Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Διεθνή

O O.Tσάβες ανησυχεί για επίθεση της Κολομβίας

26-07-2010 00:53:48 
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ματαίωσε επίσκεψη στην Αβάνα, όπου επρόκειτο να είναι ο κύριος ομιλητής στην εθνική εορτή της Κούβας την Δευτέρα, δηλώνοντας ότι μια ένοπλη “επίθεση” στην χώρα του από την Κολομβία είναι “πιο πιθανή από ποτέ”. ΟΤσάβες, ο οποίος ήταν να αναχωρήσει για την Κούβα, την Κυριακή, δήλωσε κατά τη διάρκεια πολιτικής συνάντησης ότι έχει “πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες” που αφήνουν να εννοηθεί ότι “η πιθανότητα μιας ένοπλης επίθεσης εναντίον του εδάφους της Βενεζουέλας” από την Κολομβία είναι “πιο πιθανή από ποτέ κατά τη διάρκεια αυτών των ετών”.


Η Βενεζουέλα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Μπογκοτά την Πέμπτη, αφότου ο κολομβιανός πρεσβευτής στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ) παρουσίασε “αποδείξεις” (εικόνες από δορυφόρο, συντεταγμένες από GPS, φωτογραφίες) σχετικά με την παρουσία 1500 κολομβιανών ανταρτών στη Βενεζουέλα.


Το Καράκας είχε απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, καταγγέλλοντας ένα “τσίρκο των μέσων ενημέρωσης”.


“Αρνούμαστε, έχουμε αρνηθεί και θα αρνούμαστε πάντα την πιθανότητα μια δύναμη ανταρτών, μία παραστρατιωτική δύναμη ή μια ξένη στρατιωτική δύναμη να εγκατασταθεί στο μικρότερο τετραγωνικό χιλιοστό του κυρίαρχου εδάφους μας”, δήλωσε ο Τσάβες κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής και μεταδόθηκε από την επίσημη τηλεόραση VTV.


Από την Πέμπτη, ο στρατός της Βενεζουέλας έχει τεθεί σε κατάσταση “ύψιστου” συναγερμού στις περιοχές που συνορεύουν με την Κολομβία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13376&Itemid=52

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.