Friday 18 August 2023
Αντίβαρο
Διεθνή

Τούρκοι η μεγαλύτερη ομάδα ξένων πολιτών που ζουν εντός της Ε.Ε.

Τριτη, 07 09 2010 18:38
Με περίπου 2,4 εκατομμύρια πολίτες, οι Τούρκοι εκπροσωπούν την μεγαλύτερη ομάδα ξένου πληθυσμού που είναι εγκατεστημένη στην Ευρώπη, ακολουθούμενοι από τα δύο εκατομμύρια των Ρουμάνων, οι οποίοι είναι και η πρώτη ομάδα ευρωπαίων πολιτών που ζουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ανακοινώθηκε σήμερα από τη Eurostat. Συνολικά 31,9 εκατομμύρια ξένοι πολίτες έχουν απογραφεί το 2009 στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, δηλαδή το 6,4% του συνολικού πληθυσμού των Ευρωπαίων.

Το Λουξεμβούργο δέχεται μεγαλύτερο αριθμό ξένων από τον πληθυσμό του
Στα 31,9 εκατομμύρια ξένων τα 11,9 εκατομμύρια είναι πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών-μελών της ΕΕ, σύμφωνα πάντα με τη Eurostat. Η χώρα που δέχεται τις μεγαλύτερες ομάδες ξένων είναι η Γερμανία (7,2 εκατομμύρια ξένοι) και ακολουθούν η Ισπανία (5,7 εκατομμύρια ) η Βρετανία (4 εκατομμύρια) η Ιταλία (3,9 εκατομμύρια) και η Γαλλία (3,7 εκατομμύρια).


Αλλά το Λουξεμβούργο είναι αυτό που δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό ξένων σε σχέση με τον πληθυσμό του, αφού οι ξένοι αποτελούν το 44% του πληθυσμού του, και ακολουθεί η Λετονία (το 18% του πληθυσμού της) ενώ το μικρότερο ποσοστό σημειώνεται στην Πολωνία, στην Ρουμανία και την Βουλγαρία.


Μεταξύ των 19,9 εκατομμυρίων ξένων που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. και ζουν στην Ε.Ε., τα 7,2 εκατομμύρια προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα 4,9 εκατομμύρια από την Αφρική, τα 4 εκατομμύρια από την Ασία και τα 3,3 εκατομμύρια από την αμερικανική ήπειρο.


Εκτός των Τούρκων, οι άλλες μεγαλύτερες ομάδες μη πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στην Ε.Ε. είναι οι Μαροκινοί (1,8 εκατομμύρια) και οι Αλβανοί (1 εκατομμύριο).


Και τέλος εκτός των Ρουμάνων, οι πλέον πολυάριθμες ομάδες ευρωπαίων πολιτών που ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι οι Πολωνοί (1,5 εκατομμύρια) και οι Ιταλοί (1,3 εκατομμύρια).


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://news.ert.gr/el/kosmos/eyropi/40615-tourkoi-i-megalyteri-omada-ksenon-politon-pou-zoun-entos-tis-e-e

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.