τον ΠτΔ και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής

http://macedonia.antibaro.gr

Παράρτημα 3.

13.6.2018. Σταύρος Λυγερός. Μακεδονικό: Αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας σημείο προς σημείο – http://www.antibaro.gr/article/19520

7 comments

NF 13 June 2018 at 18:03

Μια βιωσιμη λυση θα ηταν το “βελγικο” μοντελο που προτεινε ο Admin, και μπορουσαμε να τους εξωθησουμε να το υιοθετησουν μονοι τους, υποδαυλιζοντας εξυπνα την αντιθεση Σλαβων-Αλβανων. Αλλα οι πολιτικοι και οι φωστηρες του ΥΠΕΞ δεν το σκεφτηκαν και το πουλακι πεταξε πια. Μην περιμενετε τον Πάκη Παυλοπουλο και τους πολιτικους να θυσιασουν καρεκλες και παχυλους μισθους για το Σκοπιανο.

Δεν υπαρχει λογος να αισθανομαστε “ταπεινωμενοι”. Το Σκoπιανο θα το λυσει η ιδια η ζωη. Δεν ειναι βιωσιμο το σκοπιανο κρατος. Ομως για την ωρα ας αφησουμε τους “Μακεντονσκι” να πανηγυρισουν…….

Reply
Kanaris 13 June 2018 at 18:28

Τα σκουπίδια που μας κυβερνούν σήμερα νομίζουν ότι διαχειρίζονται τις τύχες μας με λευκή επιταγή, χωρίς κανένα περιορισμό από το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας. Και αντλούν αυτή τους την πεποίθηση από το γεγονός ότι ενώ ο λαός ήξερε τις προθέσεις τους εδώ και χρόνια, τους ψήφισε δύο φορές απανωτά, επιλέγοντας την «τσέπη του» πάνω από την σωτηρία της πατρίδας. Τώρα φυσικά τιμωρείται για αυτές του τις επιλογές, και οδηγείται στην απώλεια και των δύο. Το παρελθόν όμως είναι παρελθόν, και όλοι καλούμαστε τώρα να αντιδράσουμε, έστω και την ύστατη στιγμή.

Η προδοσία που επιτελούν δεν είναι τυχαία αλλά συνειδητή, και εκπληρώνει ταυτόχρονα τρεις στόχους: ικανοποιεί τους επικυρίαρχους ελπίζοντας έτσι ότι θα τους κρατήσουν λίγο ακόμα στην εξουσία, παίρνει ρεβάνς για την ήττα των ιδεοληψιών της αριστεράς από το ‘18 μέχρι το ’49 περί «Μακεδονικού έθνους», και ξεπληρώνει παλιά χρέη του ΚΚΕ εσωτ. στους Σκοπιανούς.

Όμως και ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύεται η επιβολή της (τυπική ψήφιση της στην Ελληνική Βουλή ΜΕΤΑ από τις αντίστοιχες ουσιαστικές εγκρίσεις στα Σκόπια, και κυρίως ΑΦΟΥ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ένταξης σε ΝΑΤΟ & ΕΕ) είναι κατάφωρα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, γιατί μόνο η Βουλή έχει το δικαίωμα να κυρώνει κρατικές συμφωνίες, ΠΡΙΝ αυτές και οι συνέπειες τους να τεθούν σε ισχύ και να δεσμεύσουν την χώρα. Άρα κατά το άρθρο 120/4 είναι πατριωτικό μας καθήκον για «αντίσταση με κάθε μέσον ενάντια σε οποιονδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα».

