Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010 – 09:04 
Του Παναγιώτη Στάθη
 
Αίτηση ακύρωσης των ρυθμίσεων του νόμου Ραγκούση με τις οποίες επιτρέπεται η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους  για τις επερχόμενες εκλογές τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Νοέμβριο, 642.905 αλλοδαπών που διαμένουν επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα, κατέθεσε δικηγόρος της  Αθήνας.


Ο Γιάννης Ανδριόπουλος, αναφέρει στην αίτηση που υπέβαλλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ότι αλλοιώνεται η συνταγματική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως θεσπίζεται στο άρθρο 1 του Συντάγματος, καθώς και ότι νοθεύεται η βούληση του ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές με τη συμμετοχή των αλλοδαπών και το δικαίωμα ψήφου που τους εκχωρείται.


Η αίτηση ακύρωσης αφορά συνολικά το νέο νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και μεταναστών, τον οποίο θεωρεί παράνομο και αντισυνταγματικό. Ειδικότερα στρέφεται κατά της υπουργικής απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση με την οποία καθορίζονται τα δικαιολογητικά για την αίτηση εγγραφής μεταναστών στο δημοτολόγιο, ενώ ζητεί και την ακύρωση της εγκυκλίου που αφορά τη συμμετοχή ομογενών και μεταναστών στις εκλογές.


“Να μην ψηφίσουν”


«Θίγομαι ως Έλληνας Ιθαγενής και εκλογέας», λέει στην αίτησή του ο Γ. Ανδριόπουλος αφού κρίνει πώς εντοπίζονται σειρά  συνταγματικών κωλυμάτων, καθώς και παραβάσεις της ευρωπαϊκής και της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του νόμου. Επισημαίνει δε ότι οι τροποποιήσεις του Κώδικα Ιθαγένειας -όπως διατυπώνονται στην επίμαχη υπουργική απόφαση- αντίκεινται στην  ποινική νομοθεσία, καθώς δεν θεωρείται πλέον κώλυμα για την απόκτηση της ιθαγένειας η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον αλλοδαπού για μια σειρά αδικημάτων. Για να  θεωρείται δηλαδή επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια απαιτείται αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.
 
Ο αιτών χαρακτηρίζει συνολικά αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση γιατί δίνει πολιτικά δικαιώματα σε αλλοδαπούς με την παράλληλη διατήρηση της αλλοδαπής ιθαγένειάς τους, ενώ θεωρεί ότι με την αυτόματη και μαζική ιθαγενοποίηση όλων σχεδόν των αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και την μη θέσπιση μεγίστου ορίου και ποσοστού επί του υπάρχοντος πληθυσμού της χώρας, παραβιάζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία του Έλληνα πολίτη, την ώρα που η ανεργία θέτει την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε κίνδυνο. 


http://www.capital.gr/News.asp?id=1028306

.

1 thought on “"Να μην επιτραπεί στους μετανάστες να ψηφίσουν"

 1. I agree that they shouldn’t have the right to vote. I feel very strongly though that I , as a born Greek, living stin Omogeneia Ameriki’s should have every right to vote.
  It bothers me that they help them and we are forgoten stin xeniteia.
  It’s time to throw all the families that ruled and rule Greece out.
  Since I was born 1955 same families rule…………
  In my opinion they are with the Jews. The Jews rule here in the States and the Jews rule every where.
  I am sure they are reading my comment as I write it…
  We, the ten million, away from home do everything possible to help Greece. The government obviously couldn’t care less therefore it’s up to you, the people to speak out for us…
  Thank you for the chance to write………
  Be well and be Greek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *