Friday 18 August 2023
Αντίβαρο
Βαλκάνια

Σκόπια και Αλβανία στον South Stream!

02-10-2010 15:15:24 
Tα Σκόπια και η Αλβανία θα αποτελέσουν τμήμα του South Stream με αποτέλεσμα να ανοίγει και ένα δεύτερο δυνητικό “μονοπάτι” για τον ρωσικό αγωγό σε περίπτωση που η Ελλάδα και η Βουλγαρία οι οποίες στην παρούσα φάση εμφανίζονται στενά προσδεδεμένες στο αμερικανικό “άρμα” για κάποιους λόγους δεν συμμετέχουν στο project. Η Ρουμανία, όπως είχε αποκαλύψει το Νοέμβριο του 2009 το defencenet.gr αποτελούσε την πρώτη εναλλακτική οδό.


Χθες ο υπουργός Οικονομίας της ΠΓΔΜ, Ζόραν Σταβρέσκι, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού κολοσσού Gazprom είπε ότι σύντομα η χώρα του θα αποτελέσει τμήμα του (δικτύου) του Σάουθ Στριμ.


“Συζητήσαμε πολλές επιλογές”, είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από την Αλβανία και το Κόσοβο και τις ανάγκες τους σε φυσικό αέριο.


Ο εκπρόσωπος της Gazprom, Λεονίντ Τσουγκούνοφ, τόνισε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος “για τις τεχνικές προετοιμασίες”.


Ο Σάουθ Στριμ, ένας αγωγός μήκους 3.600 χιλιομέτρων, θα μεταφέρει από το τέλος του 2015 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ιταλία και την Ελλάδα παρακάμπτοντας την Ουκρανία.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14606&Itemid=138

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.