Όταν την 10ετία του ’60 η εξουσία παραβίασε το Σύνταγμα, ο λαός αντέδρασε με το «114». Πόσο εφικτό είναι σήμερα να αυτοστρατευτούμε όλοι στον εθνικό σκοπό για Δημοψήφισμα; Δεν μιλώ για στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά σύσσωμο τον λαό στους δρόμους καθημερινά με απεργίες και διαδηλώσεις, ακόμα και συγκρούσεις με τις αρχές, μέχρι να γίνει δεκτό το αίτημα μας. Όταν αποδεχόμαστε να τρώμε ξύλο και δακρυγόνα για τον μισθό μας, ή ακόμα χειρότερα για την ομάδα μας, πόσο πιο δύσκολο είναι να ματώσουμε για την Ελλάδα; Πιστεύω ότι αν κρατηθούμε μακριά από μικροκομματικές εκμεταλλεύσεις και προσωπικά συμφέροντα, πολύ δε περισσότερο μακριά από διχαστικές κορώνες και αναβίωση του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, τότε μπορούμε να τους νικήσουμε. Αν «παίζουμε» στο γήπεδο τους αποδεχόμενοι πεθαμένα δίπολα του 20ου αιώνα, τότε θα μας διχάσουν και θα χάσουμε.

Reply
Antonis 13 June 2018 at 22:43

Χαλαρώστε και μην παραπληροφορείτε τον κόσμο.

Με βάση τη συμφωνία “σκέτοι Μακεδόνες” είμαστε και εμείς και εκείνοι.
Το άρθρο 7 αναφέρει ρητά ότι:
“Τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδονικός/Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά”.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι το ιδεολόγημα του “μακεδονισμού” λαβαίνει τέλος. Όποιος Μακεδόνας/Βορειομακεδόνας (σύμφωνα με τον πλήρη τίτλο της ιθαγένειάς τους) το επικαλεστεί από εδώ και πέρα θα τρώει στη μούρη τη συμφωνία.

Επίσης, όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει πώς γίνεται να υπάρχουν δύο διακριτές ταυτότητες με το ίδιο όνομα ας ανοίξει κανένα σύγχρονο βιβλίο εθνολογίας. Τα παραμυθάκια και οι γραφικότητες του παλιού ρομαντικού (φυλετο-γλωσσικού) εθνικισμού έχουν τελειώσει.

Υ.Γ. (σλαβο) Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα αναγνωρίστηκαν, γιατί, guess what, δεν θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν σε καμία παρούσα ή μέλλουσα πολιτική διαπραγμάτευση. Η διαμάχη ήταν για την ονομασία της πολιτικής τους οντότητας και εκεί τους αναγκάζουμε να την αλλάξουν, ακόμα και στο Σύνταγμά τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τους υποχρεώνουμε από πάνω να οριοθετήσουν/περιορίσουν την έννοια της δικής τους μακεδονικότητας. Κανονικά, με τέτοια συμφωνία, θα έπρεπε να φιλήσετε τα χέρια του Κοτζιά!

Reply
Ελευθέριος 14 June 2018 at 01:58

Τους Τσιπροβιτς και Κοτζιαλόφσκι, που ορισμένοι φιλούν τα χέρια, για τις εργώδεις τους προσπάθειες να περάσουν με το στανιό πισώπλατα κι εν κρυπτώ, μια προδοτική συμφωνία, σε βάρος του εθνικού συμφέροντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς, η ιστορία θα τους κατατάξει μαζί με τους Εφιάλτες-προδότες της πατρίδας.

Με τη συμφωνία αυτή, οι Τσίπρας και Κοτζιάς (μαγκιά-κλανιά και κώλο φινιστρίνι, σε στύλ ανατολίτικου παζαριού – δώσε μου αυτό να σου δώσω το άλλο), επικυρώνουν τον πυρήνα του αλυτρωτισμού των γειτόνων, με αναγνώριση ψευδεπίγραφης «μακεδονικής» εθνότητας, με όνομα «Μακεδόνες» και γλώσσα «μακεδονική».

Καταντάμε και με τη βούλα διαμελισμένο έθνος, όπως η Κορέα, παραχωρώντας στο σλαβογενές μόρφωμα το αυθαίρετο δικαίωμα να οικειοποιείται το Όλον.

