Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Ομογένεια

Ο Ελληνικός εθνικός άξονας στην Παγκοσμιοποίηση

Με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές του Φθινοπώρου και τα διάφορα σχόλια που γράφτηκαν σχετικά με την επιλογή του Joe Biden ως υποψήφιου αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα και το κατά πόσο μπορεί να παίξει το γεγονός αυτό θετικό ρόλο στην πορεία των εθνικών μας θεμάτων, θέλω να σας εκθέσω κάποιες σκέψεις-προτάσεις για μια νέα αντίληψη από το Ελληνισμό, της θέσης που μπορεί να διεκδικήσει μέσα στο  παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ στην ΜΙΖΕΡΙΑ που εκπέμπουν πολλοί Έλληνες πολίτες, αλλά και Έλληνες πολιτικοί, στο θέμα του επηρεασμού της Εξωτερικής Πολιτικής της υπερδύναμης από την ομογένεια.

Κι όμως μπορούμε!

Πως το κάνουν αυτό οι Εβραίοι εδώ και τόσα χρόνια;

Με τις οργανώσεις τους και με την κατευθυνόμενη δυναμική της κάθε ψήφου και του πιο απομακρυσμένου Εβραίου στην επικράτεια των ΗΠΑ!

Πως το κάνουν οι Τούρκοι;

Με την απίστευτη χρηματοδότηση  Πολιτικών και διαφόρων Παιδαγωγικών Ιδρυμάτων (πανεπιστήμια, εκπαιδευτικούς κτλ)

Ας διαλέξουμε τι θα αντιγράψουμε και ας το κάνουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Διότι απλά, μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα!

Με δύο καθαρούς στρατηγικούς στόχους: την προσέλκυση επενδύσεων από ομογενειακά και ΜΗ κεφάλαια στην Ελλάδα και στον επηρεασμό της Εξωτερικής Πολιτικής της υπερδύναμης προς όφελος των Ελληνικών συμφερόντων.

Οι παρακάτω προτάσεις αφορούν στο σύνολό της όλη την Ομογένεια και όχι μόνο εκείνη των ΗΠΑ

Πως θα γίνει αυτό;

Εφαρμόζοντας σταθερά, προγραμματισμένα και σε βάθος χρόνου τα παρακάτω:

1)      Ενότητα της Ομογένειας και ενίσχυση των δεσμών της με την Μητροπολιτική Ελλάδα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση, θα παίξει και το δικαίωμα ψήφου των ομογενών στις εκλογές που θα διαξάγονται στην Μητρόπολη.

2)      Ζωτικός ρόλος για την συνοχή της Ομογένειας: η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Αναβάθμιση των σχολείων και της διδασκαλίας των μαθημάτων της Γλώσσας και της Ιστορίας στα σχολεία του εξωτερικού, με οπτικοαουστικό υλικό, εκπαιδευτικούς, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών, ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες κτλ.

      Ταυτόχρονα, εισαγωγή ξεχωριστού κεφαλαίου στην ιστορία για την Ομογένεια.

       Και αναβάθμιση σε κύριο μάθημα στα σχολεία της Μητροπολιτικής Ελλάδας, της Αγωγής του Πολίτη. Δημιουργία στις ΗΠΑ μεγάλου Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών (κλασικές σπουδές, ελληνικός πολιτισμός κτλ)

 

3)      Αναβάθμιση του ΣΑΕ και μετατροπή του σε Ομοσπονδιακό Παγκόσμιο Κοινοβούλιο, με συγκεκριμένο ρόλο και ευθύνες. (Δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου στην ελληνική κυβέρνηση με υπουργό τον πρόεδρο του ΣΑΕ κτλ)

4)      Δημιουργία απαραίτητων μηχανισμών, στα πλαίσια του ΣΑΕ, για την Οικονομική, Πολιτική και Πολιτιστική συνεργασία των ‘ομόσπονδων’ μελών. Χρήματα υπάρχουν στην διασπορά, πολιτική βούληση χρειάζεται και εθνικός Μητροπολιτικός σχεδιασμός για την αξιοποίησή τους.

5)      Συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την επίτευξη της ΟΣΜΩΣΗΣ των νέων Ελλήνων Πολιτών στο Παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Αξιοποίηση από την Μητροπολιτική Ελλάδα, εκείνων των πολιτικών που θα αναδυθούν από τις ‘ομόσπονδες’χώρες, έτσι ώστε να υπάρχει αμφίδρομη σχέση στο γίγνεσθαι του Παγκοσμιοποιημένου ελληνισμού.

6)      Θεσσαλονίκη: η νέα Μητροπολιτική Πρωτεύουσα! Χερσαία οδός προς Ε.Ε., Ασία και θαλάσσια προς Αφρική και Ασία. Κίνητρα για μεταφορά του αρχηγείου του Παγκόσμιου Ελληνικού Εμπορικού Στόλου στη Θεσσαλονίκη.

7)       Μέσω του ΣΑΕ και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών – αφού έχει προηγηθεί η καταγραφή όσο περισσότερων αποδήμων μέσω των γραφείων των Δήμων της Μητρόπολης -να υποστηρίζονται ΜΑΖΙΚΑ με την ψήφο των ομογενών, οι υποψήφιοι ανά τον κόσμο που θα εργαστούν για τα Ελληνικά Συμφέροντα. (υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι, σύμβουλοι κτλ)

 

 Η σημερινή κοινωνία στην Μητροπολιτική Ελλάδα, έχει ανάγκη πλέον για να επιβιώσει στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, από την ‘μετάγγιση’ ανθρώπινου δυναμικού σε όλα της τα επίπεδα, από την διασπορά.

Η συνεχιζόμενη μη ελεγχόμενη μετανάστευση ξένου ανθρώπινου δυναμικού, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τον εθνικό ιστό της Μητρόπολης, με ολέθρια για ολόκληρο τον ελληνισμό αποτελέσματα.

Το τελευταίο παράδειγμα των Ελλήνων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δείχνει τον δρόμο.

Ναι μεν είχαμε αύξηση πληθυσμού στην τελευταία απογραφή, αλλά χρειαζόμαστε άμεσα και ΠΟΙΟΤΙΚΗ αναβάθμιση, όπως και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.

Και αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου, μόνο με Ελληνικούς πληθυσμούς που κατοικούν σήμερα σε προηγμένες χώρες.

Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να καλλιεργηθούν οι κατάλληλες προυποθέσεις.

Κι εδώ χρειάζεται πολιτική βούληση…

 

Αναστάσιος Καζαντζίδης

Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.