Sunday 24 March 2024
Αντίβαρο
Θράκη

Ο πρόξενος και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής σε…νέες περιπέτειες!

10 Αυγούστου 2010 — ndap @ 20:15
   Νέα ηγετική επίσκεψη του προκλητικού Σάρνιτς, αυτή τη φορά όχι σε ελληνικό, αλλά σε…τουρκικό (!) έδαφος, συνοδεία μάλιστα και ενός εκ των…πιστών του ακολούθων, του ψευτομουφτή Κομοτηνής Σερήφ!


Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση για τη…γυναίκα του Καίσαρα, εμείς θα πούμε ότι «ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή δεν αρκεί προφανώς να είναι ο…ουσιαστικός κυβερνήτης της Θράκης, αλλά πρέπει και να το δείχνει». Ε, ο Μουσταφά Σάρνιτς λοιπόν – να μην έχουμε παράπονο – το δείχνει καθημερινά. Το δείχνει με όλα όσα κάνει και με όλα όσα λέει ,είτε στις συνεχείς επισκέψεις του σε τουρκοεκδηλώσεις «ων ουκ έστιν αριθμός», είτε στις επαφές του με μειονοτικούς (αλλά και πλειονοτικούς) της Θράκης. Για μια ακόμη φορά λοιπόν το έδειξε και πριν από λίγες μέρες, όταν ακολουθούμενος από μία γνωστή…ορντινάντσα του, τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ταξίδεψε ως την κοντινή Αδριανούπολη. Τι έκανε εκεί; Επισκέφθηκε τον πρόεδρο του τοπικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Τζεμίλ Γκιουλέρ, αλλά και τον νέο νομάρχη Γκιοκχάν Σοζέρ και τους διεμήνυσε πως επιθυμεί κοινές δουλειές και κοινές επενδύσεις με Αδριανουπολίτες επιχειρηματίες, για τους οποίους μάλιστα είπε επί λέξει ότι «τους καλούμε στην περιοχή μας», με στόχο την αύξηση των συνεργασιών στον οικονομικό τομέα και φυσικά πάντοτε μέσα στα πλαίσια της δεδομένης βελτίωσης (ε, αλλοίμονο!) των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Εμείς τώρα τι άλλο σχόλιο να κάνουμε! Θα λέγαμε πάλι καμμιά χοντράδα για κάποιον που – αν υπήρχε στοιχειώδης ελληνική πολιτεία – θα είχε απελαθεί με τις κλωτσιές εδώ και πάρα πολλούς μήνες, αλλά βαρεθήκαμε πια! Αφήστε δε που…τρέμουμε κι από τον φόβο μας στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να ξαναβγεί ο αγαπημένος μας Τζεγκίζ Ομέρ και να μας κατακεραυνώσει πάλι εμάς τους «ακραίους» που θέλουμε την καταστροφή της Θράκης, την ώρα που ο Πρόξενος καλεί Τούρκους επιχειρηματίες και μάχεται για την οικονομική της πρόοδο! Σας αφήνουμε λοιπόν να απολαύσετε απλώς το σχετικό ρεπορτάζ σε μετάφρασή μας από την τοπική Μπιρλίκ (4/8/2010):


«Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και ο εκλεγμένος Μουφτής Ιμπραήμ Σερήφ επισκέφτηκαν τον πρόεδρο του Δ. Σ. του ETSO (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης) Τζεμίλ Γκιουλέρ. Ο Πρόξενος ευχήθηκε καλή θητεία στον πρόεδρο του Δ.Σ και λέγοντας πως επιθυμεί κοινές δουλειές με Αδριανουπολίτες επιχειρηματίες, ώστε να αυξηθούν οι συνεργασίες στον οικονομικό τομέα, είπε: «Όπως γίνεται εμπόριο με τους Ανδριανουπολίτες επιχειρηματίες, ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν κοινές επενδύσεις. Καλούμε τους Αδριανουπολίτες επιχειρηματίες στην περιοχή μας». Ο Σάρνιτς τόνισε την αναγκαιότητα στην Αδριανούπολη, με την πλούσια ιστορία και τα μνημεία, να γίνουν επενδύσεις που θα προσελκύσουν Έλληνες τουρίστες. Ο Γκιουλέρ εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την επίσκεψη και είπε πως όπως στα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, γίνονται από κοινού προσπάθειες και συνεργασίες με κάποια εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια στην Ελλάδα. Τονίζοντας ο Γκιουλέρ πως έχουν υπογραφεί σημαντικές επιτυχίες μαζί με τους Έλληνες, πρόσθεσε: «Αίσθηση προκάλεσε η φιλοξενία τον Ιούνιο από το επιμελητήριο μας, και υπό τις οδηγίες της Ένωσης Επιμελητηρίων Τουρκίας, του πρώτου Συμβουλίου Ελληνοτουρκικής Περιφερειακής Συνεργασίας. Πιστεύω πως το πραγματοποιηθέν συμβούλιο που έγινε με τη συμμετοχή υπουργών, κρατικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών και από τις δύο χώρες, και φιλοξενήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης, υπήρξε ιδιαίτερα επωφελές από την άποψη της συνεύρεσης και των συνεργασιών των επιχειρηματιών. Ακούσαμε πως το επόμενο Συμβούλιο θα γίνει στην Κομοτηνή. Τους καρπούς από τα συμβούλια αυτά θα τους αποκομίσουν και οι δύο χώρες». Ο Γκιουλέρ προς ανάμνηση της επίσκεψης πρόσφερε διάφορα δώρα στον πρόξενο Σάρνιτς και στον Μουφτή Σερίφ


Ο πρόξενος Σάρνιτς επισκέφτηκε τον νομάρχη Σοζέρ


Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και ο εκλεγμένος Μουφτής Ιμπραήμ Σερήφ επισκέφτηκαν τον νομάρχη Αδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ. Ο πρόξενος Σάρνιτς ανέφερε πως  λόγω του πρόσφατου διορισμού του Γκιοκχάν Σοζέρ στη νομαρχία Αδριανούπολης, πρόκειται για επίσκεψη αβροφροσύνης. Ο Σάρνιτς τονίζοντας πως η Αδριανούπολη ως συνοριακή πόλη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδας, ενημέρωσε πως επισκέφτηκε τον πρόεδρο Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης Τζεμίλ Γκιουλέρ. Ο Σάρνιτς συνέχισε ως εξής: «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται με ταχύτητα. Αυτό έγινε αισθητό ειδικά μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας Ερντογάν τον Μάϊο στην Αθήνα, στον τομέα των περιφερειακών προοπτικών. Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν τα περιφερειακά συμβούλια. Με αυτήν την εμπορική συνεργασία ενισχύεται η οικονομία της Ελλάδας και της Τουρκίας.  Όπως προανέφερα, η Αδριανούπολη είναι συνοριακή πόλη. Κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στις δύο χώρες. Εμείς επιθυμούμε να επωφεληθούμε από αυτό. Ως προξενείο προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσουν κι άλλο οι σχέσεις».


Ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την επίσκεψη. Ο Σοζέρ είπε πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία κάθε μέρα που περνάει, γίνονται όπως αρμόζει σε γείτονες».


   Ν.Δ.

http://proxeneio-stop.org/2010/08/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%86%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BD/

.

1 comment

ginosvugas808 7 September 2010 at 21:35

ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΡΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΡΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο Δρούτσας έγινε κανονικός ΥΠΕΞ:
ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΡΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑ!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.