Reply
Kanaris 14 June 2018 at 08:12

@Antonis
Από ό,τι βλέπω το τμήμα επικοινωνίας του Τσίριζα είχε υπερωρίες χθες. Σε όλα τα sites με εθνική απόψη για το θέμα, πρωτεμφανίζονται σχολιαστές από το πουθενά, για να μας πείσουν “να φιλήσουμε τα χέρια του Κοτζία”. Αν μπορείτε παρακαλώ στείλτε μου κατάλογο των sites που έχετε χρεωθεί εσείς, για να μπορώ να σας παρακολουθώ εκτενέστερα.
P.S. Για του λόγου το αληθές μπορεί κάποιος να επισκεφθεί ακόμα και το E-AMYNA και να δεί ένα κακό χαμό από μουσαφίρηδες.

Reply
Λευτέρης 15 June 2018 at 13:09

Ο κύριος Антонис παραπάνω μας λέει ότι «…το ιδεολόγημα του “μακεδονισμού” λαβαίνει τέλος. Όποιος Μακεδόνας/Βορειομακεδόνας (σύμφωνα με τον πλήρη τίτλο της ιθαγένειάς τους) το επικαλεστεί από εδώ και πέρα θα τρώει στη μούρη τη συμφωνία»

Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, και το ιδεολόγημα του «Ελληνισμού» λαμβάνει (όχι λαβαίνει) επίσης τέλος. Το ίδιο και το ιδεολογημα του «Θρακισμού (;)» και του ότι το Αιγαίον Πέλαγος ανήκει στην Ελλάδα.

Υψηλού επιπέδου ρητορική λοιπόν από την μεριά αυτών που μισούν την Ελλάδα με έναν ιδεολογικό φανατισμό. Αυτό συμβαίνει διότι ενώ εμείς δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί με αποτέλεσμα ο λογος μας είναι σαν του πεντάχρονου παιδιού, εκείνοι εργάζονται νυχθημερών για την υπονόμευση της Ελλάδος και άρα ρητορικός και πειστικός ο λόγος τους.

Το έχω ξαναπεί, θα το επαναλάβω εδώ.
Το θέμα της ονοματοδοσίας δεν είναι και ούτε θα πρέπει να θεωρηθεί
ως μεμονωμένο αλλά θα πρέπει να παρατεθει μαζί με όλες τις υπόλοιπες πολιτικές
που εφαρμόζει το κυβερνών κόμμα/βουλή (άνοιγμα συνόρων,απαγόρευση ελευθερίας λόγου, περιορισμοί στην ελευθερία της δημοσιογραφίας, εισαγωγή εκατομμυρίων ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ αλλοδαπών, καταστροφή της ελληνικής οικογένειας, τρομοκρατία των πολιτών από τις παρακρατικἐς ομάδες κτλ κτλ). Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει Σύνταγμα σε αυτήν την χώρα και εάν εφαρμόζεται οποιοδήποτε από τα άρθρα του.

Παρεμπιπτόντως, θα γνωρίζετε ελπίζω ότι το κύριο κόμμα εις την κυβέρνησιν
εξελέγη με ψήφους που αντιστοιχούν στο 19.65% του εκλογικού σώματος
(το συγκυβερνων κόμμα έλαβε το 2% του εκλογικού σώματος). Αρα, λιγότεροι
από 1 στους 5 ψηφοφόρους υποστηρίζουν αυτές τις πολιτικές ιδεολογίες.

Θέτω λοιπόν το εξής πολύ απλό ερώτημα. Οι αποφάσεις που λαμβάνει αυτο το σχήμα
απολύτου μειοψηφίας, επιδέχονται οιαδήποτε νομιμοποίηση;

Reply
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ 17 June 2018 at 20:00

