Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Ιωάννης Αμπατζόγλου Μακεδονία Σκοπιανό

Πως εκτελείται η νοθεία στο δημοψήφισμα των Σκοπίων

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λέει η κινέζικη παροιμία. Ας δούμε λοιπόν μία εικόνα βγαλμένη απευθείας από ένα εκλογικό κέντρο των Σκοπίων.

Ο λόγος για το δημοψήφισμα που διεξάγεται στο γειτονικό σλαβικό κρατίδιο κατά το οποίο γίνεται προσπάθεια η εθνική παράκρουση των γειτόνων μας, περί της δήθεν μακεδονικότητάς τους, να καταστεί ιστορική αλήθεια.

Κατά τη διαδικασία λοιπόν του σημερινού δημοψηφίσματος, σε ένα εκλογικό κέντρο των Σκοπίων, στις 11πμ λήφθηκε φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο αριθμός των ψηφισάντων μέχρι εκείνη την ώρα. Μέχρι εδώ όλα καλά, ή σχεδόν όλα, μιας και η προχειρότητα με την οποία σημειώνονται τα σχετικά με την ψηφοφορία, η χρήση μολυβιού και όχι στυλό, οι μουτζούρες με τις οποίες αλλοιώνονται καταφανώς τα αποτελέσματα (π.χ. βλέπουμε στις 9πμ το 14 να γίνεται 21!! κλπ), δείχνουν ότι η νοθεία είναι προ των πυλών.

Το εξωφρενικό όμως της διαδικασίας είναι ότι το μέλος της εφορευτικής επιτροπής του συγκεκριμένου εκλογικού κέντρου που σημειώνει τα αποτελέσματα έχει προφητικές ικανότητες. Μάλιστα οι ικανότητές του αυτές φτάνουν σε σημείο να προβλέψει το αποτέλεσμα δύο και έξι ώρες μετά (δηλ. στις 1μμ και στις 5μμ) με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων! Συγκεκριμένα, ενώ εκείνη την ώρα, δηλ. στις 11πμ το ποσοστό συμμετοχής ήταν περίπου 9.3%, το μέλος της εφορευτικής επιτροπής – προφήτης, σημείωσε ότι στις 1μμ το ποσοστό συμμετοχής θα ανέλθει στο 30.31% και στις 5μμ στο 48.93%.

Αυτή η φωτογραφία εντοπίστηκε σε Σκοπιανά site πριν από λίγη ώρα και αναρτήθηκε στην ομάδα του Facebook Πισοδέρι 2018 – Επιτροπή Αγώνα (εδώ).

Για να δούμε πως θα αντιδράσουν οι γείτονές μας που μποϋκοτάρουν το δημοψήφισμα αυτό. Η συγκεκριμένη φωτογραφία διαδίδεται ταχύτατα σε διαδικτυακούς τόπους στα Σκόπια και θα αναμένουμε αντιδράσεις.

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό προέκυψε μετά από προσωπική έρευνα σε σκοπιανά site. Εντόπισα αυτή την πληροφορία μαζί με την σχετική φωτογραφία στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 το μεσημέρι και ενώ ήταν σε εξέλιξη το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

original posted 30 September 2018

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.