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΜΕΤ’ ΕΠΙΥΤΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ
http://i1.wp.com/www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2018/06/%CE%97-%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-20%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%91%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%A7%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85.-14-%CE%9F%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-1904.jpg?resize=640%2C487
Αἰκατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, Δικηγόρου Ἀθηνῶν, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός Μαυρομιχάλη ἀρ. 182.
ΠΡΟΣ
Τόν Ἀξιότιμον Πρόεδρον τῆς Δημοκρατίας τῆς Ἑλλάδος κ.κ. Προκόπην Παυλόπουλον.
Ἐν συνεχείᾳ τῆς ἀπό 5/3/2018 ἐξωδίκου μου τήν ὁποίαν σᾶς ἐκοινοποίησα τήν 7ην Μαρτίου 2018 καί ὣραν 13.30 μεσημβρινήν καί τήν ὁποίαν παρέλαβεν ὁ Ἀξιωματικός Ὑπηρεσίας σας, καί ἒχουσα τήν Ἀνωντάτην Ὑποχρέωσιν κατά τήν διάταξιν τῆς παραγράφου 4 τοῦ Ἂρθρου 120 τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος ὡς Ἑλληνίδα Πολῖτις,
Σᾶς ἀναφέρω τά κάτωθι:
– Εἰς τά ἂρθρα 35 ἓως 48 τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματοςκαθορίζονται «οἱ ἐξουσίες καί εὐθύνη ἀπό τίς Πράξεις τοῦ Προέδρου» εἰς δέ τό Ἂρθρον 49 τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος §1 ἓως 4 καθορίζονται…
«οἱ εἰδικές εὐθύνες τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας».
– Γνωρίζετε τήν ἀτιμωτικήν συμφωνίαν πού ὑπογράφεται «στίς Πρέσπες».

http://i0.wp.com/www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2018/06/%CE%93%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%96%CE%AC%CE%B5%CF%86-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9F%CF%84%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CE%93%CE%94%CE%9C-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82.jpg?resize=640%2C290

Γνωρίζετε τήν θέσιν τῆς πλειοψηφίας τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ καί τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἒθνους Παγκοσμίως.
Γνωρίζετε καλύτερον ἐμῆς καί ὃλων μας τήν…
ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΣΙΩΠΑΤΕ! ΓΙΑΤΙ;
Διατί συμφύρεσθε μέ μίαν ἐπικίνδυνον, ἂθεον καί ἀπάτριδα πολιτικήν παράταξιν;
Τό ἐπιστημονικό Σας ἀνάστημα καί τό ἀδαμάντινον ἦθος Σας ἐπιβάλλουν νά λάβετε τήν ΜΟΝΗΝ ΔΙΚΑΙΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ὑπαγορευομένην ἀπό τάς ἀνωτέρω διατάξεις καί ΛΥΣΕΣΕ τό τεράστιον αὐτό Ἐθνικόν θέμα μέ τήν ΡΟΜΦΑΙΑΝ τοῦ Συντάγματος.
Ὣστε νά ὑψωθῆτε ὡς ὁ γενναῖος ἐκφραστής τῆς ἱστορικῆς ἀλήθειας καί σφοδρᾶς ἐπιθυμίας τοῦ Ἒθνους μας, ἂλλως θά μείνετε ὁ μοιραῖος Πρόεδρος μιᾶς ζοφερᾶς πολιτικῆς περιόδου μέ δυσαρέστους ἐννόμους συνεπείας.
Εἰς τήν τελευταίαν περίπτωσιν ὑποχρεωτικῶς ἒχουσα τό δικαίωμα ἃμα δέ καί τήν ὑποχρέωσιν ἐκ τοῦ Συντάγματος θά ζητήσω νομίμως τήν ἐφαρμογήν τῶν ἀνωτέρω Διατάξεων.
Μέ τήν ἐπιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματός μου ἁρμόδιος Δικαστικός ἐπιμελητής ἐπιδότω νομίμως πρός τόν κ. Προκόπην Παυλόπουλον, Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας πρός γνῶσιν του καί διά τάς νομίμους συνεπείας, καλούμενον ὡς ἀνωτέρω, ἀντιγράφων ταύτην ἐν τῇ ἐκθέσει ἐπιδόσεώς του.
Ἀθῆναι 16/6/2018 Ἡ ἐξωδίκως καλοῦσα Δικηγόρος
Ο Αγώνας τώρα αρχίζει, να οδηγηθούν οι προδότες στην αληθινή δικαιοσύνη!!!!!!!
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
http://arxaiaithomi.gr/

http://arxaiaithomi.gr/2018/06/17/%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85/

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.